Няколко малки трика за да наемем автомобил изгодно

Няколко малки трика за да наемем автомобил изгодно

Как да вземем евтина кола под наем

Наемането на автомобил, по-познато като рент-а-кар, е на пръв поглед съвсем елементарно нещо, но когато погледнете в дълбочина, тогава виждате, че има наистина много тънкости. Запознавайки се с най-основните от тях, можете да се превърнете скоро в истински рент-а-кар експерт, който да знае как да пътува почти без пари или за съвсем малко пари. 

Ето кои са най-важните правила, така наречените “златни правила”, за които трябва да съблюдавате ако искате да пътувате изгодно. Те разбира се не са единственото, за което да помислите, но все пак са основата на всичко.

Не наемайте от първата фирма, която ви е попаднала пред очите 

Сред основните правила, за които трябва задължително да помислите при наемането на автомобил е това, че прибързването е възможно най-губещата стратегия. Ако попаднете на първата срещната агенция и наемете кола от нея или ако в притеснението и паниката си, че ще останете без транспорт избързате и наемете автомобила на летището, тогава можете да изръсите доста пари, които иначе лесно бихте могли да си спестите.

Добре е спокойно и без да бързате да разгледате всички предложенията на рент-а-кар фирмите още преди да пътувате до мястото, на което ще почивате, посещавате някой или работите. 

Така от уюта на вашия дом можете да изберете най-изгодното предложение за вас. Златно правило е да не се ограничавате само с агенции, които имат представителства на летището. 

Не забравяйте, че за рент-а-кар фирмите не представлява проблем да ви достави автомобилът, който сте си избрали, на посочено от вас място. Така ще можете да се възползвате от най-изгодното предложение без да се ограничавате само в няколко скъпи и неприемливи оферти. 

Не прескачайте промоционалните оферти 

Всяка рент-а-кар фирма организира промоции, които са валидни за определен период от време. Експертите в областта на пътуванията с ограничен бюджет съветват да не прескачаме и да не игнорираме офертите, които ни предлагат да наемем автомобил на половин цена например. 

Много хора приемат тези оферти сякаш става дума за нещо некачествено и сякаш ще похарчат парите си на вятъра, но това всъщност изобщо не е така и целта на агенциите за отдаване на автомобили под наем е да привлекат повече внимание от клиентите по този начин. 

Възползвайки се от такава оферта можете да похарчите наистина малко пари и реално да ви излезе много по-изгодно, отколкото ако използват услугите на обществения и публичен транспорт. 

Не плащайте за неща, които не са ви необходими 

Една от характерните особености на голяма част от компаниите, които отдават автомобили под наем е това, че се опитват да предложат на своите клиенти допълнителни услуги и “екстри”, от които въпросния клиент всъщност ни най-малко не се нуждае в този момент. 

Сред най-често срещаните подобни добавки, които могат да оскъпят вашата рент-а-кар услуга са детските столчета. Тези аксесоари действително за някои хора са нужни и от огромно значение когато пътуват с дете, но ако вие пътувате сами или с група приятели, то детското столче е най-ненужното нещо на света за вас в този момент.

В същото време то ще добави някое и друго евро към сметката ви и ще оскъпи услугата. Разбира се, детското столче е само пример, който може да има най-различно изражение. Помислете сами дали всичко, за което плащате ви трябва и откажете ненужните аксесоари.

Още информация за различните модели евтини коли под наем можете да видите на сайта sofiarentacar.bg.

Подобни статии

Как се отглежда ягодата

Как се отглежда ягодата

В кои райони може да се отглежда ягодата? Ягодата може да се отглежда в цяла България, стига да се подберат подходящи места. Тя не е взиска...

Съставки на храната необходими на бебето

Съставки на храната необходими на бебето

Преди да говорим за храните, които децата могат да ядат ежедневно, трябва да разгледаме по-важните химически вещества, които влизат в техния...

Измервателен нивелир – как да го използваме правилно?

Измервателен нивелир – как да го използваме правилно?

Измервателен нивелир – как да го използваме правилно?Нивелирът е един от най-разпространените измервателни уреди. Използва се в ежедневието ...

Товарен транспорт – видове, перспективи и безопасност

Товарен транспорт – видове, перспективи и безопасност

    Въведение в товарния транспорт Как да превозваме товари за близки и далечни разстояния (национален и международен транспорт) и какъ...

Десет „умни“ автоаксесоара , от които се нуждаете

Десет „умни“ автоаксесоара , от които се нуждаете

Освен задължителните автоаксесоари като комплект за първа помощ и пожарогасител, добавяме още някои принадлежности, които според нас са изкл...

IdeaMax

IdeaMax

21 публикации

Публикувано
Публикувано

30.05.2016

Обновено
Обновено

30.05.2016

Прочетено
Прочетено

1019

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия