Супер гайд за покупка на детски обувки

Супер гайд за покупка на детски обувки
Този супер гайд за покупка на детски обувки се състои от 5 основни насоки, които ще помогнат на родителите да избират обувчици, които ще подпомагат безопасността и здравословното развитие на детето им

Покупката на подходящите детски обувки е може би по-важна, отколкото покупката на обувки за възрастни тъй като децата са растат и се развиват. Покупката на детски обувки не е въпрос единствено на избор сред артикулите изложени в магазина или онлайн магазина, а и стремеж закупените обувки да дават нужния комфорт, стабилно и ортопедичност на детските крачета.

Този супер гайд за покупка на детски обувки се състои от 5 основни насоки, които ще помогнат на родителите да избират обувчици, които ще подпомагат безопасността и здравословното развитие на детето им.

Проверка веднъж седмично на закупените обувчици

По-малките деца не са склонни да уведомяват, че обувките им започват да стягат на ходилата. Важно е да се следи за показатели, които ще кажат тази важна информация вместо детето, например ако то отказва да ги носи, ако плаче всеки път когато носи обувките, ако пръстчетата вече опират в предната част на обувката. Децата растат бързо, а обувки, които са твърде малки ще попречат на краката да се развиват правилно, ще карат детето да се чувства некомфортно и ще затруднят игрите му.

Избор на правилния номер детски обувки

По магазините има забавни за децата пособия за намиране на подходящия размер обувчици. Най-подходящите обувки трябва да бъдат малко по-големи отколкото е размера на детските ходила – от върха на палеца до началото на обувката да остава сантиметър-сантиметър и половина свободно разстояние.

Преди децата станат на три години краката им растат с половин размер на всеки два до три месеца. Ходилата на деца на възраст от 3 до 6 години растат с половин размер на всеки четири до шест месеца. След шестгодишна възраст темпът на растеж се забавя, но някои деца все още ще се нуждаят от повече от два чифта обувки годишно.

Избягване на лесно изхлузващи се обувки

Нивата на координация на децата са по-ниски от тази на възрастните. Лесно изхлузващи се и нестабилни детски обувки или сандали не са препоръчителни, тъй като те не предоставят достатъчна защита за краката на децата .

Детските обувки, които са с вързалки, трудни за употреба ципове или копчета трябва да бъдат избягвани при най-малките.

Подметката е от значение

Подметката на детските обувки трябва да бъде стабилна и с грайфери позволяващи добро сцепление на обуквите със земята. Масово се предлагат обувчици с гладки подметки, които могат да бъдат предпоставка за падане.

Твърдостта на подметката трябва да бъде избирана съгласно възрастта на детето. Малките деца имат малки кости и меки сухожилия, което причина да се нуждаят от по-меки подметки. Твърдите подметки могат да забавят правилния растеж. Ако пък детето е вече голямо и/или по-палаво детски обувки с меки подметки няма да могат да предоставят нужната стабилност.

Дишащи материи

Дишащите материи са препоръчителни за детските обувки носени особено от много активни деца. Те позволяват на въздуха да циркулира , позволяват на краката да дишат, намаляват или напълно предотвратяват изпотяването по ходилата и елиминират лошата миризма.

Roshkobg.com е онлайн магазин предоставящ лесен избор на детски обувки за малчугани на всяка всяка възраст. Закупуването на правилните детски обувки е едновременно необходимо и важно. Правилният чифт не само ще направи детето щастливо, но също така ще защити крачетата му от нараняване и ще го накара да се чувства удобно!

Категории

Спорт

Подобни статии

Супер идеи за премахване на петна от детски дрешки

Супер идеи за премахване на петна от детски дрешки

sted by admin 04.01.2017 0 Comment(s) Майките често се сблъскват с упоритите петна по детските дрехи. Най-често ни се налага да се справя...

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

В тази група влизат едни от най-разпространените сред хората кожни болести. Под гнойни заболявания на кожата или пиодермии се разбират всичк...

Да се научим да купуваме

Да се научим да купуваме

Да се правят покупки е изкуство, което трябва да се изучи. Има хора, които просто имат нюх къде и какво може да се намери, и то на по-изгодн...

Игри, ски и плуване за детето от 4 до 7 години

Игри, ски и плуване за детето от 4 до 7 години

Подвижни игри на чист въздух Момиченцето расте. Струва ти се, че едва вчера е направило първите си неуверени крачки и само уплашено от смел...

Развитие на вашето бебе

Развитие на вашето бебе

То повтаря цялата история на човешкото развитие. Няма нищо по-увлекателно от това да наблюдавате растежа и развитието на детето. Отначало ви...

Georgi Brezin

Georgi Brezin

97 публикации

Публикувано
Публикувано

11.09.2014

Обновено
Обновено

11.09.2014

Прочетено
Прочетено

1844

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия