3 начина да намалим разходите си в AdWords

как да намалим разходите си за Google Adwords

Въпреки че Google AdWords е една от най-успешните платформи за рекламиране, няма как да не признаем, че понякога е много лесно да загубим пари чрез нея. Доста от натройките в AdWords, които са по подразбиране, са създадени, за да увеличат потребителите, които достигате, което е страхотно, ако искате да постигнете възможно най-много кликове.
Но запомнете: това е маркетинг плати за клик и трябва да имате предвид, че тези кликове ще ви струват определена сума.
Проблема е, че когато достигнете до повече потребители, обикновенно жертвате релевантността. Много от хората, които ще кликнат на рекламите ви, не са идеалните клиенти, които очаквате и в крайна сметка това ще навреди на възвръщаемостта на инвестициите ви.
Най-добрият начин да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си в AdWords е да предприемете някои мерски, чрез които да ограничите аудиторията си, като оставите само релевантни потенциални клиенти. За щастие има доста начини, по които може да направите това, стига да знаете точно кои са те.

1. Оптимизация за мобилните устройства
Ако наддавате за търсения от мобилните устройства, може да намалите разходите си, като се уверите, че сте дали възможност за оптимизация на мобилните си реклами.
Може да се опитате да призовете потребителя към определени действия или да го насочите към определени целеви страници, които са оптимизирани за мобилните устройства.Освен това може да пробвате А/Б тестването на различни реклами една спрямо друга, за да видите коя се представя най-добре.
Този вид оптимизация е изключително важен, тъй като потребителите, които използват мобилни устройства имат различно поведение от другите питребители. По-вероятно е, например, мобилните потребители да направят обаждане, вместо да попълнят дадена форма. Използвайте специфичните разширения за реклами, като разширението за обаждане. Като бонус трябва да знаете, че разширението на рекламите ви ще увеличи качествения ви рейтинг и CTR, което ще ви спести дори още повече пари.

2. По-добро управление на наддаванията ви
Може да намалите разходите си, ако също така създадете нова стратегия за наддаванията ви в AdWords. Има няколко различни теории относно това кой е най-добрият начин да управлявате наддаванията си:

- увеличете наддаванията си за най-добре представящите се ключови думи: Ако имате ключови думи с висок CTR и качествен рейтинг, които ви носят повече конверсии, трябва да наддадете повече за тях.
- намалете наддаванията си за ключовите ви думи, които се представят по-зле: потърсете тези термини, които привличат много кликове, но не водят до много конверсии. Тези ключови думи могат да станат основна причина за пропилени пари в AdWords.

3. По-добро таргетиране
Друг начин да сте сигурни, че кликовете, които получавате са релевантни, е да се фокусирате върху това рекламите ви да се появяват пред потребителите на правилното място в правилното време. С новите подобрени кампании може да настройвате наддаванията си да се увеличават или намалят в зависимост от няколко фактора за потребителя:

- местоположение: Може да използвате таргетирането по дадено местоположение за определени райони – например, да таргетирате кампаниите си да се появяват в радиус от 50км от вашия магазин. Може също така и да предотвратите рекламите ви да се показват за определени райони, в които бизнесът ви не предлага услугите си.
- време на търсене: може да наддавате по-малко през уикендите, ако тези кликове са по-малко печеливши за вас или да ограничите рекламите ви да се появяват в часове, в които бизнесът ви не е активен с услугите си
- устройства: настройте наддаванията си да се увеличават или намалят в зависимост от това дали търсенето идва от мобилно устройство или не.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е примерът с темата за Adwords). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Категории

Разни

Подобни статии

Избор на формировка и система на резитбата

Избор на формировка и система на резитбата

При избора на системата резитба (къса, дълга, смесена), трябва да се изхожда от биологичните особености на сорта и условията, при които той ...

Как да преодоляваме напрежението и стреса

Как да преодоляваме напрежението и стреса

Психиката има значение за появата и развитието на редица болести (напр. астма, колит, язва на стомаха и дванадесето-пръстника, мигрена и др....

Как да се предпазим от затлъстяване

Как да се предпазим от затлъстяване

Затлъстяването е може би един от най-големите здравни проблеми на нашето време. Средно взето над 50 процента от възрастните в развитите стра...

Как се прави покупката на самолетни билети?

Как се прави покупката на самолетни билети?

  По света съществуват толкова много дестинации, които всеки човек иска да посети и разгледа, но първото нещо, за което трябва да се съ...

Всичко за покупката на недвижими имоти

Всичко за покупката на недвижими имоти

Намерете отговорите на сложните въпроси! Дали това е точното време за закупуването на недвижими имоти от Imotifree.bg? Предимствата да...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

06.11.2013

Обновено
Обновено

05.11.2013

Прочетено
Прочетено

1423

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия