SEO оптимизацията отвъд сайтовете

SEO оптимизацията отвъд сайтовете
докъде се простира оптимизирането на сайтове

 

През последните няколко години SEO оптимизацията претърпя основни промени. Повечето ъпдейти, които маркираха промени в SEO оптимизацията, бяха кръстени на животни, Penguin, Panda и Hummingbird. Не веднъж се е случвало да се отбележи, че единственото постоянно нещо в SEO оптимизацията е промяната. Въпреки, че много специалисти в близки области казаха, че SEO оптимизацията е мъртва, това е въпрос, по който може много да се спори. SEO оптимизацията ще се промени, но нуждата от нея, ще продължи да нараства правопропорционално на промените.

Мобилното търсене
Колко е важно мобилното търсене? Най-новите изследвания в областта на SEO оптимизацията, показват, че 28% от трафика на сайтове, се дължи на ползването на мобилни телефони. Влиянието на мобилните телефони нараства драматично през последните три години.

Какво означава това за SEO оптимизацията?
Мобилните телефони поставят невероятни предизвикателства пред специалистите по SEO оптимизация. Има няколко разлики между търсенето през мобилен телефон и търсенето през вашия компютър. Това налага нуждата от добре оптимизирани мобилни версии на обикновените сайтове. Именно това е огромната промяна в методите и техниките на SEO оптимизацията. Тя вече не е процес, който се извършва само от един ъгъл. Вече трябва да се взема предвид SEO оптимизацията, както на мобилната версия на сайта, така и на десктоп варианта му. Тези промени се налагат с цел да се повиши класирането на мобилния сайт и той бързо да настигне десктоп сайта.

Мобилните приложения
Само преди няколко седмици Google обяви, че вече имат възможност да индексират информация, която се намира на мобилни приложения. Точно по същия начин, по който събират информация от сайтове. За да подобрите SEO оптимизацията на вашия мобилен сайт, трябва да създадете XML карта на вашия мобилен сайт, след това я добавете в Google Webmaster Tools. Google ще индексира страниците в картата, ще обработи информацията за ранга правилно, като свързва мобилния сайт с десктоп страницата.

SЕО оптимизация на приложения
Изследване, проведено миналата година, показа, че iTunes App Store и Google Play съдържат по 700 000 приложения. Апликциите оределено са доста скъпи за разработване, затова, след като ги създадете, се уверете, че клиентите ви ги намират и използват. Мислете за места като Mobile app discovery като за нова стъпка в процеса на цялостната ви SEO оптимизация. Присъствието ви на такива места ще ви даде възможност да се изкачите в органичното търсене, както и в другите две платформи за приложения - iTunes App Store и Google Play. Търсенето в тези платформи става все по-конкурентно, затова не губете време а оптимизирайте своето приложение.
Алгоритмите на тези платформи работят по съвсем различен начин от алгоритмите на търсачките Google и Bing. Това е едно от най-големите предизвикателства, които стоят през специалистите по SEO оптимизация. Освен всички промени, с които ще се сблъскат специалистите по SEO оптимизация, те трябва да помислят и за новите устройства, който се задават. Вече не става дума просто за мобилни телефони и таблети. Говорим за устройства, които се превръщат в част от облеклото ни. Това са различните смартчасовници, както и очилата на Google.
След ъпдейта Hummingbird специалистите по SEO оптимизация ще работят все по-тясно със своите колеги в областта на маркетинга. Дейностите им ще бъдат стриктно обвързани с потребителското поведение.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е примерът с тези разсъждения за SEO). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Как да намерим добър SEO специалист?

Как да намерим добър SEO специалист?

Какви са ползите от интернет маркетинга? SEO е съкръщение от два термина:  „search engine optimizer” и „searc...

SEO оптимизиция: Какво трябва да знаем за нея?

SEO оптимизиция: Какво трябва да знаем за нея?

Всеки собственик на уеб сайт, който държи на популярност в интернет, може да се възползва от услугите на SEO компания, която да оптимизира с...

SEO оптимизацията и нейната роля в онлайн маркетинга

SEO оптимизацията и нейната роля в онлайн маркетинга

Какво е SEO оптимизация?  Search-engine optimization (на бълг. „оптимизация за търсачки“) е процес на изкуствено манипулиране, на резултати...

Ефективна мрежа от връзки и през 2014

Ефективна мрежа от връзки и през 2014

  Изграждането на мрежа от връзки е един от най-ефективните планове, в които се развива SEO оптимизацията. 2014 г. ще бъде белязана от мн...

SЕО оптимизацията след големите промени

SЕО оптимизацията след големите промени

Всяка година става ясно, че SEO оптимизацията се променя. Някои от тези промени са трайни и въздействат на стратегиите за маркетинг, а други...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

06.12.2013

Обновено
Обновено

17.02.2014

Прочетено
Прочетено

1332

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия