Google AdWords - 3 големи промени в Google AdWords

Google AdWords - 3 големи промени в Google AdWords
Както може би сте чули, Google наскоро обяви няколко справедливи и важни промени в Google AdWords. Какво означава това за Вашите AdWords кампании?

Първа промяна: Кампаниите се целят към всички устройтва

С внедряването на нови развити кампании , вероятно повече няма да имате възможността да създадете кампания, която се е насочила само към едно устройство ( телефони, таблети и лаптопи бяха предишните опции). Google установи, че с все по-голямата активност в търсенето на всички устройства, те биха могли да направят увеличат потребителското търсене до края на деня и на самото устройство, което е търсено. Затова могат да покажат и най-подходящите обяви (реклами) на Вашата кампания, базирани на тези данни.

  • Различни формати на рекламите могат да бъдат практикувани от една и съща кампания. Това означава, че  Вие можете да имате както реклами за лаптоп, така и за мобилни телефони от един и същ акаунт. Като Google ще се погрижи да показва най-подходящите, в зависимост от това кое устройство се използва.
  • Имате също опцията да предлагате различно в зависимост от устройството, например да предлагате стоките/услугите на по-висока или по-ниска цена за телефоните отколкото за лаптопа. Anvil (наковалня – Wiki Minecraft) ще работи плътно с Вас, за да опрределите най-добрата стратегия за предлагане и как ще трябва да трaнсформирате бюджета си в зависимост от тези промени.

Втора промяна: Равзвитие в опциите за разпространение на рекламата

Google продължава да осигурява допълнителни  приложения за разпространението на рекламите ( линкове за сайтове,  приложение за локация, сваляне да приложения и др.).Следните промени ще бъдат направина на линковете към сайтове:

  • Подобрен репорт за линковете. Досега разполагахте само със съвкупност от данните за успеха и неуспеха на Вашите линкове. С внедряването на развитата капмания, вече ще можете да видите индивидуални данни за всеки линк, използван в рекламите Ви. Това Ви позволява да определите кои връзки  са най-активни сред Вашите потребители.
  • Линковете вече ще могат да се планират. Ще имате възможността да планирате линковете си още преди началото  ( което е идеално за продажбите или за новите продукти) и да бъдете сигурни, че работят правилно.
  • Разпространението на рекламите може да бъде специализирано за определени устройства, което означава, че ако имате и връзки към сайта и приложения за локализиране  във Вашата кампания,  можете да направите, така че приложенията за локация да се показват само при мобилни реклами, а линковете към сайта само при употребата на компютри.

 

Трета промяна: Нови типове  реализация в Google AdWords

Тази промяна е малко напред във времето , но е добре да започнете да мислите за нея отсега. В момента няма много информация относно въвеждането и прилагането на тези типове реализации, така че четете внимателно.

  • Следене на свалянията на книги и музика от Вашите PPC реклами
  • Крос-устройство за проследяване на реализациите
  • Вътрешно проследяване на реализациите

 

Главните промени по развитите линкове към сайта Ви ще бъдат достъпни съвсем скоро. Anvil ( наковалня –  Wiki Minecraft) ще работи с клиенти, за да развие пътна карта преди трансформирането на акаунтите  и по този начин да се подсигури, че продължават да се постигат целите чрез PPC рекламите. Ако сте създали вече нова кампания и Ви е била добавена опцията за развитата кампания, трябва редовно да я отказвате, защото в противен случай всички Ваши съществуващи рекламни кампании ще бъдат трансформирани в новите развити капмании.

 

 Информацията е предоставена от www.seopal.bg

Подобни статии

Реклама в Google Adwords или SEO

Реклама в Google Adwords или SEO

Още веднъж за онлайн рекламата и SEO оптиимизациятаДа предположим, че имате най- обща представа какво е Adwords и какво SEO и изпитвате затр...

Какви са възможностите за избор на реклама във Варна

Какви са възможностите за избор на реклама във Варна

Видове рекламаВсе повече хора предпочитат да изберат рекламна агенция, която вместо тях да се занимае с проучванията на пазара, както и рекл...

Рекламна кампания

Рекламна кампания

Когато стартирате нов бизнес, без значение от сферата, в която сте избрали да се развивате ще имате нужда от реклама. В днешно време потреби...

3 начина да намалим разходите си в AdWords

3 начина да намалим разходите си в AdWords

Въпреки че Google AdWords е една от най-успешните платформи за рекламиране, няма как да не признаем, че понякога е много лесно да загубим па...

5 стъпки за одит на акаунт в AdWords

5 стъпки за одит на акаунт в AdWords

5 стъпки за одит на акаунт в AdWords1. Последните функции на платформата Платформата за PPC реклама AdWords се променя невероятно бързо. Въ...

SEO PAL

SEO PAL

8 публикации

Публикувано
Публикувано

30.09.2013

Обновено
Обновено

28.09.2013

Прочетено
Прочетено

962

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия