Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД
През последните години стана изключително популярно да се започва някакъв бизнес и особено самостоятелно чрез регистрация на ЕООД.

Независимо колко малък е той, работейки за себе си, ти си осигуряваш спокойствие и финансова независимост. Предприемачеството обаче, не е за всеки и е свързано с много трудности и препятствия, които трябва да се прескочат по пътя към успеха.

Всяко начало е трудно  

Всички знаем, че независимо с какво се захванем, винаги началото е изключително трудно. Това важи не само в професионално отношение, но и в лично. Необходими са огромни усилия за да може да се даде летящ старт на започнатото начинание. Това важи най-вече когато сте предприели тази стъпка сами и е необходимо всичко да свършите сами. Опасността за грешка е голяма, тъй като се налага да вършите много нещата едновременно.

Първата задача, с която трябва да се заемете е да направите бизнес план, който в последствие да следвате стриктно. Няма как да възложите тази задача на друг, тъй като тя е пряко свързана с вашето виждане за развитие на бизнеса. Хубаво е да се постараете в оформянето на този план като документ, защото в последствие можете да го използвате за кандидатстване за отпускане на бизнес кредит.

Регистрация на ЕООД като първа реална стъпка към успеха

Следващата стъпка е да си направите регистрация на фирма. Тази задача не е особено приятна, защото е свързана с документация и разнасянето и на няколко места. Преди обаче да предприемете тази стъпка, трябва добре да обмислите каква правна форма ще е вашата нова фирма и с какъв капитал ще я регистрирате. Ако възнамерявате сами да развивате бизнеса си, тогава можете да избирате между две сравнително познати в публичното пространство правни форми – ЕТ и ЕООД. Да се направи регистрация на ЕООД за предпочитане, защото там Вие ще отговаряте до размера на внесения капитал. При ЕТ обаче, ако фирмата задлъжнее и не можете да и платите борчовете, съответните институции могат да се обърнат към личното Ви имущество за погасяване на дълга.

Трябва добре да се помисли и върху началния капитал, който по закон може да бъде минимум 2лв при регистрация на ЕООД. Принципно практиката е да се внася минимума, но когато се изисква да се правят фирмени разходи веднага след регистрацията, това няма как да стане или поне няма как да тези разходи да причислите на фирмата. Ще се наложи да правите дарение на фирмата, при което процент отива за държавата и като цяло се получава много сложно.

Като цяло регистрацията на една фирма, не е никак проста работа независимо от това дали е ЕООД или не и затова най-добрия вариант е да не се занимавате с това сами, а да се доверите на професионалисти в тази сфера. Най-добре е, ако изберете юристи, защото ще можете да се консултирате по най-важните въпроси с тях. А и за в бъдеще ще можете да разчитате на тях, ако Ви е необходимо да се изготвят по-специфични договори.

През последните години най-добрите градове за бизнес в България са София, Варна и Бургас по обясними причини. Ако се намирате в София и искате да стартирате бизнес, можете да се радвате на голяма конкуренция в сферата по регистрация на фирма. Тази конкуренция е довела до значително намаляване на цените и сега спокойно можете да си направите регистрация на ЕООД за около 220лв, вместо 450лв в миналото. Важно е да внимавате като избирате и да разгледате максимално на брой фирми, предлагащи тези услуги. Изберете фирма с опит, в която работят юристи и предлагат допълнителни плюсове като правни консултации. Трябва обаче да внимавате, че има много фирми, които предлагат регистрация на ЕООД почти без пари, но Ви обвързват с договори за счетоводно обслужване или други подобни месечни такси, които принципно не са никак ниски.

Една много подходяща фирма е Смарт Бизнес ООД. Тя е специализирана в този род услуги и в нея работят юристи с богат опит, които ще Ви окажат пълно съдействие. Няма скрити такси, договори и допълнителни споразумения. Получавате и безплатна правна консултация относно правната форма на новата фирма и всички други въпроси, които ви интересуват свързани с вашата регистрация на ЕООД.

Посетете тази страница на фирмата за да получите повече информация относно регистрация на вашето ново ЕООД.

Категории

Разни

Подобни статии

Бизнес план и регистрация на фирма

Бизнес план и регистрация на фирма

Бизнес планът наистина е много полезен и нужен, особено ако сме решили да направим регистрация на фирма, чиято дейност ще е производство и н...

Регистрация на фирма

Регистрация на фирма

Регистрация на нова фирма , каква фирма да регистрираме и какво трябва да направим. Безработицата в българия все повече се увеличава и вс...

Най-добрите баджове

Най-добрите баджове

Баджовете стават все по-популярни и необходими за всеки бизнес. Не е случайно. Ние виждаме техните ползи и като клиенти и като работодатели....

Как да регистрираме ООД или ЕООД?

Как да регистрираме ООД или ЕООД?

Ако сте разглеждали литература по темата, или пък сте учили в икономически университет знаете каква е основната разлика между двата вида дру...

Какво трябва да знаем при регистрация на ООД?

Какво трябва да знаем при регистрация на ООД?

У нас дестабилизираният и откровено хаотичен пазар на труда често изправя хората на нокти и ги кара да се чувстват несигурни за своето бъдещ...

Радост вкъщи

Радост вкъщи

17 публикации

Публикувано
Публикувано

25.04.2013

Обновено
Обновено

25.04.2013

Прочетено
Прочетено

2538

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия