Можете ли да имате няколко страници на едно домейн име?

Можете ли да имате няколко страници на едно домейн име?
възможно ли е използването на няколко страници на едно и също домейн име

В практиката понякога се налага сайтът ви да има повече раздели. Има няколко решения, които могат да се приложат в такава ситуация. Можете от една страна да създадете поддомейн имена, които да насочите към основния си сайт. Можете и да ги насочите към различни сайтове.

Име на домейн, сайт и хостинг
Името на домейн е начинът, по който се казва вашия сайт - като primer.com. Годишната такса, която плащате ви дава правото да използвате това домейн име. Сайтът, от своя страна, е набор от документи, показващи се на компютър постоянно, свързан с интернет. Домейн името се асоциира с определен набор от документи. Това позволява на потребителите да виждат вашия сайт след написване на домейн името в техния браузър.

Възможности
Откриват се много възможности, когато закупите домейн име. Например вие сте в състояние да добавяте много поддомейн имена. Ако вече притежавате домейн името primer.com, можете да направите поддомейн primer.blog.com. Можете да насочите тези поддомейн имена към един сайт. От друга страна можете да се ориентирате и към алтернативния вариант - да насочите поддомейните си към един сайт.
Свържете се с вашия хостинг доставчик, за да си направите допълнителни поддомейн имена. Това е фирмата, която поддържа сървъра, където се намира вашият сайт. Вие се нуждаете от хостинг доставчик, защото собственият ви компютър не е постоянно свързан с интернет. Дори да сте постоянно онлайн, вашият интернет доставчик няма да ви позволи да хоствате вашия сайт. Има и редица други усложнения, които биха могли да възникнат, така че най-безопасният подход е да наемете хостинг доставчик.
Много хостинг доставчици, дори почти всички, ще ви позволят да създадете поддомейн имена, които да асоциирате с нов сайт или със същия сайт. В зависимост от услугата, която ползвате при своя хостинг доставчик, може да се наложи да платите допълнително. Не се налага обаче да купувате и регистрирате поддомейн имена, защото те принадлежат на основния ви домейн.

Алтернативата
Възможно е да избегнете използването на поддомейн имена и все пак да успеете да създадете няколко сайта на едно и също домейн име. Това може да включва допълнително заплащане към вашия хостинг доставчик, а може и да не ви се наложи да плащате допълнително. Можете да използвате домейн името primer.com. Ако искате да направите блог на сайта си, то можете да използвате primer.com/blog. Освен това, ако искате да направите и други поддомейни, можете да използвате същия подход. Секцията „Често задавани въпроси" може да се намира под домейн името - primer.com/FAQ.

В заключение
Преди да се забързате да създадете множество поддомейни, вероятно трябва да знаете какви са аргументите „за" и „против" този подход. В допълнение трябва да се отбележи, че най-важното е да закупите и регистрирате вашето основно домейн име. Трябва да следите своята регистрация много внимателно, за да не изгубите домейн името си. Ако сайтът ви се разраства много, наистина е добре да улесните потребителите си. Те трябва да достигат до желаната информация с три клика. Можете да създадете поддомейн имена, които да приютят новата ви информация или раздел на сайта. Това действа добре за части от вашата информация, които могат да бъдат разделени от основния ви сайт. Помислете кои са те и си изберете начин за действие.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е примерът със съветите за домейн имена). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Обяснение на Видовете хостинг услуги

Обяснение на Видовете хостинг услуги

Всеки сайт в интернет се нуждае от място, където да се съхранява. Това място, както се досещате, се свързва с термина хостинг. Но наясно ли ...

10 неща, които блогърите забравят

10 неща, които блогърите забравят

И след това отчаяно чакат посетители, коментари и споделяния, но нищо от това не се случва. Пробват няколко пъти, но когато резултатът е същ...

Уеб сайт за недвижими имоти

Уеб сайт за недвижими имоти

Уеб сайт за недвижими имотиБизнесът с недвижими имоти е много различен от това което е бил преди години, когато интернет и IT технологиите к...

Приготвяне на облеклото и принадлежностите на новороденото

Приготвяне на облеклото и принадлежностите на новороденото

Пелените са първото облекло на детето. Вие можете да купите нови. Обаче ако това ще ви достави удоволствие и имате възможност, не е трудно д...

Захранване

Захранване

Да захраним бебето означава да заменим едно от кърменнята с друга, кашава храна. Следователно даването на плодов сок и плодови пюрета като п...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

05.12.2013

Обновено
Обновено

05.12.2013

Прочетено
Прочетено

741

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия