10 неща, които блогърите забравят

Много от хората, които започват блог си мислят, че просто избират „добави нова публикация“, пишат няколко параграфа и след това остава само копчето „публикувай“.

И след това отчаяно чакат посетители, коментари и споделяния, но нищо от това не се случва. Пробват няколко пъти, но когато резултатът е същият,  те се отказват.

Има много детайли от блогването, които никога не трябва да забравяме. Ето 10 от най-популярните:

1. Проучване на ключови думи

Преди да напишете и една дума, първо проверете, дали ще е нещо, от което харата се интересуват. И ако се интересуват, проверете, дали мрежата вече не е пренаситена с такъв тип информация.
За да установите това направете две неща:

1. Използвайте Google's Keyword Tool – потърсете думите, които смятате, че хората ще използват в търсачката, за да потърсят публикацията
2. След това Вие използвайте търсачката, за да видите конкуренцията

Вече би трябвало да се установили колко добре бихте се класирали в класациите с дадени ключови думи.

2. Специално внимание за заглавието

Може да използвате една формула, която е доказано, че работи -
Ключова дума + привличаща вниманието фраза.


Като най-добре е да се целите да поставите ключовата дума възможно най-напред.


Примери:
„Топ 10 СЕО блога, които трябва да посетите" – ключовите думи са СЕО и блог.
Но съществува и варианта в началото да поставите фраза, която също много често присъства при търсене в търсачки – „най-добри", „топ", „най-известни" и т.н.

3. Твърде дълги линкове

Когато избирате заглавие, то се генерира автоматично след домейна на линка, на който се намира статията. Това го натрупва с твърде много думи, например: уебсайт.com/articles/this-is-a-very-long-and-annoying-looking-link . За това, вместо да го оставяте така, променете го на нещо по-кратко използвайки ключови думи от публикацията. Така ще има по-приятен за окото вид и ще се чете много по-лесно.

4. Изображения

Всички заем, че картинките привличат вниманието ни – разчупете малко съдържанието и добавете нещо, с което да допълните текста. Но освен визуално те са и много полезни за нашето СЕО , стига да следвате тези стъпки:

1. Записвайте всяко изображение като „ключова-дума/фраза.png" преди да ги качите в блога
2. Добавете описание, което съдържа ключови думи или фрази
3. Добавете таг, който също съдържа такива

5. Видео

Ако блогването е голяма част от вашия бизнес, и все още не сте добавили видео към СЕО блога си – направете го! Заснемете видео клипове, и ги добавете към статиите си. Ако все още сте неуверени в заснемането на собствено видео, добавете вече готово такова, свързано с темата, което може да заинтригува посетителите Ви.

6. Подзаглавия

Подзаглавията също играят голяма СЕО роля. Когато търсеща машина търси страници, първо преглежда заглавието, а после подзаглавие едно, две и т.н. За това, когато добавяте подзаглавия, точният HTML код е <h2>подзаглавие 1</h2> ; <h3>подзаглавие 2</h3> и т.н.
Не удебелявайте просто текста на подзаглавията си, направете ги видими за търсачките.

7. Вътрешни линкове

Друга важна стъпка, която често бива пропускана е свързването на постовете с линкове.
Преди да публикувате следващата си статия, прочетете я отново и вижте дали бихе могли да добавите линкове към други ваши публикации на подобни теми. Така ще задържите вниманието на посетителите за по-дълго.

8. Външни линкове

Не забравяйте също да потърсите възможности да добавите връзки към други блогове. Освен, че ще изградите връзки с други блогъри, които също ще публикуват ваши линкове и ще насочат повече потребители към Вас, външните линкове също имат и своето SEO преимущесто.Когато линковете Ви насочват към сайтове, които са общоприети за достоверни и добри източници на информация и посетителите и търсачките гледат с по-добро око на вашия блог.

9. Описание на уебстраницата

В резултатите от търсенето, описанието се появява точно под линка/заглавието на страницата. Когато го пишете, трябва да имате няколко неща наум:

  1. Ако искате да се показва цялото в Гугъл – запазете го под 155 символа
  2. Трябва задължително да съдържа ключови думи, защото Google ги удебелява в резултатите
  3. Трябва да е изречение от някоя публикация, защото повечето потребители ще го потърсят, щом влязат в блога Ви.

10. Предизвикване на ответна реакция

По какъвто и да е начин, публикацията в блога, трябва да предизвика някаква действие от страна на читателите. Използвайки въпроси провокиращи мисленето им, или отворете дебат, за да ги накарате да коментират. Използвайте фразата „Ако тази публикация Ви е харесала – споделете я.", за да ги насърчите да я разпространят из социалните мрежи.
Но най-добрият резултат, който можете да постигнете е да бъдете полезни на читателите и те да се възползват от Вашите съвети и да ги приложат. Ако сте им полезни те със сигурност ще се върнат отново.

Информацията е предоставена от www.seopal.bg

Подобни статии

Първи стъпки в половото възпитание

Първи стъпки в половото възпитание

Всички родители желаят децата им да бъдат добре възпитани, и то още от ранната възраст. Възпитанието обаче има много страни. Една от най-дел...

Упражнения за красота

Упражнения за красота

Специални упражнения за коригиране на недостатъци във фигурата Естествено не всички жени са доволни от своята външност и от фигурата си. Ед...

Развитие на вашето бебе

Развитие на вашето бебе

То повтаря цялата история на човешкото развитие. Няма нищо по-увлекателно от това да наблюдавате растежа и развитието на детето. Отначало ви...

Проблеми на кърмаческата възраст - Често срещани нервни симптоми при бебето

Проблеми на кърмаческата възраст - Често срещани нервни симптоми при бебето

Бебетата, които лесно се стряскат. Новородените се стряскат от силен шум и внезапна промяна на положението им. Някои са много по-чувствителн...

Килими - как да ги поддържаме и перем

Килими - как да ги поддържаме и перем

Килимите често остават изключително пренебрегната част от обзавеждането на едно жилище, особено на фона на останалата част от интериора у до...

SEO PAL

SEO PAL

8 публикации

Публикувано
Публикувано

30.09.2013

Обновено
Обновено

30.09.2013

Прочетено
Прочетено

1151

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия