Направете PPC кампания за местния ви бизнес

Направете PPC кампания за местния ви бизнес
Pay per click кампания за бизнеса ви на местно ниво

 

Динамичното развитие на света ни накара да се обръщаме все повече към местните търговци. Те от своя страна започнаха да рекламират своите продукти и услуги точно на локалния принцип. Няма значение дали става дума за малък бизнес или за голяма корпорация. PPC кампаниите предлагат изобилие от възможности за поставяне на вашите локални реклами.

Penguin направи местните резултати по-видими
Ако все още не сте устроили PPC кампанията си като локална, то е време да се замислите за тази крачка. Промените в алгоритъма на Google поставят допълнителен акцент върху локалното търсене. Penguin 2.0 прави местното търсене по-видимо в органичните резултати на търсачката. Това не се отразява пряко върху стойността на PPC кампаниите, но ясно показва, че вашите онлайн усилия трябва все повече да се насочват към местните резултати.
Graph Search на Facebook е приставка, изцяло посветена на местното търсене. Всеки бизнес, който иска бъде видим от търсачките, трябва да има Facebook Business Page и Google+ Local Business Page. Що се отнася до PPC кампания, има няколко неща, които можете да направите, за да се изкачите в местните резултати.

Географски квалификации, като ключови думи
Първата стъпка в локализирането на вашия бизнес е да включите географски названия в списъка на ключовите си думи. По този начин, вие ще се насочите много по-прецизно към местните потребители. Освен това конкуренцията ви за ключови думи ще намалее, а това ще понижи цената на PPC кампанията ви.
Инструменти като Google Trends ще ви бъдат много полезни, за да усетите местните условия и да привлечете повече трафик. Google Trends дава големи подробности за местното търсене, така ще можете да се насочите към най-подходящите за вашата бизнес арена.

Създайте рекламен текст, който се отнася до местния район
Вашата PPC кампания вероятно вече включва местните географски наименования, но това няма да е достатъчно, за да поведете класирането. Потребителите са много по-склонни да кликнат върху реклама, която изглежда локално значима. Напишете рекламния текст и заглавието така, че да привлекат местните потребители. Така вашата PPC кампания ще стане по-привлекателна.

Локализирайте страниците, до които отвежда PPC рекламата
Щом PPC рекламите ви са локализирани, такива трябва да са и страниците, които се отварят, след като потребителят кликне върху тях. Все пак не е необходимо да направите целия си сайт за риболовни възможности в пловдивски регион. Трябва да намерите подходящия баланс в целевите страници на вашата PPC кампания.

Използвайте географските функции във вашата PPC кампания
Насочете вашите реклами да се показват само на потребители в определени градове и райони. Няма смисъл да рекламирате „зъболекар в Пловдив", ако бизнесът ви се намира в София. PPC кампанията ви трябва да е насочена според градовете, в които работите. Освен това, рекламата ви трябва да има опции, като „Обадете се сега". Това ще накара мобилните потребители да направят покупка или да изберат вашата услуга, само 24 часа след като са проучили възможностите. Включете опцията call-to-action, която е активна само в работното ви време.

Запознайте се с мерните единици
Разгледайте анализа на приходите и разходите преди да решите кои са най-доходоносните ключови думи. Определете бюджета, който сте склонни да похарчите за своята PPC кампания. В случай, че печелите по няколко лева на продажба, не си заслужава да се ориентирате към скъпи ключови думи. Намерете точния баланс между разходите и приходите във вашата PPC кампания.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е примерът с тези съвети за Pay per click рекламата). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Процесът на оптимизация на AdWords

Процесът на оптимизация на AdWords

Подготовката за рекламна кампания и самият процес на представяне на продуктите или услугите отнемат много време и усилия. Всяка компания иск...

Как да оптимизирате локалното търсене извън сайта си

Как да оптимизирате локалното търсене извън сайта си

  Местните фирми имат наистина чудесни резултати в търсенето. Това, което е по-трудно, обаче, е те да се задържат на върха. Това винаги и...

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?   Да си направиш сайт, който да няма оптимизация за търсачки, е все едно да отвориш магазин...

10 неща, които блогърите забравят

10 неща, които блогърите забравят

И след това отчаяно чакат посетители, коментари и споделяния, но нищо от това не се случва. Пробват няколко пъти, но когато резултатът е същ...

Възможност ако останем без работа

Възможност ако останем без работа

Не бива да униваме и да се обезкуражаваме поради факта, че всички интервюта, на които сме ходили не дават резултат и не можем да намерим раб...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

12.12.2013

Обновено
Обновено

17.02.2014

Прочетено
Прочетено

1171

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия