Какво е cloud хостинг?

Какво е cloud хостинг?
Какво представлява cloud хостинг услугата

Когато един бизнес иска да премине към cloud хостинг, той може да използва наистина много услуги. Например доставка на софтуерни приложения, поддръжка на платформи за операционна система, приложения за електронна поща, както и хостинга.
Cloud услугата ще става все по-популярна за корпоративните сайтове и ще се използва доста повече. В този материал ще ви запознаем с ползите от този вид хостинг, но ще обърнем и сериозно внимание на рисковете, с които трябва да сте запознати, преди да вземете решение за промяна.

Какво печелите от cloud хостинг?
Ползите, които ще имате от тази услуга, са наистина много. Ще ги изложим само накратко. На първо място трябва да се отбележи надеждността на този вид услуга. Cloud плановете използват множество сървъри. В момента, в който има някакъв технически проблем с един от тях, трансферът автоматично се прехвърля на друг. Всичко това означава, че сайтът ви ще е на разположение на вашите клиенти или потребители през цялото време. Това не може да се гарантира, с който и да е друг хостинг план.
Освен това, независимо от трафика, страницата ви ще остане бърза. Това е едно от най-важните неща за потребителите на вашия сайт. Те нямат време да се занимават с бавни сайтове. В същността си cloud услугите могат да приемат всякакъв трафик. Спомнете си за групата от сървъри, за които говорихме преди малко. В момента, в който на вашия сайт се появи повече трафик и обмен на данни, те се разпределят на няколко машини. Така клиентите ви няма и да разберат, че възникват технически проблеми. След приключването на пика преносът на данни ще се прехвърли само към един от сървърите.
На същия принцип се извършва и съхранението на информация. Тя не съществува само на един твърд диск, както е при другите видове хостинг. Данните съществуват в няколко копия на повече хард дискове. Това означава, че корпоративният ви сайт никога няма да търпи загуба на данни и информация.
Всички тези предимства ви карат и сами да си направите извода, че с тази услуга ще имате много повече свобода. Вие можете лесно да управлявате ресурсите си, които използвате, чрез контролен панел. Вие можете да добавите и нов сървър или нов IP адрес, без да се налага да говорите администратори.
Това е един от най-отговорните начини да осигурите хостинг за вашия бизнес. Енергията, с която се захранват сървърите, идва почти на 100% от възобновяеми източници. Освен това начинът, по който се прави ценообразуването, е много честен. Плащате за онези услуги, които сте използвали. Това не може да се твърди за нито един друг план.

Рисковете, които носи сloud хостингът
Сигурността на данните е един от най-големите проблеми на нашата съвременност. Това е изпитание и пред cloud услугите. Сигурността на информацията все още не може да се гарантира на 100%, но това е положението и при другите видове хостинг. Cloud обслужването разчита на мерки за сигурност като Secure Socket Layer протокол и криптиране. Освен това те са толкова податливи на хакване, колкото и останалите видове услуги. Те обаче имат голямото предимство на така наречените „центрове за данни".

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (каквато е темата за предимствата на cloud хостинг услугите). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

SSD виртуални сървъри

SSD виртуални сървъри

Навярно повечето от Вас, които се занимават с „интернет бизнес“ знаят какво е хостинг и за какво е предназначен той, но чували ли сте за най...

Скрити линкове в сайтовете

Скрити линкове в сайтовете

Скритите линкове в сайтоветеНапоследък професията SEO оптимизатор стана много популярна. Навсякъде в глобалната мрежа ще намерите примамливи...

Хостинг, видове хостинг

Хостинг, видове хостинг

Уеб хостинг е услуга, която позволява на частни лица и компании да направят сайта си видим в интернет. Компаниите, които е занимават с хости...

Обяснение на Видовете хостинг услуги

Обяснение на Видовете хостинг услуги

Всеки сайт в интернет се нуждае от място, където да се съхранява. Това място, както се досещате, се свързва с термина хостинг. Но наясно ли ...

Къде да си поръчаме изработка на сайт?

Къде да си поръчаме изработка на сайт?

Защо имаме нужда от уеб сайт?Всеки от нас ползва интернет ежедневно за поне десетина минути. Виртуалното пространство е преситено от всякакв...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

21.01.2014

Обновено
Обновено

20.01.2014

Прочетено
Прочетено

1062

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия