Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?
Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията в България? Как да оптимизираме нашия сайт, за да излиза по напред в Google и повече хора да разберат за него?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

 

Да си направиш сайт, който да няма оптимизация за търсачки, е все едно да отвориш магазин за пясък в Сахара. Първо, никой няма да ви намери насред пустоща, и второ – никой няма да си купи пясък при това изобилие в пустинята. Трябва да кажете на хората за вашето съществуване и на следващо място е задължително да проучите пазара на търсене. Щом има много пясък – вие заложете на водата.

Преди години, целта на SEO оптимизирането беше да изведе вашия сайт на предни позиции в търсещите машини. Сега разликата е там, че класирането по определени думи или фрази не е самоцел, ами се получава като страничен ефект, ако са изпълнени много други фактори и етапи, за които ще поговорим по надолу.

На пръв поглед може и да ви звучи простичко, но всъщност говорим за цяла наука, която постоянно следи новите тенденции и променя методите си според Google. Искам да уточня, че като говорим за сео в България, главно имаме предвид оптимизиране за Google. Все пак, има определен набор от етапи в самия процес които всеки начинаещ сайт е добре да спазва.

 

Отвътре навън

 

Условно можем да разделим тези процеси на две фази – работа по сайта и грижа за сайта. Първата фаза се занимава с „вътрешността” (Onsite и onpage optimization) на вашия проект, а втората обследва сайта ви „отвън”(Offpage optimization).

Първата стъпка, която трябва да предприемете, е да проучите пазара. Запознайте се с уеб бизнес конкуренцията, обърнете внимание на силните им страни, както и на недостатъците им, заложете на различното, за да бъдете забелязани, предложете нещо в повече. Това трябва да е нулевият етап от SEO оптимизирането на сайта ви.

Следващата стъпка е дизайна, който трябва да е отправна точка за самата изработка на вашия проект. Работата по сайта включва няколко основни линии – чист и правилен код (за това е много важно да си намерите добри програмисти), мета тагове, елементи, структура, съдържание, стандарти и бързина. Обърнете специално внимание на вашето съдържание – то е това, което ще привлече вашите потенциални клиенти или ще ги отблъсне. Помислете добре за хубави и атрактивни заглавия и описания. Подберете си добре важните за вас и бизнеса ви ключови думи, те трябва да са тематично свързани със самото съдържание на сайта.

Много е важно вашият сайт да е удобен за мобилни устройства и потребителя да се чувства добре и съвсем наясно докато взаимодейства с вашето съдържание.

 

Маркетингови стратегии

 

Дигиталния маркетинг се развива стремоглаво, за да не загуби доверието на потребителите, които са се нагледали на едни и същи, скучни и нерелевантни методи за презентиране на съдържанието в нета. Маркетинга е система от средства и техники, чрез които дадено съдържание, продукт или услуга има за цел да достигне от своите създатели до своите потребители. Съвсем простичко определение, от което се надявам да разберете, защо е толкова критично важно за вашите сайтове.

Друга важна част от така наречената offsite оптимизация е изграждането на външни връзки. Линковете, които сочат към страниците на вашия сайт, все още са важен фактор за класирането в търсачката. Най-добрите връзки сая от релевантни източници и от силни сайтове.

Създаването и налагането на бранд трябва да е първостепенна стъпка във вашата цялостна стратегия

Създаването на фен страница във Facebook, Google+, Twitter или друга социална мрежа спада към задължителните неща, които трябва да направите, ако искате начинанието ви да успее. Не пренебрегвайте тази част!

Със сигурност ще се повторя но, едно от най-важните неща за успеха на вашия сайт е генерирането на интересно, забавно, качествено и уникално съдържание, което да е полезно на самите потребители. Не правете сайтове за търсачките, направете ги за потребителите!

 

Не пресолявайте манджата!

 

Целият този процес, който описахме по-горе, е изключително сложен и съдържа много тънкости. Не се опитвайте да изпълнителните всички стъпки наведнъж! Ще станете подозрителни! Google не обича нещата да се получават насила и изведнъж, а плавно и поетапно!  Имайте предвид, че има много забранени неща от Google, които до скоро на всички се струваха хубави и едва ли не задължителни, за това внимавайте, а пък за да сте сигурни - си наемете професионалисти!

Ние от WebsiteDesign ще ви преведем правилно и с бодра стъпка през всички нива на изграждането на сайта и seo оптимизацията, до самия успех!

Подобни статии

Утринна гимнастика

Утринна гимнастика

Още нещо за ползата от утринната гимнастика Сигурно вече сте се досетили - пак ще стане въпрос за физкултурата. По-точно за основата, азбук...

Спорт на възрастната жена

Спорт на възрастната жена

Периодът на климактериума Възрастта е условно понятие. Твърде често хората изглеждат или по-възрастни, или по-млади от истинската си възрас...

История и състояние на лозарството в света и у нас

История и състояние на лозарството в света и у нас

Какво е известно за произхода на културата лоза зкуството да се приготвя вино да е предшествало културата на лозата и може би желанието да ...

Тинейджърката и спорта

Тинейджърката и спорта

Момиченцето израства в девойка Понякога вие сте готови да възкликнете заедно с Грибоедовия Фамус, гледайки своята подрастваща дъщеря: &bdqu...

Процесът на оптимизация на AdWords

Процесът на оптимизация на AdWords

Подготовката за рекламна кампания и самият процес на представяне на продуктите или услугите отнемат много време и усилия. Всяка компания иск...

Славчо Панов

Славчо Панов

6 публикации

Публикувано
Публикувано

27.06.2018

Обновено
Обновено

27.06.2018

Прочетено
Прочетено

4092

Нередност Докладвай за нередност
9 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия