Как да се появите на първата страница в резултатите на Bing?

Как да се появите на първата страница в резултатите на Bing?
Как да се издигнете в резултатите на Bing

 

Търсачката Bing на Microsoft предлага на предприятията начин да достигнaт до местната аудитория чрез локалното търсене. Bing Places дава възможност на вашата фирма да си направи страница, за да се представи на потребителите, които провеждат местно проучване. Това е страхотен начин да изпреварите конкуренцията си и да дадете на бизнеса си човешко лице.

Станете част от локалното търсене
На първо място е добре да се уверите, че имате регистрация в Bing Places. Затова отидете на страницата и в полето на търсачката потърсете фирмата си. Има възможност вашата компания вече да е регистрирана в Bing Places. В такъв случай вие трябва да съобщите, че сте собственик на тази фирма. По този начин ще можете да получите контрол над профила си. Това ще ви помогне да промените информацията, в случай, че попълнената е непълна или некоректна. Ако вашият бизнес не е регистриран, не губете повече време. Направете си регистрация и станете част от местното дирене.

Категориите за локалното търсене
Да си направите само регистрация в Bing Places не е достатъчно. Колкото повече информация попълните, толкова по-добре за вас. На първо място от вас се изисква да посочите категорията на вашия бизнес. Това е наистина много важно за резултатите ви в местното дирене. Опитайте се да посочите категорията, в която е вашата фирма, колкото можете по-специфично.

Попълване на информацията, подходяща за локално търсене
Bing сравнява информацията във вашия профил в Places с тази на вашия сайт и други основни бизнес директории. Колкото повече съвпадения открива, толкова по-добри ще са резултатите за вашето локално търсене. На първо място трябва да попълните коректно името, адреса и телефона на вашия бизнес. В случай, че имате повече от една локация, направете отделни страници в Places. Това е от жизнено значение за местното търсене.
Информацията трябва да е възможно най-изчерпателна. Можете да напишете кратко описание на бизнеса си. Освен това помислете за хубави снимки, които представят вашата фирма. Това наистина ще помогне на клиентите, които провеждат локално търсене.
Говорим за един от най-лесните начини да създадете общност около бизнеса си. Наистина трябва да се постараете да отговорите на всичките въпроси на клиентите, преди още да са ги задали.

Разпространението
Без значение колко добре е попълнен вашият профил в Bing Places, вие трябва да помислите по какъв начин да разпространите мълвата за бизнеса си. Добре е да включите страницата си в повече сайтове справочници. Това е много добър подход към вашето локално търсене. Такива са платформите на другите търсачки за местно дирене, като например Google Places. Освен това помислете за справочник като YellowPages.com. В случай, че има подобен местен указател, можете да помислите да се включите и в техните списъци.
Много добра идея е да потърсите начин да призовете клиентите си да оставят повече мнения за вашите продукти или услуги. Това е компонент от локалното търсене, който е наистина много високо ценен от алгоритъма на всяка търсачка.
Отделете си време, да речем веднъж седмично, за да проверявате профилите, които сте си направили. Попълвайте нова информация за продукти или услуги веднага, когато тя се появи. Клиентите, които провеждат местно търсене, ще са доволни от това.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е този материал за локалното търсене в Bing). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Как да обясниш значението на SEO на шефа или клиентите?

Как да обясниш значението на SEO на шефа или клиентите?

  Като SEO маркетолог, понякога да обясниш какво всъщност правиш е по-трудно отколкото да го направиш. SEO се прави за всякакви сайтове -...

Защо SEO оптимизацията е важна за бизнеса?

Защо SEO оптимизацията е важна за бизнеса?

SEO (Search Engine Optimization) е един от най-неразбраните процеси в света на дигиталния маркетинг. Това е основната причина през последни...

Penguin 2.0 уби ли Google?

Penguin 2.0 уби ли Google?

Ще се нагърби ли някой от Гугъл с вината за самоубиването им с изключване на всякаква логика в търсачката? Дори и Мат Кътс мълчи. От Google...

SEO оптимизацията и нейната роля в онлайн маркетинга

SEO оптимизацията и нейната роля в онлайн маркетинга

Какво е SEO оптимизация?  Search-engine optimization (на бълг. „оптимизация за търсачки“) е процес на изкуствено манипулиране, на резултати...

Нека видим коя е търсачка е най-приятелски настроена към локалното търсене

Нека видим коя е търсачка е най-приятелски настроена към локалното търсене

Google e търсачката, която е с най-голям пазарен дял, като води убедително пред своите преки конкуренти от Bing и Yahoo. Изследване за локал...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

06.02.2014

Обновено
Обновено

17.02.2014

Прочетено
Прочетено

1251

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия