Увеличете трафика си чрез локално търсене

Увеличете трафика си чрез локално търсене
По какъв начин да увеличите трафика към сайта си чрез локалното търсене

 

Все повече специалисти, които се занимават със SEO оптимизация, дават приоритет на дейностите, които подобряват резултатите за локалното търсене. Това е много печеливша стратегия, чрез която всеки местен бизнес може да получи повече трафик на сайта си. Това автоматично означава повече заинтересовани клиенти, а оттам и печалби.
Не е случайно, че най-големите търсачки правят промени в алгоритмите си, за да акцентират върху локалното търсене. Не се заблуждавайте, те извършват тези дейности, не за да са полезни на вас, а на потребителите. Това не пречи бизнеса да се възползва максимално от възможностите, които са му предоставени. Местното дирене е приоритет на Google, Yahoo и Bing. Те предлагат справочници за местния бизнес.

Предимствата на локалното търсене
Предимствата от него са наистина много. Можете да изработите целеви страници, които да посрещат потребителите на вашия сайт. Това е много добър подход, който ще ви спечели предимство над конкуренцията.
Местният бизнес ще може да бъде поставен на картата. Услугата за намиране на местоположение се предлага от трите търсачки с най-голям пазарен дял - Google, Yahoo и Bing. Регистрацията и отбелязването на картите на тези места ще поставят основата на добри резултати при локалното търсене.
Коректната информация в справочните сайтове е много важна също. Точното име, адрес и телефон на фирмата ви са основните данни, които ще използват търсачките, за да ви покажат в резултатите на местното търсене.
Добър начин да напреднете в резултатите е да използвате местоположението в заглавието на страниците си. Това ще помогне на потребителите ви да ви намират много по-лесно.
Всички тези дейности ще подобрят вашето локално дирене. Това означава, че трябва да направите подробен мониторинг на направеното. Освен това е добра идея да го повтаряте всяка седмица или поне веднъж месечно.

Хората говорят...
Локалното търсене залага много на потребителското мнение. Хората винаги споделят преживяванията си от някой ресторант, магазин или кафене. Те говорят за това и със своите приятели. Днес обаче те могат да се радват и на много по-голяма публика с публикуването на мнението си онлайн.
Търсачките обръщат невероятно внимание на потребителското мнение. Те могат да са от голяма полза при постигне на добри резултати в локалното търсене.

Местните партньори
Диренето за всеки местен бизнес може да получи малко помощ от локалните директории. Това би могло да бъде евтин маркетингов инструмент, който осигурява солидна възвръщаемост на инвестициите. Регистрацията в местните сайтове наистина е много важна. Постарайте се да направите списък с тези директории. След това методично се присъединете към тях. Информацията, която посочвате, трябва да бъде коректна и лесна за възприемане от бъдещите ви клиенти.
Google, Yahoo и Bing направиха революция с нашия живот. Начинът, по който пазаруваме, търсим и общуваме, се е променил коренно. Това е и причината местният бизнес да се променя заедно със своите потребители.
Локалното търсене може да помогне на всеки бизнес, който има ограничени средства за маркетинг. Регистрацията във всички сайтове, справочници и директории е безплатна. От собствениците на фирми се изисква единствено да намерят начин да предоставят интересна и полезна информация на своите клиенти.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е този материал за увеличаването на трафика чрез локалното търсене). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

3 начина да намалим разходите си в AdWords

3 начина да намалим разходите си в AdWords

Въпреки че Google AdWords е една от най-успешните платформи за рекламиране, няма как да не признаем, че понякога е много лесно да загубим па...

Как да оптимизирате локалното търсене извън сайта си

Как да оптимизирате локалното търсене извън сайта си

  Местните фирми имат наистина чудесни резултати в търсенето. Това, което е по-трудно, обаче, е те да се задържат на върха. Това винаги и...

SEO оптимизацията и нейната роля в онлайн маркетинга

SEO оптимизацията и нейната роля в онлайн маркетинга

Какво е SEO оптимизация?  Search-engine optimization (на бълг. „оптимизация за търсачки“) е процес на изкуствено манипулиране, на резултати...

Как да се появите на първата страница в резултатите на Bing?

Как да се появите на първата страница в резултатите на Bing?

  Търсачката Bing на Microsoft предлага на предприятията начин да достигнaт до местната аудитория чрез локалното търсене. Bing Places дав...

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?   Да си направиш сайт, който да няма оптимизация за търсачки, е все едно да отвориш магазин...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

17.02.2014

Обновено
Обновено

17.02.2014

Прочетено
Прочетено

972

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия