SSD виртуални сървъри

Иновация за Българския пазар - SSD VPS сървъри вече се предлагат и у нас.

Навярно повечето от Вас, които се занимават с „интернет бизнес“ знаят какво е хостинг и за какво е предназначен той, но чували ли сте за най-новият тип услуга - SSD VPS? Това е ново поколение VPS хостинг, който се отличава от всички други по редица показатели и ги превъзхожда неколкократно!  Тя е сравнително нова услуга, която все още набира популярност у нас и не е толкова разпространена. Така че, не се учудвайте, ако Вашият „хостинг доставчик“ НЕ предлага такава услуга или не успявате да намерите достатъчно информация в интернет пространството за нея.

Какво представлява SSD VPS хостинг

VPS хостингът представлява един физически сървър, разделен на няколко самостоятелни логически (виртуални) сървъра, които разполагат със собствени гарантирани ресурси.

По този начин може да използвате точно толкова ресурс, отколкото имате нужда. Така няма нужда да заплащате за излишни ресурси, от които практически нямате нужда, както при скъпите наети сървъри, а това Ви позволява да оптимизирате напълно бюджета, с който разполагате.

Може би се досещате за тази услуга от cloud базираните услуги - тя също е такава.

SSD означава Solid State Drive или в превод на български език – статично дисково устройство. За незапознатите с  тази технология ще отбележа, че тя се базира на работата на флаш паметите. Статичните дискови устройва стават все по-предпочитан избор за повечето потребители, тъй като, за разлика от твърдите дискове те не разполагат с движещи се части, което автоматично ги прави по-надеждни и трудни за „счупване“. Разбира се, че основната причина, поради която повечето хора прибягват до SSD технологията, e защото са далеч по-бързи от традиционните хард дискове (HDD). Различни тестове показват, че скоростта, с която обработват файловете при SSD дисковете е до 100 пъти по-бърза сравнение с HDD дисковете.

Имам ли нужда от SSD VPS хостинг?

Изцяло зависи от Вашия проект, но виртуалните сървъри са подходящи за всичко, поради гъвкавостта си и възможността да се инсталират допълнителни приложения. В сравнение със споделения хостинг - тук бързината е много по-голяма, защото не споделяте ресурсите с други клиенти на услугата.

Един от най-важните аспекти е изолацията - Вашите файлове са на сигурно място, стига да не ги компроментирате сами. Разчитате единствено на себе си и своите умения за защита на сървъра.

Другото положително нещо, което няма как да пропуснем е това, че ъпгрейдът е бърз и лесен и не създава никакви проблеми (като например прекъсване на сървъра за определено време или преинсталация на операционната система). Ако ви трябва повече памет, процесорни ядра или дисково пространство - това става лесно и бързо в реално време в тази облачна услуга.

И не на последно място, за разлика от споделения хостинг при VPS хостинга печелите точки за SEO oптимизацията, която му правите. Бързината винаги е от значение за търсачките, както и това, че на сървър имате собствено IP, докато на споделен хостинг го споделяте с хиляди други сайтове, което смъква значително от оптимизацията.

Неслучайно SSD VPS хостинг услугите са широко популярни в свръхразвитите държави като Съединените американски щати и Германия, където предвид огромният трафик скоростта е винаги на първо място. За щастие тези услуги вече са достъпни и на нашия пазар.

Вече можете да използвате тази вид хостинг и в България - хостинг експертите от VPSBG.eu първи стартираха официално услугата SSD VPS сървъри. Компанията бързо набра скорост и само за една година спечелиха доверието на голям брой български и чуждестранни клиенти. Успехът им се дължи на иновативното мислене, грижа за клиента и достъпни цени за премиум хостинг услуги.

Подобни статии

Хостинг, видове хостинг

Хостинг, видове хостинг

Уеб хостинг е услуга, която позволява на частни лица и компании да направят сайта си видим в интернет. Компаниите, които е занимават с хости...

Виртуални класни стаи - обучение от бъдещето

Виртуални класни стаи - обучение от бъдещето

СнимкиВиртуални класни стаиТвърди се, че основния недостатък на е-обучението (дистанционното обучение) е загубата на личното общуване. Студе...

Обяснение на Видовете хостинг услуги

Обяснение на Видовете хостинг услуги

Всеки сайт в интернет се нуждае от място, където да се съхранява. Това място, както се досещате, се свързва с термина хостинг. Но наясно ли ...

Пътешествие в света на покер играта

Пътешествие в света на покер играта

Покер играта Тексас Холдем буквално завлядя света в последните години и става все по-популярна и у нас. Повечето хора я практикуват за з...

Спестете пари с онлайн счетоводен софтуер

Спестете пари с онлайн счетоводен софтуер

Онлайн счетоводният софтуер е идеален инструмент за управление и следене на бизнес процеси. Той спестява време и прави нещата по-лесни, в ср...

Анонимен

Анонимен

308 публикации

Публикувано
Публикувано

24.02.2014

Обновено
Обновено

22.02.2014

Прочетено
Прочетено

1079

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия