Гид в настройките на хостинг услуга

Гид в настройките на хостинг услуга
Малко насоки за избор на хостинг услуга

Чудесен начин да правите пари онлайн е да създадете своя собствена хостинг услуга. В началото ще ви се наложи да положите много усилия, но не се притеснявайте, те ще се отплатят. Всичко, от което се нуждаете, е компютър, сървър и един сайт, който да рекламира бизнеса ви.
Започнете със записването на вашите бизнес изисквания и започнете да пишете вашия бизнес план. Той трябва да включва информация за вашия бизнес- постарайте се да го опишете подробно, така че да можете да се уверите, че сте покрили всички бази. Много се постарайте да намерите идеалното име за своя хостинг бизнес. Уверете се, че името, което сте избрали, не е в нарушение на някакви авторски права. Освен това помислете за нещо, което е лесно за запомняне.

Разрешения за вашия нов бизнес
Най-големият плюс на започването на хостинг бизнес е, че не са ви необходими никакви специални разрешения. Има само някои условия, на които трябва да отговаряте, за да предоставите качествена хостинг услуга на своите клиенти. Освен това е добре да помислите да патентовате името и логото си, за да не може никой друг да го използва. Друг плюс на предлагането на хостинг услуга е, че можете да работите от дома си.

Разширения на бизнеса ви
Вече стана ясно, че не се нуждаете от нищо специално, за да започнете хостинг бизнес. Най-важното е да си набавите хостинг сървър. Това е мястото, на което ще се помещават сайтовете на вашите клиенти. За да осигурявате качествена услуга, трябва да сте сигурни, че можете да им осигурите достатъчно пространство. Това е една от първите характеристики за хостинг плана, на които клиентите обръщат внимание.
Като хостинг доставчик ваше задължение ще е да осигурите защита за вашите компютри и сървъри. Освен това ще трябва да имате и резервен план, когато се появят проблеми със захранването.
В самото начало на бизнеса си можете да стартирате с един сървър. В случай, че започнете да се разраствате, винаги можете да направите необходимите разширения.

Маркетинг
Всеки бизнес трябва да има свой собствен сайт. Няма смисъл да се обяснява излишно, че това е абсолютно задължително за предлагане на хостинг услуга. Едва ли смятате да предлагате услугата си по пощата.
Започнете създаването на свой сайт, който да рекламира хостинг услугата ви. Опишете своята идеология, споделете параметрите, които предлага вашият хостинг.
Постарайте се да предложите много на клиентите си. Става дума за различни хостинг планове. Това е важно, защото всеки ваш клиент вероятно ще има различни нужди. Повечето ви клиенти вероятно ще притежават лични сайтове или малки бизнес сайтове. Поради тази причина можете да обмислите да им предлагате инструменти за изграждане на сайт, шаблони или пазарни колички заедно с техните хостинг планове.

В заключение за хостинга
Можете да изберете да рекламирате хостинг бизнеса си с традиционните канали като радио, телевизия и т.н. Освен това добре е да наблегнете на присъствието си в социалните мрежи. Важно е да присъствате в трите най-големи: Facebook, Google+, както и Twitter. Вероятно това ще генерира допълнителен трафик към вашия сайт, а и нови клиенти за вашите хостинг услуги. Също така можете да помислите да си направите мобилен сайт. Това е наистина много важно, тъй като трафикът от мобилни устройства нараства всеки ден.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (каквато е темата за правилния избор на хостинг). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Категории

Разни

Подобни статии

Хостинг, видове хостинг

Хостинг, видове хостинг

Уеб хостинг е услуга, която позволява на частни лица и компании да направят сайта си видим в интернет. Компаниите, които е занимават с хости...

Windows или Linux хостинг услуги: Прилики и разлики

Windows или Linux хостинг услуги: Прилики и разлики

Какво представлява Linux уеб хостинг? Linux уеб хостингът може да се определи като уеб хостинг, работещ с операционната система Linux. ...

Какво е cloud хостинг?

Какво е cloud хостинг?

Когато един бизнес иска да премине към cloud хостинг, той може да използва наистина много услуги. Например доставка на софтуерни приложения,...

Еволюцията на хостинг услугите

Еволюцията на хостинг услугите

Всеки собственик на малък и среден бизнес може да поеме глътка въздух на облекчение. Доставчиците на хостинг услуги започват своята сигурна ...

SSD виртуални сървъри

SSD виртуални сървъри

Навярно повечето от Вас, които се занимават с „интернет бизнес“ знаят какво е хостинг и за какво е предназначен той, но чували ли сте за най...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

27.01.2014

Обновено
Обновено

24.01.2014

Прочетено
Прочетено

865

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия