Супер идеи за премахване на петна от детски дрешки

Супер идеи за премахване на петна от детски дрешки
Статията е полезна за всички майки, които ежедневно се сблъскват с проблема да изчистят упорити петна от детските дрехи. Съветите са базирани на личен опит и споделяния с много български майки.

sted by admin 04.01.2017 0 Comment(s)

Майките често се сблъскват с упоритите петна по детските дрехи. Най-често ни се налага да се справяме със замърсяванията от бебешка храна, сокове,шоколад,плодове, химикали и фулмастри, кетчуп или следи от кал. Ето няколко супер трика да поддържате детските дрехи чисти, така че да се запазят като нови за по-дълго.

 

Първо, още когато купите нова дрешка е препоръчително да я изперете преди употреба. Използвайте хладка вода и препарат, който не съдържа избелващи съставки. Винаги перете всички дрехи наопаки, за да се запазят от изхабяване цветовете. Сортирайте дрехите в различни цветове и перете заедно сходните. Не препълвайте пералнята до горе, тъй като тъканта се унищожава, а и не се изпират добре дрехите.

 

Препоръчително е да третирате всяко едно петно веднага след като е зацапана дрехата. Не оставяйте зацапаното да престои повече от 2 часа върху дрешката, защото се премахва по-трудно когато засъхне. И ако все пак сте пропуснали този момент, може да натриете участъка  с течен перилен препарат и да оставите да покисне известно време в топла вода. Изтъркайте дрешката на ръка и тогава я добавете в пералнята. Ако все още има следи от петното, натрийте препарат за миене на съдове върху петното и повторете процедурата.

Пресните мазни петна по лигавника и блузката, може да обработите с чист спирт. Полейте отгоре и оставете да престои. Изчеткайте с мека четка или изтъркайте на ръка и изплакнете. Как да се справим със засъхнали петна от спанак, морков или домат!? Натриваме петното с парче суров картоф и след това препираме няколко пъти с хладка вода и сапун за пране.

Белите памучни дрешки като бодита,  камизолки и бельо може да освежите с  пресен лимонов сок разреден с малко вода. При по-силни замърсявания използвайте таблетка аспирин или лъжичка сода добавена във водата за накисване. Жълти петна от бели дрехи се премахват с ябълков оцет и сол. Разбърквате съставките до получаване на каша и налагате върху участъка. Гарантирано действие след половин час!

 

Дънки и панталони често се зацапват с кал. Е, това е единственото петно, което трябва да изчакате да засъхне.Колкото по-суха е калта по дрехата, толкова по-лесно ще се изтърка. В никакъв случай не търкайте докато калта е още мокра, защото така рискувате петното да проникне дълбоко в тъканите. Изтъркайте с четка, изтупайте и накиснете в препарат за петна. После изперете както обикновено.

 

А колко омразно е да отстраниш дъвката залепена на новата рокля? Тук малцина могат да се справят от първият път. Решението е да се обтрие с кубче лед  докато се втвърди от студ. Едва тогава дъвката може да се отдели от материята.

 

Следите от шоколад и бонбони изчезват веднага след като намокрите парцалче с вода и потъркате достатъчно, че да се разтвори замърсителя. Известен е и метода с прясно мляко. Напоявате петното със студено прясно мляко и оставяте да престои около 30 мин.

 

Рисуването е любимо занимание на всички хлапета. Но често след себе си оставя цветна феерия от фигури по детските одежди. Ето как ще се справите и с това: Третирайте надрасканото с паста за зъби или антибактериален сапун. Мастилените петна излизат от текстила след като са напоени с каша от царевично нишесте и прясно мляко. А за следите от водни бои ще се погрижи тампон напоен със спирт или ацетон.

 

Дано съветите са ви били полезни! Опитайте!

След като вече споделихме супер идеите за премахване на петна от детските дрехи, вижте къде може да закупите супер дрехи за вашите деца. В Detelino.com ще откриете разнообразие от маркови модели на достъпни цени!

https://detelino.com/

 

Подобни статии

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

В тази група влизат едни от най-разпространените сред хората кожни болести. Под гнойни заболявания на кожата или пиодермии се разбират всичк...

Супер гайд за покупка на детски обувки

Супер гайд за покупка на детски обувки

Покупката на подходящите детски обувки е може би по-важна, отколкото покупката на обувки за възрастни тъй като децата са растат и се развива...

Сифилис (Луес)

Сифилис (Луес)

Сифилисът (луесът) е заразно заболяване, което се причинява от бледата спирохета. Ако не се лекува, той протича хронично и може да засегне р...

Обриви и петна по кожата на детето

Обриви и петна по кожата на детето

При много детски заболявания могат да се появят различни по вид кожни обриви. Една и съща причина може да доведе до появата на различни обри...

Бързо и безопасно премахване на петна от килими

Бързо и безопасно премахване на петна от килими

Пране на килими в Благоевград Ако е невъзможно да се справите с петно у дома, като използвате конвенционални средства, ако тъканта е де...

DETELINO

DETELINO

1 публикации

Публикувано
Публикувано

24.02.2017

Обновено
Обновено

07.02.2017

Прочетено
Прочетено

5147

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия