Windows или Linux хостинг услуги: Прилики и разлики

Windows или Linux хостинг услуги: Прилики и разлики
Windows и Linux са двете основни операционни системи, използвани на компютрите, лаптопите и разбира се при уеб сървърите. Разберете как да изберете най-подходящата за вашия хостинг план!

Какво представлява Linux уеб хостинг?

Linux уеб хостингът може да се определи като уеб хостинг, работещ с операционната система Linux. Можете да видите няколко различия между хостинг сървърите, работещи с  Linux и Windows, което също показва и някои от основните предимства, поставящи Linux над останалите платформи.

Цената, на която ще получите тази услуга, е вероятно най-голямото предимство на платформата Linux. Това е може би най-важния фактор, който потребителят взема под внимание преди избора на хостинг доставчик. Много от доставчиците, чиито сървъри работят с Linux, предлагат пакети на много изгодни цени, които са предпочитани пред по-скъпите хостинг фирми.

Както всички знаем, Linux е безплатна платформа и чрез нея доставчиците могат да конфигурират различни планове и пакети за клиентите.

Тя предлага доста добра стабилност и е факт, че платформите Linux дават много по-голяма сигурност и стабилност на потребителите, отколкото всяка друга операционна система. При това, тя е по-малко податлива на всякакъв вид кибератаки.

И може би най-голямото предимство на тази система е, че няма да имате никакви проблеми с лицензирането на Linux OS, с изключение на red hat OS. Този операционната система е изключително гъвкава при преминаването на един сайт от Linux към Windows, защото е съвместима с различните скриптови езици и бази данни.

Какво представлява Windows хостинг?

Windows хостинг услугите, от своя страна, са най-предпочитаните и използвани в цял свят. Windows е шампионът сред операционните системи по света, като над 80% от световните потребители използват именно тази операционна система. Тъй като такъв голям процент от хората я използват, тя притежава някои невероятни функции, които никоя друга операционна система не може да Ви предложи.

1. Платформата Windows може да побере големи бази данни, поради което е най- препоръчителна за фирми и компании, които поддържат огромна база данни.

2. Работната среда, предоставена на потребителите, е най-лесната и визуално най-атрактивната и приятна за ползване платформа, като действа успокояващо на очите.

3. Microsoft Corporation извършва редовните актуализации и тези актуализации ще Ви помогнат да се справяте ден след ден с проблемите със съвместимостта на приложенията и с най-различни други проблеми.

4. Повечето софтуери и приложения са създадени специално за платформата Windows, затова тя е много лесна за поддържане, нзависимо от натоварения поток от работа, без каквито и да било проблеми със съвместимостта на софтуера.

Поради изброените по-горе предимства и поради широкото им използване, хостинг сървърите, използващи платформата Windows, са сред най-търсените хостинг доставчици. Когато избирате Вашия хостинг доставчик, се осведомете предварително с каква платформа работи и преценете дали ще отговори на Вашите нужди. Помнете, че и двата най-разпространени вида операционни системи – Linux и Windows си имат както плюсове, така и минуси, така че внимателният избор е от съществено значение.

Още информация за хостинг може да намерите на www.alien-hosting.com

Подобни статии

Обяснение на Видовете хостинг услуги

Обяснение на Видовете хостинг услуги

Всеки сайт в интернет се нуждае от място, където да се съхранява. Това място, както се досещате, се свързва с термина хостинг. Но наясно ли ...

Обяснение на Видовете хостинг услуги

Обяснение на Видовете хостинг услуги

Всеки сайт в интернет се нуждае от място, където да се съхранява. Това място, както се досещате, се свързва с термина хостинг. Но наясно ли ...

Хостинг, видове хостинг

Хостинг, видове хостинг

Уеб хостинг е услуга, която позволява на частни лица и компании да направят сайта си видим в интернет. Компаниите, които е занимават с хости...

Изработка на сайт

Изработка на сайт

Ако имате желание да имате сайт то вие може да си го направите и сами. За изработката на сайт е необходимо да имате базови познания по hтml,...

Как да намерим добър SEO специалист?

Как да намерим добър SEO специалист?

Какви са ползите от интернет маркетинга? SEO е съкръщение от два термина:  „search engine optimizer” и „searc...

SEO PAL

SEO PAL

8 публикации

Публикувано
Публикувано

19.09.2013

Обновено
Обновено

19.09.2013

Прочетено
Прочетено

1965

Нередност Докладвай за нередност
2 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия