Как се прави покупката на самолетни билети?

Как се прави покупката на самолетни билети?
Тук ще ви научим на стъпките, които трябва да направите за да резервирате самолетни билети, както и ще ви дадем няколко незаменими препоръки, как това да стане на най-добрите цени

 

По света съществуват толкова много дестинации, които всеки човек иска да посети и разгледа, но първото нещо, за което трябва да се събере информация е как да се купят самолетни билети на достъпни цени. В момента има толкова много авиопревозвачи, които могат да ви отведат до мечтаните места, но винаги разходите за полета са ви спирали. С подходящите източници на информация, вие ще можете да научите как да станете много по-подготвени и гъвкави по отношението на резервацията на билети.
Благодарение на глобалната мрежа, закупуването на самолетни билети е значително опростено, чрез използването на онлайн услугата за резервация. Пътуващите могат да сравнят цените и маршрутите на различните превозвачи, като всичко това се прави само с няколко кликвания с мишката. Най-важните умения, които ще са ви необходими, са минимални познания за търсенето в интернет, организираност и правилно планиране на бъдещите пътувания.
Вижте всички стъпки, които ще ви помогнат в резервирането на билети за самолети:

Стъпка 1: Уточнете датите си за пътуване

Много пъти, предварителната резервация ще ви гарантира, че вие ще можете да изберете от различни маршрути и превозвачи и така ще получите най-достъпните цени за всички полети и билети, които желаете. Ето защо, когато планирате пътуването си, първото нещо е да запазите вашето място в самолета, за да може да получите добри оферти.

Стъпка 2: Погрижете се да получите оферти за полетите възможно най-рано

Дори и да имате най-обща представа за това, кога ще трябва да летите, започнете проучването на цените около предполагаемата дата. Ако имате намерение да пътувате по време на пиковите дати, като Коледа, Нова Година, Великден, силния летен и зимен сезон, тогава трябва да побързате, защото вероятността да не намерите свободни места в самолетите е много голяма, заради натовареният трафик. Затова, резервирайте вашите самолетни билети рано!

Стъпка 3: Проверете надеждните сайтове за пътуването

Повечето туристически сайтове, като https://www.demo.bg/ действат по следният начин: Вие трябва да въведете желаната дестинация, летището от което тръгвате и конкретната дата на полета. Също така във филтъра се посочва броят на възрастните пасажери, колко деца до 12 години ще ги придружават, дали с тях има бебета, младежи до 24 години и по-възрастни пасажери над 60 години. След като бъдат попълнени коректно всички данни, калкулаторът ще изведе списък с резултатите на различните авиокомпании, които на определената дата ще извършват полети до Вашата дестинация. Обикновено този списък може да бъде организиран по цена на самолетните билети, по брой прекачвания и други.

Стъпка 4: Друг вариант за резервация на самолетни билети е да се свържете директно с авиокомпания

Знаете, че даден превозвач прави полети до Вашата дестинация. Можете да направите резервация директно в неговият интернет сайт, по начина, по който се прави и в сайтовете на туристическите агенции. Тук обаче, като сериозен недостатък може да се посочи, че не можете да направите сравнение на цените или маршрутите на различните компании. Така рискът да закупите по-скъпи самолетни билети е значителен.

Стъпка 5: Самата резервация ще изисква валидна кредитна или дебитна карта

Вие ще бъдете поканени да въведете номера на разплащателната ви карта и датата и на валидност, в секцията за плащане. Също така ще бъдете помолени да дадете достоверна лична информация, като пълните ви имена, постоянен адрес и евентуално, номера на личната ви карта или паспорта за международни пътувания.. Уверете се, че ще носите кредитната / дебитната си карта със себе си или поне запомнете данните и, тъй като понякога може да ви се наложи да удостоверите резервацията си, ако се получи грешка в системата на летището или просто служителите поискат да докажете идентичност.

Стъпка 6: Вероятно ще получите запитване, дали искате да ви бъде изпратено потвърждение на електронната ви поща

За направената транзакция и за потвърждение на самата резервация е добре да ви бъде изпратено писмо по електронната поща. Така ще бъдете сигурни, че всичко е наред и вие успешно сте си закупили билети за полета, който желаете. Затова, поставете отметка на въпроса за потвърждението на данните по имейла.

 

След като вече знаете стъпките за резервация на самолетни билети, сега ще се опитам да ви науча как да получите най-евтините от тях. Поради голямата конкуренция между големите играчи в превоза и туристическата индустрия, все повече се предлагат промоции. Освен това, вие можете да се възползвате и от други фактори за намаляване на разходите за полетите. Вижте някой от най-полезните и изпитани препоръки и съвети:

Планирайте предварително

Това беше споменато и при стъпките за резервации, но наистина е най-важният съвет за покупка на евтини самолетни билети. Ако планирате пътуването си няколко месеца предварително, то със сигурност цените ще бъдат изключително ниски. Зависимостта е права, по-ранна резервация – по-ниска цена. Разликата в сумите между няколко месеца и няколко седмици преди полета може да бъде над 50%, като тук дори не говорим за няколко дни преди полета. Трябва само да запомните, че при международните полети, най-ранната дата, която можете да резервирате е 8 месеца предварително, тъй като много неща могат да се променят междувременно.

Гъвкавост на датите за пътуване

Ако държите да пътувате на точно определена дата, представените оферти за самолетни билети могат да бъдат по-високи. Можете да използвате отстъпките за международни полети, когато имате възможност да лавирате между датите. Прехвърлянето на графика за пътуване с няколко дни напред или назад може да ви спести много. Това е така, защото има дни, в които самолетите са пълни до крайния им капацитет, докато в други дни има много свободни места, които компанията - превозвач иска да запълни.

Избягвайте да пътувате през силно натоварените ваканционни сезони!

Това също е един от най-важните съвети за намиране на евтини билети за самолети. Очевидно е, че международните полети по време на пиковите почивни сезони ще бъдат по-скъпи. Ако все пак ви се налага, тогава помислете за пътуване през делничните дни. Всички анализатори посочват, че от 12,00 часа вторник до 05,00 часа в четвъртък, цените се понижават значително. Обяснението за това е, че повече трафик се генерира през уикенда.

Късна покупка на самолетни билети

Макар, че рискът тук е прекалено висок, все пак възможността за печалба е много добра. Като цяло, ако някоя авиокомпания не е постигнала очакваният брой пътници от предварителните резервации, то тя е склонна да продаде останалите билети на много ниски цени. Наистина има някой много добри оферти за покупка в последният момент. Както вече ви казахме, тази тактика е част от гъвкавостта в датите за пътуване. В случай, че не разполагате с друг вариант за полет, не правете този риск, тъй като може да не успеете да достигнете до Вашата дестинация, заради запълнен самолет. В този случай, рискът не е оправдан.
Това са някой от най-добрите съвети за получаване на евтини самолетни билети. Винаги има много добри оферти, които чакат само вас. Възползвайте се от тях!

Категории

Туризъм

Подобни статии

Нискотарифни авиокомпании - ДА или НЕ

Нискотарифни авиокомпании - ДА или НЕ

  В повечето случаи когато се пътува със самолет, цените на редовните билети са доста високи. Разбира се, има и изключения, в които ави...

Как да намерим евтини самолетни билети за Коледа и Нова Година

Как да намерим евтини самолетни билети за Коледа и Нова Година

Като изключим сезона на летните отпуски, другия период през който пътуваме най-много са дните около Коледа и Нова година. Поводите за това с...

Шопинг в Дубай

Шопинг в Дубай

Дубай Всички чакат с нетърпение цяла година за началото на Януари като това е месецът за шопинг по целия свят и специално в най-големите ...

Как да намерим евтини самолетни билети за Коледа и Нова Година

Как да намерим евтини самолетни билети за Коледа и Нова Година

Като изключим сезона на летните отпуски, другия период през който пътуваме най-много са дните около Коледа и Нова година. Поводите за това с...

Как се отглежда малината

Как се отглежда малината

Как се размножава малината? Малината се размножава по вегетативен начин и чрез семена. Най-бързият и евтин начин за размножаване на малинат...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

08.08.2012

Обновено
Обновено

11.10.2012

Прочетено
Прочетено

4752

Нередност Докладвай за нередност
6 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия