Смяна на жилището по време на криза

Смяна на жилището по време на криза
Когато кредитните ви линии са изчерпани, стойността на недвижимите ви имоти пада и разполагаемите ви доходи намаляват, разходите по смяна на жилището ви се струват като едно голямо главоболие.

Новият дом, както едно ново начало, е положително събитие в живота ви – затова се опитайте да използвате този момент по възможно най-добрия начин. Самото опаковане на мебелите е цяло чудо, неизменна част от местенето и въобще не е за подценяване.

Най-вероятно се местите в ново по-голямо жилище защото сте се оженили и имате нужда от повече пространство, или заради нов член на семейството, или защото ви трябва къща близо до добро училище, или просто защото сте на нова работа и възможност да го направите в момента. Тези неща не могат да се измерят в пари – те са безценни. Но иначе преместването ви естествено има цена и в повечето случаи тя драстично надвишава очакванията ви.

Всички ние подценяваме и не изчисляваме правилно колко много неща трябва да се преместят и изобщо за какво иде реч. Ако попитате един обикновен човек колко кутии например ще му трябват, за да опакова покъщнината, по правило той ще ви каже половината от броя, който в крайна сметка използва. И пак, ако попитате същия обикновен човек колко според него ще му излезе преместването, едва ли ще каже много над 700-800 лв., независимо в колко голямо жилище живеят.

Цената за пренасяне на мебелите обикновено се изчислява от броя на наетите носачи, необходимия транспорт и времето, което работата е отнела. Потърсете Hamali.BG в интернет, които предлагат подобни услуги на достъпни цени и са експерти в преместването с над 10 години опит на пазара. Човек без особен опит (но колко от нас сменят жилището си често?!) обикновено не правят верни изчисления и разчитат, че все ще остане някой лев от продажбата на предното жилище и няма да се наложи да плащат много по-късно.

Оценката на преместването не е точна наука – има толкова много условия и неизвестни, с които трябва да се съобразите. Няма как да знаете точно колко отнема разглобяването и сглобяването на надстройката на един гардероб докато не ви се наложи да го направите. Няма как да предвидите как ще се опаковат нещата, а и по закон винаги остават неща за последния момент.

Доброто изчисление на цената ще ви спести много притеснения в последствие. Българите все гледаме да спестим пари, в което няма нищо лошо, естествено. Но ако работата наистина е забележителна, дайте солиден бакшиш.

Напишете си домашното и добре се огледайте за професионална и утвърдена фирма за преместване. И на забравяйте, че качествената услуга и надеждната работа струват пари, а и сигурно не сте чак толкова богати, че да плащате евтино.

За да се свържете с нашите хамали е необходимо да ни потърсите на адрес:

Hamali.BG
бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" 47, 1142 София, България
+359 2 963 1233

Категории

Разни

Подобни статии

Защо детето кашля

Защо детето кашля

Кашлицата е честа проява при децата. Родителите са много обезпокоени, когато кашлицата е упорита и продължителна и не се успокоява от предпи...

Психично развитие и психо-социални проблеми на пубертета

Психично развитие и психо-социални проблеми на пубертета

Промените, които настъпват във функциите на нервната система, ссобеностите в психичното пубертетно съзряване и в емоционалния живот са така ...

Как да защитим дома си - съвети от ключар в София

Как да защитим дома си - съвети от ключар в София

Качествените ключарски услуги могат да ви помогнатНай-уязвимото място - това са алуминиевите и пвц врати. Една по-голяма отверка е напълно д...

Най-добрите достъпни марки за мъжки часовници

Най-добрите достъпни марки за мъжки часовници

Най-запомнящите се по дизайн мъжки часовнициПреди всеки казваше "получавате това, за което плащате", когато ставаше въпрос за ръчни часовниц...

Имотни измами

Имотни измами

Въпреки, че живеем в информационния и високотехнологичен 21 век, в който достъпът до информация е наистина максимално улеснен, измамниците, ...

cloxy

cloxy

8 публикации

Публикувано
Публикувано

29.06.2015

Обновено
Обновено

27.06.2015

Прочетено
Прочетено

1261

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия