Как да оптимизирате локалното търсене извън сайта си

Как да оптимизирате локалното търсене извън сайта си
по какъв начин да оптимизирате локалното търсене вън от сайта си

 

Местните фирми имат наистина чудесни резултати в търсенето. Това, което е по-трудно, обаче, е те да се задържат на върха. Това винаги изисква много работа и целенасочена маркетингова стратегия. Вашият сайт може да се изкачи много в резултатите от местното търсене, ако спазвате няколко прости правила.
 

1. Регистрирайте бизнеса си в Google+ Local. Това е първата крачка, която трябва да направите, когато искате да подобрите локалното търсене. Много е важно да посочите коректна информация за бизнеса си, така че потребителите ви да могат лесно да ви намерят или да се свържат с вас.


2. Свържете се и с други справочници – Към колкото повече местни директории принадлежи вашият сайт, толкова повече възможности имате да получите външни връзки. Уверете се, че името на фирмата, адресът, телефонният номер и сайтът са налице във всички от тях. Можете да използвате сайта GetListed.org, който ще ви даде идеи в кои списъци от местния бизнес трябва да присъствате, за да подобрите локалното търсене.


3. Получете връзки на местно ниво – Направете своя собствена мрежа от връзки. Те са много важни за локалното търсене. Можете да поставите връзки от вашия сайт, които отвеждат към местни институции. Те могат да ви отвърнат по същия начин. Google ще оцени всичко това и ще ви издине в локалното търсене. Можете да обмените линкове и с колеги от вашия бранш, с които бизнесът ви се допълва като продукти или услуги.


4. Публикувайте интересно съдържание в социалните мрежи. Всеки сериозен местен бизнес може да спечели много от присъствието си в социалните мрежи. Необходимо е да имате регистрация в Google+, Facebook, Twitter и др. Локалното търсене се влияе наистина много добре от тези социални сигнали.


5. Цитати – Колкото повече хора споменават вашия местен бизнес, толкова по-добре се класирате в локалното търсене. Цитатите се оценяват много високо от повечето големи търсачки.


6. Мнения от клиенти – Колкото повече положителни мнения от клиенти имате, толкова по-добре. 77% от потребителите намират мнения чрез локално търсене, за да решат да направят покупка. Ако вашите клиенти търсят мнения за вас, направете ги възможно най-достъпни. Присъствайте във всички по-важни сайтове – справочници. Винаги е възможно да се промъкнат негативни отзиви за вас, но това не бива да ви притеснява. Ако имате само положителни коментари и петзвездни оценки, то това би било подозрително. Локалното търсене за вашата фирма няма да пострада, ако имате едно-две негативни мнения.


7. Проверявайте обявите си – Това е много важна част от положителното локално търсене. Вашият сайт трябва да бъде записан на няколко места. Много е важно да проверявате своите основни данни. Името на фирмата, адресът и телефонът ви са фактори, които участват в локалното класиране. Най-малкото, което можете да направите, е да се заинтересувате дали те са пълни и верни. Освен това е добра идея да покажете снимки на потребителите си. В днешно време потребителите искат да видят какво получават, а снимките ще им дадат много ясна представа за продуктите или услугите ви. Замислете се кои са най-приятните страни на вашия бизнес и дайте достъп на клиентите си до тях. Интересът към снимките ще помогне на общността около вашия бизнес да се изгради. Това ще повлияе и на вашите резултати в търсачките. Локалното търсене набира все по-голяма скорост и значението му за маркетинга бързо стана основополагащо.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (например тази тук относно локалното търсене). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Нестандартна стратегия за изграждане на линкове

Нестандартна стратегия за изграждане на линкове

  Изграждането на връзки става все по-сложна задача. Изискванията на търсачките са много големи в последните няколко месеца. Те обещават ...

Увеличете трафика си чрез локално търсене

Увеличете трафика си чрез локално търсене

  Все повече специалисти, които се занимават със SEO оптимизация, дават приоритет на дейностите, които подобряват резултатите за локалнот...

Нека видим коя е търсачка е най-приятелски настроена към локалното търсене

Нека видим коя е търсачка е най-приятелски настроена към локалното търсене

Google e търсачката, която е с най-голям пазарен дял, като води убедително пред своите преки конкуренти от Bing и Yahoo. Изследване за локал...

Видове уникални статии

Видове уникални статии

  Целите на писането на публикации са различни и са в пряка зависимост от нуждите на клиента. Той е този, който се доверява на професионалис...

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?   Да си направиш сайт, който да няма оптимизация за търсачки, е все едно да отвориш магазин...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

12.12.2013

Обновено
Обновено

17.02.2014

Прочетено
Прочетено

1220

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия