Регистрация на фирма без начален капитал

Регистрация на фирма без начален капитал
Отдавна отмина времето, в което за да направиш регистрация на фирма и да започнеш търговска дейност беше нужно да внесеш поне 5000 лв. начален капитал като това не беше никак малка сума за времето си.

В момента процедурата е много опростена и улеснена с цел стимулиране на частния бизнес и предприемачеството. За да си направиш регистрация на фирма и да стартираш собствен бизнес законът изисква начален капитал от 2 лв.

Разбира се едва ли има предприемач, който допуска, че би стартирал бизнес с 2 лв. начален капитал, но факта, че законът не изисква сума, която е непосилна за човек с малко пари, но с добри идеи, сам по себе си прави започването на собствен бизнес доста достъпно начинание.

По принцип  т. нар.  учредителен капитал, който от  01.01.2010 г. вече е само 2 лв., всъщност е рисковият капитал на фирмата или вложените в нея лични средства на собственика или собствениците, които биа рискували за да започнат и осъществят своята дейност.

При започването на нов бизнес и регистрация на фирма винаги има риск, защото никога не се знае кога ще започнат печалбите, а винаги в началото разходите са доста големи. Необходими са инвестиции в стока, офис, оборудване, реклама, наемане на хора и т.н., а възвръщаемостта на тези инвестиции са неизвестни във времето и често са доста рискови.

Добре е да се знае, че въпреки, че изискванията за начален капитал са минимални и са сведени до нищожните 2 лв., ако все пак ви предстои след като сте направили регистрация на фирма да вложите пари в обзавеждане на офиса, закупуване на стока или други разходи свързани с дейността, добре е да ги внесете в банката като начален капитал, за да може после да осчетоводите тези разходи, тъй като фирмата все още няма свои приходи.

При регистрация на фирма ако предстоят разходи на самата фирма като търговско дружество е добре да внесете повече начален капитал, за да не се окаже, че трябва да плащате данъци  върху търговски сделки между себе си и собствената си фирма. Всеки лев, който извадите от джоба си и похарчите,   без да е преминал през фирмената сметка счетоводно представлява вид заем, който Вие като физическо лице давате на своята собствена фирма. А заемите се връщат и то с лихви.

Началният капитал за започването на една дейност и регистрация на фирма е нужен и не бива да смятаме, че щом законът не ни задължава  той да бъде повече от 2 лв., това напълно е в интерес на новата фирма и да се въздържаме крайно от него.  Той е толкова малко за да даде възможност на всеки желаеш да опита да започне бизнес, а не защото това е най-практичното решение при регистрация на фирма и започване на предприемаческа дейност. За да започнеш свой бизнес не са нужни огромни средства, а достатъчно за дейността, която сме избрали. Минималните задължителни  2 лв. начален капитал дават именно тази свобода на предприемачите.

За повече информация относно регистрация на фирма посетете https://regismart.com

Категории

Разни

Подобни статии

Интервю със софийски хамали!

Интервю със софийски хамали!

Ние сме обикновени софийски хамали! Лично аз съм в бизнеса с хамалски услуги от 7 години. При този занаят обичайно ни наемат за местене на к...

Възможност ако останем без работа

Възможност ако останем без работа

Не бива да униваме и да се обезкуражаваме поради факта, че всички интервюта, на които сме ходили не дават резултат и не можем да намерим раб...

Регистрация на фирма и бизнес в домашни условия

Регистрация на фирма и бизнес в домашни условия

Криза е и да започнеш някакъв бизнес в момент, в който продължават фалити на фирми и заличаването им от Търговския регистър е доста трудно. ...

Какво трябва да знаем при регистрация на ООД?

Какво трябва да знаем при регистрация на ООД?

У нас дестабилизираният и откровено хаотичен пазар на труда често изправя хората на нокти и ги кара да се чувстват несигурни за своето бъдещ...

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Независимо колко малък е той, работейки за себе си, ти си осигуряваш спокойствие и финансова независимост. Предприемачеството обаче, не е за...

Радост вкъщи

Радост вкъщи

17 публикации

Публикувано
Публикувано

25.02.2013

Обновено
Обновено

25.02.2013

Прочетено
Прочетено

1531

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия