Основни добри практики в SEO оптимизацията на вашия сайт

Основни добри практики в SEO оптимизацията на вашия сайт
нека изброим добрите SEO практики за сайта ви

 

SEO оптимизацията е от основополагащо значение за успеха на сайта ви. Процесът на оптимизация на вашия сайт ще помогне на потребителите да ви намират, когато имат нужда от вашите продукти или услуги. Има наистина много неща, които да се вземат предвид - сайтът например трябва да е достатъчно интересен на потребителите, както и да е добре оптимизиран за търсачките.

Цели на SEO оптимизацията
SEO оптимизацията има за цел на надхитри търсачките и да отведе сайта ви напред в класирането. Много по-лесно е да си я представите, ако мислите са сайта си като за торта. Вашите линкове, PPC реклами и социални медии, са черешката. Съдържанието, архитектурата на сайта, системата за управление на съдържанието, са захарта, която прави тортата. Без тях сайтът ви ще е безинтересен и няма да има посетители.

Какво дирят търсачките?
Търсачките са създадени така, че да удовлетворят желанията на потребителите. Те не се съобразяват с вашия сайт. Тяхната работа е да извадят резултати, които са най-близо до заявката на потребителя. За да отговорите на изискването за релевантност на информацията, вие трябва да направите няколко стъпки. Съдържанието в сайта ви , трябва да е на високо ниво. Продуктите или услугите ви трябва да са добре описани. От друга страна търсачките ще обърнат внимание и на това колко бърз е вашият сайт. В днешния динамичен свят никой няма да чака сайт да се зареди повече от няколко секунди. Много е важно да се обърне внимание и на авторитета на вашия сайт. Тук вече става дума за link building. Търсачките се интересуват от това какви връзки има вашият сайт. Едно от най-важните неща, с които трябва да се съобразявате, са преживяванията на вашите потребители и бъдещи клиенти. Направете го лесен за разглеждане, за да не се изнервят хората. Те трябва да са в състояние да достигат с три клика до търсената информация.

Какво не дирят търсачките?
Търсачките сканират и запазват определена информация за вашата страница. Така че, ако вие сте решили да използвате непозволени практики за сайта си, то те ще ви санкционират. След скорошните ъпдейти на Google вие можете да бъдете санкционирани по много различни причини. Ключовите думи естествено са важни, но не трябва да се прекалява с употребата им. Освен това, ако сайтът ви тъкмо стартира, може да ви се види много добра идея да си купите и линкове към авторитетни страници. Това обаче никак не е добра идея. Всеки специалист, който се занимава със SEO оптимизация, ще ви каже, че само ще хвърлите парите си на вятъра.
Друго важно нещо, за което е добре да внимавате, е дизайнът и архитектурата на страницата ви. Всеки потребител може да се откаже, ако сайтът му се види много объркващ. Направете така, че съдържанието да е лесно достъпно от всяка една секция на сайта ви. SEO оптимизацията ви ще се подобри, ако използвате вътрешни препратки. Добре е да използвате и много графични материали. Снимките и видео клиповете са наистина много добро решение на този проблем. Винаги обаче трябва да се съветвате със специалист по техническата част на нещата. Той може да ви обясни кои формати няма да забавят сайта ви. Това е много важен момент в SEO оптимизацията.

Опознайте бизнес модела си
Това е много честа грешка, която се допуска в процеса на оптимизация. Причината често се корени в това, че собствениците на бизнес не се фокусират върху един конкретен бизнес модел. Често те се затрудняват да поставят директни цели пред SEO оптимизацията.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (например този материал за добрите практики в SEO оптимизацията). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?   Да си направиш сайт, който да няма оптимизация за търсачки, е все едно да отвориш магазин...

Как да обясниш значението на SEO на шефа или клиентите?

Как да обясниш значението на SEO на шефа или клиентите?

  Като SEO маркетолог, понякога да обясниш какво всъщност правиш е по-трудно отколкото да го направиш. SEO се прави за всякакви сайтове -...

Как да намерим добър SEO специалист?

Как да намерим добър SEO специалист?

Какви са ползите от интернет маркетинга? SEO е съкръщение от два термина:  „search engine optimizer” и „searc...

Социалният фактор като неделима част от съвременния маркетинг

Социалният фактор като неделима част от съвременния маркетинг

От една страна това е изразено в така наречената „корпоративна социална отговорност”, а именно участието на фирмите в най-различни социални ...

SEO оптимизацията отвъд сайтовете

SEO оптимизацията отвъд сайтовете

  През последните няколко години SEO оптимизацията претърпя основни промени. Повечето ъпдейти, които маркираха промени в SEO оптимизацият...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

15.01.2014

Обновено
Обновено

17.02.2014

Прочетено
Прочетено

2054

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия