Процесът на оптимизация на AdWords

Процесът на оптимизация на AdWords
малко повече за процеса на оптимизация на AdWords

Подготовката за рекламна кампания и самият процес на представяне на продуктите или услугите отнемат много време и усилия. Всяка компания иска да получи максималните резултати за вложените пари. Избирайте и проверявайте ключовите думи и фрази преди започването на активната част на всяка кампания. Подготовката е от изключителна важност за ефективността на рекламата. Тя ще определи бъдещия трафик на вашия сайт и съответно парите, които ще спечелите.

Начинът на действие

Процесът, който може да следвате при създаването на кампания в Adwords, е много прост. Той, разбира се, зависи от вашето творческо разбиране. Но нека да отразим основните стъпки, на които трябва да стъпи вашия процес.
1. Напишете три или четири реклами с различни заглавия и описания на вашия продукт или услуга. Опитвайте се да покажете на аудиторията защо се нуждае да се спре именно на вашата фирма, а не на някой от конкурентите ви. Помислете за думите, които ще ги накарат да кликнат именно на вашата реклама.
2. Заменете рекламите, които не получават достатъчно клиентско внимание. Няма смисъл да продължавате да плащате за нещо, което не ви носи пари, това е икономически не рентабилно. Не спирайте да следите показателите, които отчитат дали рекламата е ефективна.
3. Изчакайте докато една от рекламите започне да получава много повече кликвания от останалите. Тогава трябва да знаете, че със сигурност сте попаднали на нещо, което се харесва на клиентите ви и вероятно ще привлече нови.
4. Вземете именно тази реклама и напишете нейни усъвършенствани версии. Променете заглавието, сменете описанието на продукта или услугата. Изпробвайте тези реклами една срещу друга.
5. Реалностите в онлайн рекламата се променят наистина много бързо. Това е причината, поради която трябва да работите непрестанно, за да сте на грабена на вълната. Един от начините да се задържите на върха на РРС кампаниите е да провеждате анкети. По този начин лесно ще следите вълненията на клиентите си и ще можете да прецените как точно да ги изкушите. Тествайте, рафинирайте и променяйте рекламните си текстове, няма нищо по досадно от човек, който се опитва да ви продаде една и съща идея.
6. Започвайте на ново целия процес на всеки няколко месеца в зависимост от изискванията на вашия бизнес. Дори и най-добрите реклами няма да предизвикват кликания до безкрайност. Не се страхувайте от промяната, особено в толкова бързо променяща се среда каквато е оптимизацията на сайтове.

Заключение
Следвайки този процес ще установите, че е необходимо да имате набор от ключови думи и фрази за вашия бизнес. Направете този списък възможно най-обширен и започнете да тествате ефективността им. Проследете ефективността на тези думи чрез инструментите, които ви предоставя AdWords. В много случаи може да се наложи да прецизирате списъка от думи и фрази, които използвате. Не се страхувайте да го направите, явно клиентите ви търсят точно тази промяна. Следете коя от вашите реклами се отличава и направете и останалите толкова успешни. В последните етапи вероятно ще установите, че показателите ви са се покачили. Така че продължавайте да опитвате варианти на успешната формула. Можете да видите, че тези съвсем мънички разлики в рекламния текст ще ви донесат наистина големи печалби. Доверете се на този ценен опит и продължавайте да прилагате наученото в следващите си кампании.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е примерът с тенденциите в PPC рекламата). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

SEO оптимизиция: Какво трябва да знаем за нея?

SEO оптимизиция: Какво трябва да знаем за нея?

Всеки собственик на уеб сайт, който държи на популярност в интернет, може да се възползва от услугите на SEO компания, която да оптимизира с...

Защо да платя за SEO оптимизация?

Защо да платя за SEO оптимизация?

Защо да платя за SEO оптимизация? Ако сте дали над 1000 лева за фирмен уебсайт, но се чудите защо той не генерира никакви посещения и не се ...

3 начина да намалим разходите си в AdWords

3 начина да намалим разходите си в AdWords

Въпреки че Google AdWords е една от най-успешните платформи за рекламиране, няма как да не признаем, че понякога е много лесно да загубим па...

Основни добри практики в SEO оптимизацията на вашия сайт

Основни добри практики в SEO оптимизацията на вашия сайт

  SEO оптимизацията е от основополагащо значение за успеха на сайта ви. Процесът на оптимизация на вашия сайт ще помогне на потребителите...

Google AdWords - 3 големи промени в Google AdWords

Google AdWords - 3 големи промени в Google AdWords

Първа промяна: Кампаниите се целят към всички устройтва С внедряването на нови развити кампании , вероятно повече няма да имате възможностт...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

29.11.2013

Обновено
Обновено

27.11.2013

Прочетено
Прочетено

1190

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия