Възможност ако останем без работа

В резултат на икономическата криза, безработицата засегна много хора в активна възраст и много от тях се отдават на отчаяние и депресия.

Не бива да униваме и да се обезкуражаваме поради факта, че всички интервюта, на които сме ходили не дават резултат и не можем да намерим работа. Да се опитаме да погледнем малко по-прагматично на сполетялото ни нещастие и да потърсим друга алтернатива. А може би е дошъл момента за превратен прелом в живота ни, за момент, в който трябва да вземем всичко във свои ръце. Защо да работим за някой друг? Няма ли някакъв начин да започнем да работим за себе си?

Помислете за това какво можете най-добре да правите. Дали нямате някое хоби, любимо занимание, което изисква компетентност, която вече имате. Превърнете го в свой бизнес и започнете да го развивате и печелите от него. След като идеята вече е налице, седнете и направете сами за себе си прост бизнес-план като използвайте пълноценно калкулатора. Сметките са важни за да сте наясно какъв начален капитал ще Ви бъде нужен за да започнете. Не се изхвърляте много в прогнозите, но и не подхождайте песимистично. Всичко е въпрос на мислене и пресмятане. Като приключите със сметките, дори и да нямате необходимите пари в наличност, потърсете начин, по който може да се сдобиете с тях. Не бързайте с кредити от банки и институции. Опитайте да ги потърсите от близки или роднини или продайте ненужен наследствен имот. Потърсете подкрепа от семейството си за предстоящата промяна. Ще имате сериозна необходимост от тази подкрепа. Започването на бизнес е свързано с много работа, упоритост и търпение докато дойдат първите резултати. Ще имате нужда някой да вярва във Вашият успех и да Ви подкрепя, за да издържите трудният начален етап. Важно е и самите вие да вярвате в успеха си.

След като сте премислили всичко и сте си осигурили тези най-важни предпоставки, може да пристъпите към регистрация на фирма. Самата регистрация не изисква много средства, а за правната форма и подробностите около документацията може да се доверите на фирмата, която ще Ви извърши вписването в Търговския регистър.

Освен регистрация на фирма, ще имате нужда от фирмен печат и счетоводител. За начало е най-добре да се доверите на счетоводна кантора, при която таксите са обвързани с броя на отчетените фактури.

Следващата стъпка след регистрацията на вашата фирма и наемането на счетоводна кантора е появяването на фирмата Ви в Интернет. Този момент е изключително важен, защото няма как да имате клиенти без някаква реклама. Инвестирането в уеб сайт е много по-важно от отварянето на офис, например. Отварянето на офис дори на най-ключово място, няма да Ви доведе толкова потенциални клиенти от един добре оптимизиран фирмен уеб сайт. Доказано рекламата в Интернет е най-евтина за момента и трябва да се възползвате от това.

Това са първите най-важни стъпки при осъществяване на една бизнес-идея, след което остава просто много да работите и да реализирате идеята си. Началото е трудно и приходите никога не идват веднага, но ако сте упорити, работите неуморно и най-важното – сте отворен към всички новости в бранша, няма начин да не успеете. Конкуренцията е навсякъде и е голяма, но успяват тези, които са упорити и не се спират пред трудностите.

За правни консултации и съдействие при регистрация на фирма се свържете с Регихелп ООД. Цените им са горе-долу същите като при самостоятелна регистрация, но те просто ползват много бизнес отстъпки. Ще получите и много полезни съвети за бизнеса Ви.

Категории

Разни

Подобни статии

Хроничен хепатит

Хроничен хепатит

В повечето случаи острият хепатит завършва с пълно оздравяване. Броят на хронифицираните остри хепатити е различен. Приема се, че вирусният ...

Да се научим да купуваме

Да се научим да купуваме

Да се правят покупки е изкуство, което трябва да се изучи. Има хора, които просто имат нюх къде и какво може да се намери, и то на по-изгодн...

Как да облекчим домакинския труд

Как да облекчим домакинския труд

Човек трудно може да си даде сметка колко сили и енергия са необходими за една домакиня, за да върши ежедневната си работа. Изследванията са...

Пране на бельото и облеклото

Пране на бельото и облеклото

Водата като средство за пране Твърдост на водата. Природните води, каквито са кладенчовите, речните, изворните и др., почти винаги съдържат...

Поддържане на водопроводната инсталация

Поддържане на водопроводната инсталация

Големите ремонти и по-сложните поправки на водопроводната инсталация се извършват от специалисти-водопроводчнци. По-малките поправки обаче, ...

Радост вкъщи

Радост вкъщи

17 публикации

Публикувано
Публикувано

12.01.2013

Обновено
Обновено

12.01.2013

Прочетено
Прочетено

1480

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия