SEO оптимизацията и нейната роля в онлайн маркетинга

Вижте информация за SEO оптимизацията - какво е SEO и как помага то на бизнеса Ви?

Какво е SEO оптимизация?

 Search-engine optimization (на бълг. „оптимизация за търсачки“) е процес на изкуствено манипулиране, на резултатите в търсачките.

 Например, най-голямата и използвана търсачка в света – Google, разполага с алгоритми, чрез които на базата на определени критерии се определя кои сайтове да се класират по-напред от останалите. Целта е когато потребителите търсят дадена информация, те да я откриват още на първата страница с резултати в търсачката.

 Т.н. SEO специалисти, занимаващи се със оптимизация за търсачки не знаят как точно работят алгоритмите, но знаят кои фактори (а те са около 200) оказват най-голямо влияние при определяне на позициите, на сайтовете. Те използват това като изкуствено прилагат въпросните фактори върху сайтовете. Така, точно тези сайтове биват „избутвани“ напред в класирането.

 Как помага SEO на бизнеса и защо то е основна част от онлайн маркетинга?

 Интернет се превърна (особено в последните години и с напредъка на технологиите) в неделима част от живота на почти всеки човек. Факта, че в „мрежата“ има толкова много информация и всеки може да открие отговор на въпрос или решение на проблем само със няколко клика, за няколко минути е достатъчна причина, поради която потребителите са изградили някакво „доверие“ към търсачките (особено Google) и затова, когато търсят даден продукт/услуга, първото място към, което „посягат за консултация“ е именно търсачката.

 Ето защо, собствениците на фирми могат да открият много потенциални клиенти в „мрежата“, а възможността за възползване от услуги за seo оптимизация, позволява вяска фирма да повиши своите продажби многократно. Освен това SEO услугите са много по-евтини, отколкото например една ТВ реклама.

 Ето един пример за това как работи SEO за потребителите и фирмите:

 Ако приемем, че съм потребител, който има нужда от нов телефон, но не разполага с много излишни парични средства за тази прищявка, то съответно ще търся евтино решение. Влизайки в Google едно типично търсене би било „евтини мобилни телефони“, при което се дават максимално точни резултати. Всеки може само да се убеди, че първите места от органичните (резултати от търсене, тези, които не са в карета) резултати са заети от онлайн магазини, а не, например от Wikipedia, където пише какво е устройството на мобилния телефон или например от китайски сайт за обувки.

 Изключително важна е първата страница, защото потребителите обикновено преглеждат резултатите само от нея. Много малък процент (под 15%) преглежда и втора страница, просто защото на първа страница има подходящ сайт или пък защото потребителя, ако не открие това, което търси на първа страница, смята, че няма да го открие и на втора, поради което сменя ключовите думи, по които търси.

 Неоспорим факт е, обаче, че SEO-то е може би най-ефективния метод от цялостния онлайн маркетинг, чрез който една фирма може да увеличи своите продажби в интернет. Естествено, тук е необходимо да се обърне внимание и на конверсията и начините, които могат да я подобрят и да я направят максимално ефективна.

 Какво е важно при класиране на сайт, което да помогне за увеличаване на продажбите?

 При SEO оптимизация е важен подбора на ключовите думи. Подбора трябва да се осъществи внимателно, така че да има ROI (възвръщаемост на инвестициите) при класирането на сайт. Тоест, трафика не е достатъчен. Необходим е подбор на правилни думи, което да „доведат“ правилните потенциални клиенти в един сайт. Всички дейности, свързани със успешното класиране на сайт в топ 10 на Google (предимно тази търсачка, тъй като за България се използва на 99% именно тя) се извършват от съответните компании, предлагащи SEO услуги.

 Информацията е предоставена благодарение на специализираната компания в сферата на SEO оптимизацията BgOptimisation.

Категории

Разни

Подобни статии

Как да намерим добър SEO специалист?

Как да намерим добър SEO специалист?

Какви са ползите от интернет маркетинга? SEO е съкръщение от два термина:  „search engine optimizer” и „searc...

Атеросклероза

Атеросклероза

Атеросклерозата е хронично, прогресиращо заболяване, което засяга вътрешния слой на големите и средните артерии на организма. Във вътрешния ...

Бъбречнокаменна болест

Бъбречнокаменна болест

Едно от най-често срещаните заболявания на пикочната система е бъбречнокаменната болест, т. е. формирането на твърди, камъкоподобни образува...

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Какво растение е лозата Лозата е многогодишно растение и в зависимост от грижите, които се полагат за нея, може да живее 40-60 и повече год...

Тинейджърката и спорта

Тинейджърката и спорта

Момиченцето израства в девойка Понякога вие сте готови да възкликнете заедно с Грибоедовия Фамус, гледайки своята подрастваща дъщеря: &bdqu...

Анонимен

Анонимен

1 публикации

Публикувано
Публикувано

02.01.2014

Обновено
Обновено

23.12.2013

Прочетено
Прочетено

1122

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия