Земеделците търгуват зърно чрез интернет борси

Земеделците търгуват зърно чрез интернет борси
Като фермер всяка година срещате трудности да откриете подходящия купувач на продукцията си.

 

Питате се има ли по-бърз и лесен начин, чрез който да можете да продавате всичко, което произведете, без да се ограничавате от региона, в който се намирате.

Всъщност, от миналата година у нас работи електронен пазар за търговия със зърно. А вие можете да станете част от фермерите, които се възползват от улесненията, които този пазар (борса) предлага.

Как да търгувате през електронната борса за зърно?

  • Влизате на Agriniser. com, разглеждате и се регистрирате. Попълвате формата коректно и изчаквате одобрение. Ако всичко е наред получавате такова много бързо.
  • Избирате абонамент и вече сте пълноправен член на пазара за онлайн търговия в България.
  • Публикувате своята обява, като не забравяте да посочите вида на продукта, който продавате, реколтата, количеството, качеството, цената и региона, в който се намирате.
  • Щом се появи купувач преминавате на следващия етап (отново изцяло онлайн) и започвате преговорите. Те, преговорите се водят напълно анонимно, за да сте по-спокойни и да не се ограничавате. Докато те траят можете да давате оферти, да правите контраоферти, а можете и да се откажете да продължите с преговорите, ако не успеете да постигнете разбирателство с купувача или търговеца.
  • Ако достигнете до разбирателство и сте на път да реализирате успешна сделка, от Агринайзър ви свързват лично с купувача, за да финализирате покупко - продажбата лично и без посредници. По време на личните разговори се договаряте как да бъдат преведени парите за покупката на продукцията, до кой район да бъде доставена и как да се осъществи доставката.

Защо все повече земеделци избират този начин на търговия със зърно?

Макар, че Agriniser.com работи от скоро у нас, фермерите, търговците и купувачите, които избират да търгуват през нея се увеличава все повече и за това си има причини:

  • Електронният пазар дава възможност за търговия, без да се ограничение от региона, в който търговецът се намира. Защото борсата е достъпна за фермери и купувачи от цялата страна, които публикуват своите обяви и изборът на изгодна оферта е много по-голям.
  • Анонимността по време на преговорите гарантира не само много по-голяма сигурност на преговарящите страни, но и възможност да правят оферти и контраоферти, без да се притесняват.
  • Дигиталната борса не замества конвенционалния пазар, а е по-скоро иновативен начин за извършване на сделки със зърно без посредници. Това означава, че тя не е страна по сделката и не взима комисионна. А това е голямо облекчение както за земеделците, така и за купувачите на зърнени култури.
  • Регистрацията е бърза и отнема едва няколко минути, а в зависимост от абонаментния план, който са избрали търговците могат да се възползват и от много допълнителни услуги.

Какво се търгува през онлайн пазара?

Основният продукт за търговия са зърнените култури. Освен тях може да се търгува с маслодайни и бобови култури, както и с био зърно. Така все фермер, който се е заел с нелеката задача да отглежда подобни култури може без нерви и притеснения да влезе на страниците на дигиталната борса, да публикува обява и да продаде продукцията си, без значение дали е нова, стара реколта или на "зелено". Няма и никакво значение какво количество продава.
Обявите в платформата за търговия са активни за определен срок, а тъй като търговците, регистрирали се там са от цялата страна, рядко се налага на фермер да чака дълго или да подновява обявата си, за да си намери купувач.

За какво мечтаят създателите на дигиталния пазар?

Създателите на борсата разчитат най-вече на коректност между партньорите, защото само така могат да бъдат сключени най-изгодните сделки и за двете страни. Мечтата им е да покажат този нов, иновативен начин за търговия със зърно на повече търговци и да им спестят не само разходи, но и много нерви при откриване на най-подходящия партньор.

Категории

Разни

Подобни статии

Как да печелим пари от интернет чрез активност в социалната мрежа

Как да печелим пари от интернет чрез активност в социалната мрежа

Обичате ли социалните медии? Прекарвате ли често времето си в тях? Имате ли профил във Фейсбук, Гугъл+, Туитър, Пинтрест, Инстаграм? Задавал...

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

В тази група влизат едни от най-разпространените сред хората кожни болести. Под гнойни заболявания на кожата или пиодермии се разбират всичк...

Защо са увеличени лимфните възли?

Защо са увеличени лимфните възли?

Както острото, така и дълготрайното уголемяване на лимфните възли (лимфни жлези) обезпокояват и тревожат родителите. Това увеличение се срещ...

Кожни заболявания

Кожни заболявания

Кожата иа новороденото е нежна, тънка и пухкава. Повърхностният й слой, наричан епидермис, е много тънък и лесно може да се охлузи. Кожата н...

Почивка на море

Почивка на море

Почивка на море, разтоварване от напрегнатото ежедневие. През разтапящото ни лятно време и напрегнатото ежедневие всички мечтаем...

businessnews

businessnews

22 публикации

Публикувано
Публикувано

02.09.2020

Обновено
Обновено

20.01.2021

Прочетено
Прочетено

442

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия