Защо SEO оптимизацията е важна за бизнеса?

Защо SEO оптимизацията е важна за бизнеса?

SEO (Search Engine Optimization) е един от най-неразбраните процеси в света на дигиталния маркетинг.

Това е основната причина през последните години много хора да не успяват да осъзнаят ползите и приложението му като част от добрия дигитален маркетингов микс за малките, средните и големите бизнеси.

Това нещо е изключително жалко, защото SEO оптимизацията е особено важен маркетингов инструмент, който може да донесе на бизнеса много клиенти, респективно продажби и приходи.

Освен това SEO оптимизацията е един от източниците на трафик с най-голяма възвръщаемост на инвестицията (ROI). Както всеки друг вид маркетингов метод SEO не е магия, но тя може да осигурява по-добра видимост, брандинг, уеб трафик, висока възвръщаемост на инвестициите, доверие и клиенти.

Можете да намерите повече информация за цялостния процес по SEO оптимизация в нашия сайт - seosof.com

1. SEO оптимизацията е добра за видимостта в търсачките.

Когато хората търсят определени услуги или продукти, които вие предлагате, вероятно бихте искали да се появявате на челните позиции в търсачките, но причината за това не е, че просто искате някой да кликне върху вашия резултат в търсачката.

Реалната причина е, че колкото повече хора търсят и намират вашия сайт в търсачката, толкова повече клиенти и продажби ще генерирате.

Това от своя страна е правопропорционално с развитието на вашия бизнес онлайн, както и с неговото популяризиране в търсачките.

По колкото повече ключови фрази и думи релевантни на вашата бизнес ниша се позиционирате на топ местата в търсачките, толкова повече се увеличава шанса бъдещите ви клиенти да ви откриват по-лесно.

2. SEO оптимизацията осигурява авторитет на бизнеса

Търсачките имат възможността да направят един бизнес сайт много авторитетен, защото в съзнанието на потребителите класирането на топ местата може да се разгледа като официална препоръка от Google.

Търсачката казва, че този бизнес е авторитетен и надежден, поради тази причина го класира на челните места в резултатите си.

Това твърдение може да звучи леко пресилено, но нека го разгледаме по друг начин.

Нека се върнем обратно в ерата на бизнес каталозите - ако търсите автомобилен сервиз, хората няма да се чувстват толкова уверени да посетят сервиз, който се намира на седма страница, вместо някой от първа.

Това е така, защото повечето хора, започват своето търсене от първата страница и приключват с нея.

Вие може да не го осъзнавате, но по-високо класиране в търсачките ви прави по-надеждни и авторитетни в очите на вашите потенциални клиенти.

3. SEO оптимизацията носи таргетиран трафик на вашия сайт.

SEO генерира огромно количество таргетиран трафик към вашия сайт.

Това показва, че посетителите, които ви намират през търсачката реално търсят услуги или продукти, които вие предлагате.

Това означава, че шанса да ги превърнете във ваши клиенти е много по-висок в сравнение със студения трафик, който се генерира от другите канали. Което ни довежда до следващата точка.

4. SEO оптимизацията е един от каналите за дигитален маркетинг с най-високо ROI (Return on Investment).

Оптимизацията на сайтове е много по-рентабилна от всички форми на офлайн реклама - същото може да се каже и за повечето видове дигитален маркетинг.

Основната причина е, че тя ви позволява да показвате на точните хора вашите услуги и / или продукти и това става в процеса, в който те реално ги търсят и имат нужда от тях.

Не е задължително да се натрапвате по телевизията или радиото, за да рекламирате вашия бизнес.

Вие се появявате само тогова, когато реално някой търси фирма, предлагаща услуга или продукт като вашия.

Не трябва да ги притискате и убеждавате, че те се нуждаят от вашата услуга или продукт, просто трябва да им покажете, че вие сте правилният избор за решение на техния проблем.

Това означава, че с помощта на SEO голяма част от битката е спечелена, преди реално изобщо да е стартирала.

SEO ви дава неоспоримо предимство пред останалите канали за генериране и привличане на трафик, защото изключва нуждата да убеждавате клиентите, че те се нуждаят от вашите услуги и / или продукти – те вече са осъзнали тази нужда и търсят конкретни оферти в търсачката.

Когато човек търси в Google „кучешка храна на ниска цена" вие не трябва да го убеждавате, че той има нужда от куче, а след като си вземе куче, че ще има нужда от кучешка храна, с която да го храни, а вие можете да го снабдите с нея.

Очевидно човекът има куче и знае, че то трябва да се храни и следователно търси от къде да му закупи кучешка храна.

Това е причината оптимизацията на сайтове да е един от източниците на трафик с най-висока възвръщаемост на инвестицията (ROI), защото докарва в сайта ви силно таргетиран трафик и шанса за конверсия е в пъти по-висок в сравнение с другите традиционни офлайн и онлайн маркетингови канали.

Заключение

Инвестицията в SEO става все по-важна от когато и да било.

Непрекъснато се създават десетки, стотици, дори хиляди сайтове във всички бизнес ниши.

Това води до увеличаване на конкуренцията неимоверно и става все по-трудно да се позиционираме на топ местата в търсачките.

Това е основната причина, поради която SEO трябва да е задължителен елемент от вашия дигитален маркетингов микс, при положение, че държите на вашето устойчиво онлайн развитие.

Подобни статии

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?   Да си направиш сайт, който да няма оптимизация за търсачки, е все едно да отвориш магазин...

SEO оптимизацията и нейната роля в онлайн маркетинга

SEO оптимизацията и нейната роля в онлайн маркетинга

Какво е SEO оптимизация?  Search-engine optimization (на бълг. „оптимизация за търсачки“) е процес на изкуствено манипулиране, на резултати...

Как да обясниш значението на SEO на шефа или клиентите?

Как да обясниш значението на SEO на шефа или клиентите?

  Като SEO маркетолог, понякога да обясниш какво всъщност правиш е по-трудно отколкото да го направиш. SEO се прави за всякакви сайтове -...

Функции за управление на малкия бизнес

Функции за управление на малкия бизнес

Принадлежността към малък бизнес се определя от комбинация от фактори И така, малък бизнес се нарича такава предприемаческа и управленска...

Изграждане на връзки с ограничен бюджет

Изграждане на връзки с ограничен бюджет

  Има начини да изграждате връзки, дори със стратегия за SEO оптимизация, която има ограничения на бюджета. Изграждането на линкове, дори...

Ivan Panchev

Ivan Panchev

8 публикации

Публикувано
Публикувано

21.07.2017

Обновено
Обновено

14.07.2017

Прочетено
Прочетено

1850

Нередност Докладвай за нередност
6 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия