5 стъпки за одит на акаунт в AdWords

Профилите в платформата за PPC реклама на AdWords могат да ви дадат много полезни данни. Това налага постоянното правене на одити за състоянието на профила. Освен това има няколко стъпки, които могат

5 стъпки за одит на акаунт в AdWords

1. Последните функции на платформата

Платформата за PPC реклама AdWords се променя невероятно бързо. Въвеждането на нови функции се случва почти всяка седмица. Понякога хората, които се занимават с платформата, пропускат да видят последните възможности, които са се открили пред тях.
Има някои действия, които ще ви спестят стоенето на тъмно по отношение на PPC рекламата. Google поддържат редица блогове, чиято информация може да ви е полезна. Абонаментът за Inside AdWords ще ви даде възможност да получавате официални ъпдейти директно от Google.

2. Проследяване на резултатите от PPC рекламата

Това е точка от одита, която няма как да подминете. Все пак ще се изненадате колко собственици на сайтове, които инвестират в PPC реклама, не следят за реализациите. Информация като тази трябва да се използва. Без тези данни не можете да проведете ефективна PPC кампания. Парите, които сте вложили, няма да се върнат при вас. Причината за това е, че те ще са похарчени за неефективна реклама.

3. Ремаркетинг

Ремаркетингът е едно от най-важните неща, които можете да направите при превеждането на кампания. Потребителите, които вече са изразили интерес към вашата PPC реклама, трябва да я видят отново. В случай, че досега не сте мислили за този аспект от маркетинга, можете да започнете да планирате веднага.

Много по-лесно е да убедите потребителите, които вече знаят за търговската ви марка, да използват продуктите или услугите ви.
Освен това ремаркетирането е дейност по PPC рекламата, която изисква спазването на определен баланс. Има лимит или пренасищане на потребителите за някои видове PPC реклами. Това може да доведе до отлив на потребители, затова трябва да запазите определени граници за рекламата на продукта си.

4. Разширения на рекламите или Ad Extensions

Изпълнението на разширенията на рекламите ще ви отнеме само няколко минути в платформата за PPC реклама. Това може да ви помогне да увеличите честотата на кликване с около 6 до 20%. Тези данни доказват, че разширенията на PPC рекламите ги правят едно от перата с най-голяма възвръщаемост на инвестициите.

5. Автоматизация на някои процеси

В случай, че се занимавате с PPC реклама от достатъчно дълго време вероятно знаете, че има много инструменти, които да спомогнат процесите на одит. Приложенията ще ви спестят много време, което можете да прекарате в стратегически планове за подобряване на PPC рекламата.
Приложенията могат да бъдат много както прости, така и такива, които са сложни като алгоритъм. Единственото, което се изисква от вас, е да намерите и използвате тези приложения, за да направите PPC рекламата си по-ефективна.

В заключение може да се каже, че има много начини да изградите стратегия за PPC рекламата, която да бъде ефективна - https://www.seopal.bg/2013/01/как-да-оптимизираме-ppc-кампании-с-малък. Единственото, което се изисква от вас, е да проявите постоянство в действията и усилията си. Възвръщането на инвестициите не е точна наука. Все пак при прилагането на правилните действия можете да очаквате добри резултати.

Подобни статии

Google AdWords - 3 големи промени в Google AdWords

Google AdWords - 3 големи промени в Google AdWords

Първа промяна: Кампаниите се целят към всички устройтва С внедряването на нови развити кампании , вероятно повече няма да имате възможностт...

Процесът на оптимизация на AdWords

Процесът на оптимизация на AdWords

Подготовката за рекламна кампания и самият процес на представяне на продуктите или услугите отнемат много време и усилия. Всяка компания иск...

Как се таксува PPC рекламна кампания?

Как се таксува PPC рекламна кампания?

  Едно от най-големите предимства на платеното търсене е, че можете да създадете акаунт AdWords. PPC рекламата ще доведе до повишен трафи...

Какво е SEO одит и защо той е важен за нашия сайт?

Какво е SEO одит и защо той е важен за нашия сайт?

SEO одитът е най-сигурния начин да установим защо оптимизирането на сайта ни се проваля. Изпълнението на seo одит на уеб сайт е особено важ...

Първи стъпки в половото възпитание

Първи стъпки в половото възпитание

Всички родители желаят децата им да бъдат добре възпитани, и то още от ранната възраст. Възпитанието обаче има много страни. Една от най-дел...

Венцислав Балинов

Венцислав Балинов

2 публикации

Публикувано
Публикувано

22.04.2014

Обновено
Обновено

17.04.2014

Прочетено
Прочетено

997

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия