Бързо и безопасно премахване на петна от килими

Бързо и безопасно премахване на петна от килими
Съвременните технологии за премахване на петна ви позволяват да се справите с мръсотия от почти всяка сложност

Пране на килими в Благоевград

Ако е невъзможно да се справите с петно у дома, като използвате конвенционални средства, ако тъканта е деликатна или много ценна, тогава химическото почистване може да дойде на помощ.

Определяне на състава на петно
Много петна имат сложна структура, смесен източник на замърсяване, така че на първия етап е много важно да се определи естеството на произхода на петна. По-добре е да направите това на специално оборудвано място за химическо чистене.

Крайният резултат и безопасността на ценното за вас нещо зависи от правилното определяне на вида на петно. Има няколко вида петна, те могат да бъдат прости и сложни, но могат да бъдат класифицирани, комбинирани според общите характеристики.

Танинови петна
Това често са петна от чай, кафе, червено вино, плодови сокове, билки. За премахване на тези петна се използват киселинни препарати за премахване на петна.

Протеинови петна
Съдържащите протеин петна са най-често от животински произход. Това може да бъде кръв, мляко, остатъци от храна - яйца или бекон. Протеинът също може да бъде от растителен произход и се съдържа в много храни. Ако петното е прясно, то може лесно да се измие с нормални продукти в хладна вода. Въпреки това, протеиновите петна се коагулират много бързо, важно е да ги почистите навреме. Те също се извиват, когато са изложени на високи температури. Старите и коагулирани протеинови петна трябва да се разцепват с ензими, разтворители и алкални препарати за отстраняване на петна.

Петна от масло и боя
Петната от тази група са неразтворими във вода и могат да бъдат отстранени само с разтворители. Остатъците от багрилото могат да бъдат отстранени чрез избелване.

Химически и окислителни петна
Премахването на такива петна изисква известно време, тъй като за разтварянето им са необходими химични реакции. Най-често се използват силно киселинни препарати за отстраняване на петна, както и неутрални продукти.

Етапи на професионално отстраняване на петна:

Определяне на вида петно и предварително почистване;
Предварителна обработка в зависимост от категорията на замърсяване;
Последваща обработка с професионални почистващи продукти;
Общо почистване на продукта, обработка с пара.
Също така се случва, че петното не може да бъде премахнато на етапа на последваща обработка, в този случай ние обсъждаме рисковете с клиента, преди да използваме агресивни почистващи препарати, тъй като гарантираме безопасността на вашите продукти.

Скъпо ли е перането на килими?
В зависимост от какъв материал е изработен вашият килим, какъв е размерът му и степента на замърсяване, цената на услугата за пране на килими ще зависи. Също така, цената може да бъде повлияна от доставката на продукти (включени в цената или платени отделно по желание на клиента). За по-показателен пример можете да вземете автомивка, която има почти всяко съвременно семейство.

Колко често трябва да се перат килимите?
Експертите по чистота и алерголозите препоръчват да почиствате килима си възможно най-често. Можете да вакуумирате всеки ден, честотата на домашно мокро почистване също не е ограничена. Прахосмукайте килимите с дълги купчини с мокра прахосмукачка около 1 път на месец. При почистване у дома трябва да се спазва определена последователност от действия: първо изсушете килима, след това мокри и след това изчакайте, докато повърхността изсъхне. Килимът трябва да се измие напълно на всеки 6 или 12 месеца, в зависимост от материала, от който е направен.

Доверете се на професионалисите в брашна за машинно пране на килими в Благоевград: https://www.citycleanbg.eu/prane-na-kilimi-v-blagoevgrad/

Подобни статии

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

В тази група влизат едни от най-разпространените сред хората кожни болести. Под гнойни заболявания на кожата или пиодермии се разбират всичк...

Кратка азбука на някои от cpeдствата за почистване на петна

Кратка азбука на някои от cpeдствата за почистване на петна

Амилацетат - безцветна леко подвижна течност със специфична приятна миризма; температура на кипене 138°С. Огнеопасен (парите му с въздух...

От А до Я за вашия дом

От А до Я за вашия дом

Алуминиеви съдове. След като се измият с гореща вода, могат да се изтрият с много фин пясък, като се търкат в една посока. След това се изпл...

Агротехнически и растителнозащитни мероприятия в овощната градина през февруари

Агротехнически и растителнозащитни мероприятия в овощната градина през февруари

Средната месечна температура за Северна България и високите полета е между 1 и 0 °С, а за Южна и Черноморието - между 1 и 3 °С. Февруари е м...

Как се отглежда ябълката

Как се отглежда ябълката

В кои райони на страната може да се отглежда ябълката? Ябълката е разпространена повсеместно в нашата страна. Тя заема главно пор чията на ...

Илия Митков

Илия Митков

31 публикации

Публикувано
Публикувано

24.11.2020

Обновено
Обновено

18.12.2020

Прочетено
Прочетено

718

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия