Бизнес план и регистрация на фирма

Бизнес план и регистрация на фирма
Според всички учебници по икономика няма как да се започне един бизнес и той да бъде успешен ако няма предварителен бизнес план. Този бизнес план трябва да бъде добре премерен и обмислен.

Бизнес планът наистина е много полезен и нужен, особено ако сме решили да направим регистрация на фирма, чиято дейност ще е производство и най-вече ако разчитаме на отпускане на банков  кредит или ще търсим някакво спонсор.

Като всяка друга стъпка в нашият собствен живот, така и стартирането на бизнес и регистрация на фирма имат нужда да бъдат предварително добре обмислени, планирани и финансово обезпечени за да бъдат успешни. Умението да планираш и да предвидиш всички рискове винаги намалява риска от неприятни изненади и провал. Какво означава това планиране? Дали трябва спазвайки бюрократичните изисквания на банките просто да препишем някой бизнес план като го приспособим за нашия конкретен случай, или е по-важно да вземем калкулатора и малко хартия и добре премислено да си начертаем своите планове според своите виждания и изчисления. Достатъчно е да имаме сравнително добри познания по икономика, математика и все пак някакъв житейски опит.

Ако Ви се стори все пак трудно и потърсите помощ бързо ще разберете, че Бизнес планът на една фирма всъщност е един официален документ, който почти винаги е в някакъв определен формат и задължително трябва да включва какви са очакваните разходи и най-вече приходи и то за определен период. В него трябва да прогнозирате  с някаква почти нереална точност.

В този си формат  той обаче почти няма смисъл ако за първи път ще започвате бизнес и ще правите регистрация на нова фирма. Реално почти е невъзможно да планирате дори с ориентировъчна точност напълно непозната за Вас дейност.

Писането на подробен бизнес план с десетки страници и подробности е оправдано само ако сте решили да кандидатствате  за банков кредит и то с по-голям размер. Още повече, че в огромната си час тези планове не се изпълняват.

По-добре е да положите по-големи усилия за проучване на конкуренцията, евентуалните клиенти и техните желания, да се съсредоточите върху разумно влагане на средствата, с които разполагате за да Ви стигнат до момента, в който ще започнете да печелите. А този момент трудно се планира успешно.

За да започнеш собствен бизнес и да направиш регистрация на фирма е нужно да се направи собствен план, който да не бъде много дълъг, но да бъде постоянно в главата и максимално да се спазва поне принципно. Няма как да планираш и прогнозираш години напред нещо, когато няма на какво да стъпиш в минал период.

Когато се стартира малък бизнес и се прави регистрация на фирма, бизнес планът е задължителен, но не е нужно да бъде по шаблон.

Регистрация на фирма от Регихелп ООД - ЕТ, ЕООД, ООД.

Категории

Разни

Подобни статии

Какво да очакваме от една фирма за счетоводни услуги?

Какво да очакваме от една фирма за счетоводни услуги?

6 неща, които трябва да очакваме от една счетоводна кантораМоже би искате да изберете най-добрата фирма за счетоводни услуги за своят бизнес...

Възможност ако останем без работа

Възможност ако останем без работа

Не бива да униваме и да се обезкуражаваме поради факта, че всички интервюта, на които сме ходили не дават резултат и не можем да намерим раб...

Как да планирам нов бизнес

Как да планирам нов бизнес

Тежката финансова криза, наред с пагубното влияние върху цели сектори от икономиката и утвърдени компании, отвори и много врати за нов бизне...

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Независимо колко малък е той, работейки за себе си, ти си осигуряваш спокойствие и финансова независимост. Предприемачеството обаче, не е за...

Дългосрочните стратегии за развитие на бизнеса не винаги работят, защото има непредсказуеми външни фактори

Дългосрочните стратегии за развитие на бизнеса не винаги работят, защото има непредсказуеми външни фактори

Какво представлява стратегията за развитие на бизнеса Стратегия за бизнес развитие - целите на компанията и план за действие за тяхното п...

Радост вкъщи

Радост вкъщи

17 публикации

Публикувано
Публикувано

24.11.2012

Обновено
Обновено

25.11.2012

Прочетено
Прочетено

1810

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия