Нестандартна стратегия за изграждане на линкове

Нестандартна стратегия за изграждане на линкове
Нека ви представим една различна стратегия за изграждане на линкове

 

Изграждането на връзки става все по-сложна задача. Изискванията на търсачките са много големи в последните няколко месеца. Те обещават да се затягат и през идните години. В SEO оптимизацията изграждането на линк има тежест само тогава, когато той е релевантен на съдържанието на сайта. Google и техният инженер Matt Cutts наскоро обявиха, че директориите за статии нe са най-добрата идея за този процес. Това налага специалистите, които се занимават с оптимизация за търсачки да продължат да мислят извън общоприетите норми.

Има няколко вида сайтове, които биха могли да спечелят от повредените линкове, намиращи се на релевантни блогове или платформи. Това е ситуация на симбиоза в SEO оптимизацията – и двете страни печелят от заместването на линка.

1. Freelancer/Консултант – Специалистите на свободна практика и консултантите често имат трудности с изграждането на връзки като част от стратегията за оптимизацията на търсачки. Проблемът се състои в това, че те могат да разчитат само на себе си във всеки аспект на работата, дори и за изграждането на линкове. Това може да не е толкова трудно за сайтовете, които се управляват от добри специалисти и имат добър дизайн. Все пак този специалист на свободна практика трябва да намери релевантни на своята дейност сайтове, с които да обмени връзки.
Вариантите тук са сайтът да бъде посочен в секция полезни връзки, препоръчано, препоръчителни сайтове, препоръчано четиво. Вашата SEO оптимизация може да спечели много, ако успеете да се свържете с образователни сайтове.
2. Сайт посредник – Под сайт посредник се имат предвид всички портали, сравнителни сайтове, общности, в които може да се сравняват данните в една ниша. Това е малко по- особена позиция в оптимизацията за търсачки. В търсене на потенциални сайтове, с които да се осъществи обмяната на връзки, трябва да се целите в такива, които правят класации. Това може да са любителски блогове, които класират филми, продукти или услуги. Последното би бил много успешен подход в SEO оптимизацията.
В момента, в който намерите подходящи блогове, можете да се свържете с техните собственици. В имейла им обяснете какво точно искате да направите. Подчертайте, че това е в полза на оптимизацията и за двете страни.

В заключение
Посочените примери за изграждане на връзки като част от SEO оптимизацията са изолирани. В действителност възможностите за изграждане на мрежа от връзки могат да бъдат ограничени единствено от човешкото въображение.
Този принцип на изграждане на връзки в оптимизацията за търсачки не е приложим за всеки сайт и бизнес модел. Все пак не се колебайте да използвате метода, ако ви се налага да обновите мрежата от връзки на блог, личен сайт, специализиран търговски сайт или онлайн платформа. Това ще се отрази положително на цялостната им SEO оптимизация.
Големият плюс на този вид изграждане на връзки е във взаимната изгода и на двата сайта. Това може да е много силен инструмент по време на преговорите. В случай, че сте намерили надежден сайт с интересно съдържание, който има повредени линкове, не се колебайте да използвате възможността. Единственото, което трябва да обмислите добре, е релевантността на тези връзки към вашия сайт. В случай, че търсачката не може да намери сходство, то можете да се окажете с наказание.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е този материал за различната оптимизация чрез линк билдинг за вашия сайт). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Ефективна мрежа от връзки и през 2014

Ефективна мрежа от връзки и през 2014

  Изграждането на мрежа от връзки е един от най-ефективните планове, в които се развива SEO оптимизацията. 2014 г. ще бъде белязана от мн...

ЕФЕКТИВНИЯТ БИЗНЕС БЛОГ

ЕФЕКТИВНИЯТ БИЗНЕС БЛОГ

НОВИ ПРАВИЛА, НОВА СТРАТЕГИЯ   Казано е: “Tempora mutantur!”, т. е. времената се менят. Особено бързо става това в Интернет, където промен...

Алтернативни Енергийни Решения

Алтернативни Енергийни Решения

Скъпи партньори, клиенти и колеги! Добре дошли в  страницата за \"Алтернативни Енергийни Решения\" към \"ТЕРМО АВАНГАРД\" ЕООД. Този,...

Google AdWords - 3 големи промени в Google AdWords

Google AdWords - 3 големи промени в Google AdWords

Първа промяна: Кампаниите се целят към всички устройтва С внедряването на нови развити кампании , вероятно повече няма да имате възможностт...

Как да оптимизирате локалното търсене извън сайта си

Как да оптимизирате локалното търсене извън сайта си

  Местните фирми имат наистина чудесни резултати в търсенето. Това, което е по-трудно, обаче, е те да се задържат на върха. Това винаги и...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

12.02.2014

Обновено
Обновено

17.02.2014

Прочетено
Прочетено

1070

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия