Еволюцията на хостинг услугите

Еволюцията на хостинг услугите
Прочетете малко повече за еволюцията в развитието на хостинг услугите

Всеки собственик на малък и среден бизнес може да поеме глътка въздух на облекчение. Доставчиците на хостинг услуги започват своята сигурна промяна. През 2014 те ще имат за цел да осигурят по-добри и достъпни услуги за по-малките си клиенти. Например в началото на годината от известният доставчик GoDaddy започнаха да предлагат нови функции. Сред тях е разширяване на хостинга за блогове, които се намират на платформата WordPress, както и новата услуга, която се нарича Get Found (б.а. в малко по-свободен превод означава „открити" или „намерени"). Услугата помага на собствениците на малки бизнеси да поддържат данните в профила си от единен център. Единствените губещи от новата тенденция ще бъдат бавните връзки, неработещите хостинг сървъри, както и киберпрестъпниците. Очевидно е, че всички останали печелят.

Преходните години
Години наред хостинг пазарът преживяваше много големи амплитуди в почти всяко отношение. Нивата на обслужване варираха, а заедно с тях и функциите, които се предоставяха на клиентите. Това е тенденция, която ще остане в миналото. С постоянния растеж на бизнеса и персонализирането на търговските марки, доставчиците намират по-добро приложение на най-новите технологии.
Това означава, че услугите, които се предоставят, започват да стават все по-усъвършенствани. Пазарът на хостинг доставчици става много конкурентен. Заедно с това той ще е и привлекателен за хора, които поддържат блогове, малки бизнеси, онлайн компании. Всички те вероятно са се отказали от такъв тип услуга в миналото, защото са били притеснени от цената.

Промяната
Според доклад, направен от технологичния гигант Cisco, сферата на хостинг бизнеса се разраства, но това крие и проблеми със сигурността. Причината за това е в киберпрестъпниците, които гледат на тези центрове, като на източник на информация за предстоящи атаки. Те могат да работят както срещу големи бизнес сайтове, така и срещу правителствени такива. Много групи, които се занимават с онлайн проблеми, са се съгласили със съществуващата опасност. Сред тях е и Cloud Security Alliance, които заявяват нуждата от подобряване на функциите за защита на тези услуги.
Друга голяма причина за промените, които настъпват на пазара, е повишаващият се брой на достъпни решения за хостинг услуги. Все повече клиенти започват да избират cloud (б.а. на облак) услугата. Application-based (б.а. базиран на приложение) хостингът е основния вариант, които избират блогърите. Компаниите, които са ориентирани към създаването на съдържание, на свой ред искат услуга, която няма да им създава технически трудности. По-новите тенденции, като екохостинга и VPS (б.а. virtual private server), дават много нови идеи за развитие на не толкова големи компании.

Резултатите
Разместванията на пазара доведоха до подобрена покупателна способност. В момента доставчиците обръщат повече внимание на проблемите на клиентите си и ги консултират при технически неизправности. Провайдърите на хостинг услуги се сбогуваха с идеята, че е възможно да има неработещи сървъри. Те обещават 100% uptime, без значение какъв е пакета, който клиентите им са избрали.
Това е естественият ход на събитията, защото в света на тези доставчици надеждността е услуга. Динамиката на пазара предполага по-високо качество. През 2013 г. 51% от компаниите в САЩ са сменили доставчика си. Причината, поради която са го направили, е не само търсенето на по-добра услуга, но и намаляването на разходите.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е този материал за етапите в развитието на хостинг услугите). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Хостинг, видове хостинг

Хостинг, видове хостинг

Уеб хостинг е услуга, която позволява на частни лица и компании да направят сайта си видим в интернет. Компаниите, които е занимават с хости...

Как да намерим добър SEO специалист?

Как да намерим добър SEO специалист?

Какви са ползите от интернет маркетинга? SEO е съкръщение от два термина:  „search engine optimizer” и „searc...

Windows или Linux хостинг услуги: Прилики и разлики

Windows или Linux хостинг услуги: Прилики и разлики

Какво представлява Linux уеб хостинг? Linux уеб хостингът може да се определи като уеб хостинг, работещ с операционната система Linux. ...

Какво е cloud хостинг?

Какво е cloud хостинг?

Когато един бизнес иска да премине към cloud хостинг, той може да използва наистина много услуги. Например доставка на софтуерни приложения,...

SSD виртуални сървъри

SSD виртуални сървъри

Навярно повечето от Вас, които се занимават с „интернет бизнес“ знаят какво е хостинг и за какво е предназначен той, но чували ли сте за най...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

10.02.2014

Обновено
Обновено

07.02.2014

Прочетено
Прочетено

1284

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия