Как да намерим добър SEO специалист?

Как да намерим добър SEO специалист?
За да сте сигурни в успеха на своята SEO кампания е нужно да се разберете как да намерите добър SEO специалист, който да ви помогне да увеличите трафика си от търсачките. Разберете как да направите то

Какви са ползите от интернет маркетинга?

SEO е съкръщение от два термина:  „search engine optimizer” и „search engine optimization” – дословно преведени като „оптимизатор за търсещи машини” и „оптимизация за търсещи машини”. Решението да поръчате SEO оптимизация на Вашия сайт е много отговорна стъпка. Самата SEO оптимизация позволява подобрение на сайта Ви, което би Ви спестило много време, ако се извърши по правилния начин.

При неправилно извършена оптимизация рискувате да сринете както сайта си, така и онлайн репутацията си. Именно това налага търсенето на професионални SEO оптимизатори, които познават правилата и алгоритмите на търсачките. Съществуват множество компании, които предоставят на собствениците на сайтове посочените по-долу услуги:

 • Цялостен анализ на структурата и съдържанието на сайта.
 • Технически препоръки за обработка на сайта. Те могат да включват избор на подходящ хостинг, използване на JavaScript, страница със съобщения за грешки и прочие.
 • Създаване на подходящо съдържание на сайта
 • Следене на конкурентни фирми с онлайн присъствие, които биха играли роля в развитието на Вашия бизнес.
 • Анализ на ключовите думи и правилната им употреба в сайта. При необходимост е възможна подмяна на ключовите думи за постигането на по-добър резултат.
 • Консултация и обучение в областта на SEO оптимизацията на местно и интернационално ниво.

Заедно с обикновените резултати при търсенето на ключови думи в Google, може би сте забелязали платените линкове, обозначени с думата „Реклама”. Рекламата в Google няма връзка с позицията, която сайтовете заемат, тъй като компанията Googlе не получава пари за включването на сайтовете в резултатите на търсенето или за това, че ги показва на определена позиция.

Ако искате да се възползвате от услугите на SEOоптимизацията, колкото по-рано направите това, толкова по-добре. Най-доброто време да започнете оптимизацията е, когато планирате да създавате нов сайт или да промените дизайна на вече съществуващия. По този начин ще можете да приложите всички изисквания на търсачките. Не е невъзможно оптимизирането и на вече съществуващ сайт, само че с тази работа трябва да се заеме SEO специалист, които притежава  богат опит в областта и много знания.

Тъй като SEO оптимизацията набира скорост в България, изникват все повече фирми и специалисти, които предлагат този вид услуги. Това прави избора на подходящата фирма или специалист доста труден. Следните важни въпроси ще Ви помогнат да откриете дали даден SEO оптимизатор има достатъчно опит  в тази сфера:

 • Може ли SEO специалистът да Ви даде примери за предишни проекти и постигнатите успехи при тях?
 • Спазва ли всички препоръки на Google при извършване на SEO оптимизацията?
 • Предлага ли допълнители услуги и консултации, които да допълват индексирането на сайта?
 • Какви резултати бихте могли да очаквате в следствие на работата му и в какви срокове? По какъв начин можете да определите ефективността на работата?
 • Какъв е опитът му в нишата, която сте избрали?
 • Има ли опит в разработването на международни или местни сайтове и какви SEO резултати е постигнал при тях?
 • Кои са основните методи за оптимизация, които специалистът използва?
 • От кога работи в тази сфера?
 • По какъв начин можете да държите връзка с него и ще Ви съобщава ли за всички извършени промени в сайта?
 • Ще Ви предостави ли подробни препоръки относно това, което би трябвало да се подобри в сайта Ви и какви са основанията за това?

Това са все важни въпроси, които ще Ви помогнат да откриете наистина добър специалист в областта на SEO оптимизацията. Компанията SEOPal разполага с добри SEO специалисти, които отговарят на всички условия за индексирането на сайта Ви на челни позиции. Можете да се доверите на техния опит и професионализъм.

 

Подобни статии

Как да преодоляваме напрежението и стреса

Как да преодоляваме напрежението и стреса

Психиката има значение за появата и развитието на редица болести (напр. астма, колит, язва на стомаха и дванадесето-пръстника, мигрена и др....

Как да намерим добър масажист в София?

Как да намерим добър масажист в София?

Добър масажист в София, цени, съвети, възможности.             Напоследък все по-голям брой хора решават да се възползват от масажни услуги...

Как да намерим добър гримьор в София?

Как да намерим добър гримьор в София?

Добър гримьор в София - за абитуриенти, булки и бизнес дами Ефектният и добър грим е нещо повече от изкуство. За неготово постигане, обач...

Как да намерим добър масажист в София?

Как да намерим добър масажист в София?

Добър масажист в София, цени, съвети, възможности.             Напоследък все по-голям брой хора решават да се възползват от масажни услуги...

Безплодие (Стерилитет)

Безплодие (Стерилитет)

Когато се говори за безплодие, винаги трябва да се разбира 6езплодие в семейството. Отъждествяването на безплодието е безплодие на жената е ...

SEO PAL

SEO PAL

8 публикации

Публикувано
Публикувано

12.09.2013

Обновено
Обновено

11.09.2013

Прочетено
Прочетено

2678

Нередност Докладвай за нередност
8 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия