Мрежовите компании - нови тенденции в бизнеса и възможност за предприемчивите

Мрежовите компании - нови тенденции в бизнеса и възможност за предприемчивите

Бихте ли представили себе си с няколко думи?

Името ми е Жулиета Боюклиева и съм управител на българска компания Бютифорс ЕООД, която представлява няколко световни бранда за професионална СПА козметика, произведена в Германия и козметично оборудване, произведено както в Европа, така и в Китай. Бютифорс е една от водещите фирми в своят сектор и разполага с мрежа от клиенти в цялата страна.

Това ли е бизнесът, който развивате в момента?

Бютифорс ЕООД е фирмата, с която стартира моята кариера в бизнеса и за няколко години спечели много верни и доволни клиенти в своята област, но днес аз участвам в още един амбициозен бизнес проект, на който съм посветила голяма част времето си. От 2 години съм бизнес партньор в българска мрежова компания, която предоставя уникална софтуерно, данъчно и юридически издържана платформа, както на своите клиенти, така и на бизнес партньорите, с които разпределя пазара на потребление в България.

По какъв начин стигнахте до идеята да партнирате в мрежова компания и то създадена в България?

Да, пътят на моето решение е доста интересен. Както знаете, аз съм собственик на един от най-големите и популярни центрове за красота от градски тип, с чийто маркетинг изцяло се заминавам аз. В процесът на разработване получих оферта, на която нямаше как да откажа. Сейв Къмпани/Saveway ми предложи популяризиране на козметичния център сред огромна аудитория от клиенти, но едва след реални обороти аз плащам комисионна. Считам, че във времена на криза бизнесът трябва да инвестира в проверени методи на реклама. Друга основна причина за моето авансово доверие към компанията е българската принадлежност на проекта. Лично аз съм инвестирала в два големи дизайнерски web решения и познавам уменията на българските специалисти, които предлагат световно качество на достъпни цени. Това е причината да проявя любопитство към системата на Сейв Къмпани/Saveway и да стартирам партньорство като клиент на услугите, които тя предлага.

Какви са вашите впечатления от работата на системата до този момент?

Мога да кажа, че имам пълен поглед върху дейността на компанията в 3 аспекта. На първо място притежавам търговски обект, който предоставя няколко вида отстъпки за своите клиенти. Мога да потвърдя, че за период от една година, чрез системата на компанията, козметичният център има ръст на оборота 23%, от които 93% жени на възраст между 25-45 години, живущи в Стара Загора. Платформата за търговци ми дава тази информация, на база, на която аз си изготвям бизнес плана за следващата календарна година.

От друга страна аз съм и потребител на SAVECARD услугата и спестявам от ежедневното си потребление на стоки и услуги. След един тестови месец, в който видях как всичко работи и нещата се случват с абсолютна прецизност, аз проявих желание да науча повече и посетих първите си семинари. Трябва да призная, че за мен е огромно удоволствие да присъствам на подобни форуми, където световни лидери в мрежовият маркетинг ме учат как да правя този бизнес. Почти веднага след като станах потребител и видях как работи системата, аз взех решение да стана бизнес партньор и да изграждам мрежа на много нива. Като бизнес партньор, аз създадох много нови контакти и изградих и много приятелства. Приемам тази си задача с удоволствие, както и възможност за инвестиция с близък план. Ценя оригиналната идея, както и ползите , които тя ми носи. Бих казала, че това е най-доброто бизнес решение, което съм вземала до момента.

Има ли бизнес модел, към който тази система не може да се приложи?

На практика всеки обект, който предлага потребление на стоки и услуги, според законовите норми в България би могъл да стане част от системата и да получи поток от клиенти.

Как бихте отговорили на скептицизма на повечето хора, които четат отрицателните статии в публичното пространство?

Разбира се, имам становище по този въпрос. Като човек, който е избрал да стане бизнес партньор и да гради мрежа, аз съм проверила практиките на платформата. На първо място бих искала да отбележа, че всички плащания на Save Company стават по банков път. Софтуерната платформа е обвързана с НАП и така дори най-големите скептици биха могли да проверят законността на компанията. Успехът на мрежовият маркетинг се обяснява с това, че в него е заложен принципът на директните продажби, които се явяват най-ефективният метод за разпространение на бизнес идеи и необикновено високите доходи на бизнес партньорите. Благодарение съкращението на разходите за реклама, наеми на складове , посредници и липса на обслужващ персонал, МЛМ компаниите изплащат повече от 50% от своята печалба като комисионна към своите бизнес партньори. По прогнози на Stanford Research и Wall Street Journal до 65% от целият световен стокооборот на нашето столетие се извършва чрез системата на Мрежовият маркетинг.
Стокооборотът на МЛМ индустрията в САЩ е 36 милиарда долара за една календарна година. Това са фактите. Другото са настроения от зле информирани хора.

Какво е бъдещето на подобен бизнес модел в България и чужбина?

Платформата, върху която съм избрала да градя мрежа има неограничен потенциал на развитие. На 09.02.2014 се състоя грандиозно събитие, на което бяха обявени 12 Европейски държави, в които SAVEWAY International ще изгражда мрежа. България, Турция, Кипър, Гърция, Сърбия, Румъния, Унгария, Италия, Испания, Франция, Холандия, Великобритания, Германия.
Лично аз имам много контакти в други държави покрай бизнеса, който съм изграждала през последните години. Но всъщност всеки човек в България има по няколко роднини, които живеят в чужбина и би могъл да изгради структура от партньори. Много ме вдъхновява факта, че един амбициозен български проект дава шанс на чуждите граждани да изграждат стабилен бизнес модел, като в основата на структурата стоят българи.

Какво е променило изграждането на мрежа в този бизнес модел относно вашето разбиране за бизнес?

Моето разбиране за бизнес е силно повлияно от принципите на мрежовият маркетинг. Не случайно Стивън Кови казва, че настъпва ерата на личността. Вярвам, че в днешно време успешни са онези платформи, които изграждат талантите на отделната личност и носят пасивни материални доходи. Сейв Къмпани/Saveway е точно такава компания.

И все пак има ли някакво негативно влияние?

Категорично не. Нападките срещу компанията са израз или на непроверена информация, или на хейтърство, което е вид модно течение сред хора, на които им е хоби да се заяждат. Няма законово и морално основание компанията да бъде дамгосвана като порочна схема. Никой не е обещавал бързи, още по-малко лесни пари на своите партньори. Сейв Къмпани/Saveway възнаграждава за реално свършена работа. И това, което казвам е проверима информация.

Как се отразява на обикновените клиенти едно такова партньорство с компанията?

Ето това е най-важният въпрос. Всъщност колкото и да говорим за бизнеса, той не струва нищо, ако най-малкото звено не е стабилно. За щастие това е причината аз да взема решение да изграждам мрежа в тази компания, а именно качеството на услугата на най-ниско ниво. Считам, че ако едно нещо е стабилно на малкото, то е стабилно и на високите нива.

За повече информация и контакт с мен: https://julieta.boyuklieva.sci.sc/ 

Коментари за Мрежовите компании - нови тенденции в бизнеса и възможност за предприемчивите

 1. 1.

  Може ли малко уточнения, каква е тази компания?

 2. 2.

  SCI създава уникална ситуация, в която всички могат да си намерят своето място - както потребителите, така и търговските обекти и предприемачите. И вместо да се конкурират, могат да печелят и се подпомагат взаимно. В SCI всеки е щастлив от успеха на другата страна!

 3. 3.

  Sajaliavam za kirilicata. Tarsite li si partiori za Greece?

 4. 4.

  Гърция е нов пазар за компанията и наистина имаме нужда от предприемчиви хора и визионери :).Така че да търсим партньори :)

 5. 5.

  Здравейте Ники, можете да разгледате личният ми сайт в компанията, в края на интервюто, където ще откриете много информация, както и възможност да контактуваме за въпроси. Поздрави!

 6. 6.

  Аз инвестирам на клиентското ниво...

 7. 7.

  от работата на SCI не са положителни. И аз и съпругът ми имаме карти, но защо ги взехме, като във Видин и околността обекти почти няма.

 8. 8.

  Кога ще има искам да попитам

 9. 9.

  Колкото по-бързо се увеличава клиентката мрежа, толкова по-бързо се развива и търговската мрежа. Бихте могли да подпомогнете процеса, като препоръчате и на ваши близки в района на Видин да се регистрират на клиентксо ниво, за да получите по-голямо разнообразие на търговски обекти!

 10. 10.

  Препоръчвам ги. Аз спестявам средно 25 лева на месец във Варна и Стара Загора. Което за една година ме устройва. Чакам след време да се включи и някоя верига :)

 11. 11.

  uspeh na vsi4ki

 12. 12.

  sci е една голяма ИЗМАМА докато има балъци ще има и тарикати които да печелят не техния гръб наи високо в пирамидата естествено ще си карат BMW етат с немски номера и пият кафето на плажа не се лъжете хора

 13. 13.

  купуваш 2000 бири изпиваш ги и печелиш от бутилките нещо такова е SCI с разлика в случая че си изпиваш бирите

 14. 14.

  и какво каза сега? :D За малко да ме убедиш,че е измама!

 15. 15.

  От какво се печели обяснете

 16. 16.

  Печели се от включване на нови обекти в компанията и от оборота им

 17. 17.

  Печели се от включване на други хора под вас, т.е. пирамида.

 18. 18.

  Може ли Ваш телефон за връзка?

 19. 19.

  Василена, разгледайте личният ми сайт, който е посочен в края на текста.

 20. 20.

  Abe vie normalni li ste be.eei!Tva e gasi i elemntarnia reportaj.Absoliutno i ochevadno napisan ot tazi gospojitza Julieta edi si koia.I vuproschetata kum gospojichkata kak plavno preminavat ot neinia purvonachalen biznes i posle se prehvurlia iako kum novata shema na zabogatiavane,koiato tia dosta podrobno ,detailno opisva.a i vuprsochetata sa naglaseni.Vsichko e naglaseno tuk.Triabva da si pulen balamurnik da im se vruzvash na tia moshenitzi,neobrazovani-nekadurni.Hora ne se vruzvaite na taia shema,tova E PIRAMIDA ot novo pokolenie,razbirase che vsichkite i uchastnitzi shte kajat che ne e.Nali sa vutre s po 3 hilki.Ne ochakvaite da chuete losho po adres na SaveWay ot tiah.Hodil sum na gledachka i mi kaza dalech da biagam ot tozi Svetoslav Petrov.Strashen moshenik.Za nishto na sveta da ne sum se zabirkval s tiah.I na kraia da dopulnia.Vseki si nosi posledstviata ot deistviata si.

 21. 21.

  Ако някой има нужда от информация да заповяда http://dimitar.marinchev.sci.sc/

 22. 22.

  Класическите Понци схеми... демек, пирамида!
  Естествено, това не е класическа пирамида от миналото, това е една модерна "фабриката за мечти".
  Мизерията и беднотията дадоха почва за развитие на тези уж уникални компании... Алчноста на българина и невероятната нужда да си открие бизнес от който да печели... Бизнес, в който хем да не се работи, хем да падат пачки.

 23. 23.

  Не говорете неща които не са потвърдени.

 24. 24.

  Браво на Светослав Петров ! Коментарите са излишни!

 25. 25.

  За повече информация --> http://p.dimitrov.saveway.de/

 26. 26.

  Това че някои хора не разбират мрежовата индустрия,не е лошо,но
  да се правиш на компетентен от съветите на хора които не са запознати с този бизнес ,е несериозно

 27. 27.

  Taзи гнусна пирамида от 3 месеца има официална забрана от Комисията за защита на потребителите,тук след средата на страницата е сниман документът,в трите части: http://zaedno.eu/forums/viewtopic.php?p=155949#p155949 .Така че,алчни лелички и всякакви зомбита-вашето вече е рецидив! Краят ви наближава.Същите тия немски власти дето са ви одобрили пирамидалния модел,имайте предвид че са наясно с вас и ви кроят шапката.И не само те.Вервайте ми,ще гръмне цяла Европа що за стока сте,доста хора са ви набрали и ще се сгромолясате най-накрая.

 28. 28.

  Така пичове да ви обясня по какво се различава легалния МЛМ от финансовата пирамида SCI/Saveway: 1 . Таксата за включване е много малка при МЛМ и много висока при SCI/Saveway 2. При легален МЛМ има продукт, при SCI/Saveway няма продукт, има услуга за бъдещи отстъпки 3. При МЛМ се набляга на продажба на продукта, при SCI/Saveway се набляга на изграждането на мрежа 4. При легален МЛМ няма пищни банкети,коли и т.н. т.е. да се показва просперитет, при SCI/Saveway има. 5. При легален МЛМ няма мотивационни семинари за изграждане на личността, при SCI/Saveway има. 6. При легален МЛМ продукта има стойност извън компенсационния план на компанията, при SCI/Saveway няма стойност,т.е. престане ли да съществува компанията "продуктът" и, какъвто и да е той,загива заедно с компанията. Да продължавам ли да изреждам защо SCI/Saveway никакъв МЛМ не е , ами си е чисто и просто една финансова пирамида? Вземете малко прочетете книги каква е разликата м/у МЛМ и Финансова пирамида, а не да ми цитирате глупостите, с които ви пълнят главите на платените семинари.

 29. 29.

  Да кажат сектантите как ги карат да правят списък с най-малко 100 имена,които да зарибяват- приятели,роднини,саседи,хора от църкви,синагоги,клубове по интереси,хора с подобно хоби,с които спортуват,хора от визитките,съу4еници от основно,средно и висшо,бивши колеги,хора от казармата,разни специалисти-адвокати,лекари,стоматолози и т.н.Абе с две думи-всички в живота им,от магазинер до адвокат.И вси4ко да става бързо-да получат отговор за 24 часа,да не размишляват много хората.

 30. 30.

  Рамбо, точно за това говоря. Наблягат на изграждането на мрежа от хора, отколкото да си продават картата. Картата сама по себе си не е финансова пирамида, а бизнес-центровете, които предлагат са финансова пирамида и там закупиш ли такъв, няма начин да си възвърнеш парите, освен ако не намериш хора, които също да намират хора и т.н. т.е. пирамидален модел.От това,което съм чел според пакета,който закупиш печелиш от 5 до 15 % от цената на закупен бизнес-център и другото се разпределя по веригата, т.е. долните слоеве захранват горните слоеве на пирамидата, класически хибриден бинарен модел. :) В такъв модел, печелят само на върха на пирамидата до 10 % , които са се включили в началото, другите са на загуба.

 31. 31.

  Между другото собственикът на SCI/Saveway не беше ли един самопровъзгласил се пастор на евангелистка църква, който е работил за Лайнес, друга финансова пирамида? Същият този,който съчетава божието дело с бизнеса?Ако е същият, има ли нужда да коментирам повече.Това ли е човекът, който ще ме учи на МЛМ? Същият,който е копирал модела на Лайнес? Ами, благодаря.Мисля,че бях изчерпателен.

 32. 32.

  Де ви е продукта карта,мишкиии? Не го бръснете за слива,налиии?Щото от потребление се пе4ели по 2-5 лева на месец,нали?Що подарявате карти и ги плащате от джоба си,да поддържате активен статус да не отпаднете от схемата?Ама друго си е да вкараш 6-7 човека за по 3000 кинта и да си избиеш така твоите 3000.Продукта ви е да правите върволица от народ и всеки да плаща на горните,картата е само за парлама.Айде не на нас тия,че не сме информирани и сме хейтари! Отделно дето са ви докарали до ниво на 5-годишни деца,дето вярват че орлите си снасяли яйцата в кокошарниците.ХАААХААА,вижте се- станахте за смях на цяла България с последната грандиозна трагедия,наречена Експанзия в 12 страни.

 33. 33.

  Иначе Жулиета е готина мадама,нищо лично към нея.жалко само че се е забъркала с евангелския мошеник и ортака му

 34. 34.

  Ако живееш в затънтено село, как ще си избиеш парите ве, освен ако довлечеш половината село да си купи БЦ, и после да те бият на почивки.

 35. 35.

  Има и друго- добре сте се подкарали да се рекламирате в разни чужди комарджийски сайтове,ама не забравяйте и родния Продавалник.Нещо ви оредяха обявичките там,що така?

 36. 36.

  ДОБРЕ Е ВСИЧКИ МЕРАКЛИИ,ЖЕЛАЕЩИ ТЕПЪРВА ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ТОВА ГНЕЗДО НА ИЗМАМАТА сЕЙВУЕЙ/сци ,ДА ЗНАЯТ ЕДНО-ЕДИНСТВЕНО НЕЩО.НИКАКЪВ ШАНС ДА СИ ВЪРНЕТЕ ДАДЕНИТЕ 4000 ЛВ,ОСВЕН ДА НАБУТВАТЕ ОЩЕ ХОРА СЛЕД ВАС СЪС СЪЩАТА СУМА.КОЕТО ВИ ПРАВИ ИЗМАМНИК И ЗАКОНОНАРУШИТЕЛ,ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЛЕД ДЕЙСТВАЩАТА ОТ 3 МЕСЕЦА ЗАБРАНА ОТ КЗП.МИСЛЕТЕ С ТИКВИТЕ СИ,ЧЕТЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО,СЪВЕТВАЙТЕ СЕ С ФИНАНСОВО ГРАМОТНИ ХОРА И НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА АБСУРДНИТЕ ОБЕЩАНИЯ ЗА ПЕТЦИФРНИ СУМИ НА МЕСЕЦ.ПИРАМИДАТА ТРЪГВА НА РАЗПАД,БЪДЕТЕ СИГУРНИ-ОТТУК НАТАТЪК ВСЕКИ НОВ Е НЕИЗБЕЖНО НА ЗАГУБА.ПРЕДУПРЕДЕНИ СТЕ,ПОМНЕТЕ ТОЗИ ПОСТ,ДА НЯМА ПОСЛЕ "АМА НИКОИ НЕ МИ КАЗА".

 37. 37.

  Това е добра възможност и не искам да я изпускам.

 38. 38.

  Аз също,айде да се уговорим да си нашием парите заедно.

 39. 39.

  Може ли и аз да дойда да си нашия парите във финансовата пирамида?

 40. 40.

  Заповядай,кой ти бяга от 12 бона.

 41. 41.

  Здравейте приятели,някой знае ли защо е невалидна сметката на компанията в банка Алианц? Има ли поводи за притеснение,или просто е нещо рутинно във връзка с експанзията? Братовчедка ми намери клиентка от Франция за бизнес клас 3,а сега не може да заплати.Кога ще е възможно това? Поздрави на всички без простаците,писали над мен!

 42. 42.

  Аз съм простак и ти казвам,че има повод за притеснение. Ще обличате скоро моряшките фланелки с дебелите райета и сложете най-добрия си приятел Вазелинът в джоба.

 43. 43.

  Хахаха, прав си Тутанкамон, така ще ги заковат, че няма да се усетят от къде им идва. Това хората са много наивни същества, всеки иска да има "собствен бизнес", да не работи и да валят пачките с парите и като има един по-хитър, както фараона-пастор да пусне въдицата, става стой та гледай. Щели да включат големи вериги, пълен смях, коя верига ще си даде отстъпките на някакви мишки. Колко фирми дето се бяха набутали вече са излезли от схемата не е истина, добре че са се усетили хората. Имам един познат, който се опитваше да ме вкара в "бизнеса за милиони". Той самия беше се надъхал да става първия милионер в СSI, вече Safeway, ходеше с куфарчето, канеше всички негови познати на обяд, вечеря и т.н. и ни пълнеше главите с глупости. Днес даже не можем да го искараме на кафе, не може да си плаща заемите, които трябваше да изтегли от банките, да си покрие разходите покрай "супер голямата си възможност за забогатяване". Как толкова бързо забравиха пирмидите от 90-те не знам. Всъщност много от тези балъци са били малки тогава и не знаят, но странното е, че има и такива на наша възраст, които са готови да си дадат парите за оня дето духа и клати гората.

 44. 44.

  Има 2 варианта за сметката - 1.Нали вече сте германци,ше плащате в сметка в Германия.Освен това правата ви се защитават единствено там и скоро като усетите какъв го ядете,ще трябва да ходите в Берлин да се разправяте.Лошо.Пътни,хотели,пари за адвокати,абе картинка.Там пък ще установите,че немското дружество няма грам вина,защото ви е набутало българското.И кой откъде е. Вариант 2:Има запор на сметката,което също не е добре.Допускаме и трети вариант-пастира ви е замислил следващата си подла хватка,с която ще ви замаже очите на следващия бизнес ден.И вие разбира се ще му пляскате и ще повярвате на всяка лъжлива дума.Както повярвахте,че орлите снасят в кокошарниците и че Турция е третата икономическа сила в света (а тя е на 18-то място).Но това за вас е нещо обичайно,вие сте маджун в ръцете на двама противни измамника,които ви докараха до там,че да ги боготворите.Ха довиждане и поздрави!

 45. 45.

  Всички които пишат срещу п-р Петров и Холдинга са мръсни антихристи. Анатема и да горите в Ада! Да живее Българиа!11

 46. 46.

  хахаха "Уникална възмоможднаст": да за пастора и Рангелов да скубят шаранчетата :) Това е типична финансова пирамида на запад му викат "Понци схема" . Имам въпрос към г-жа Жулиета Боюклиева, как прехвалената ви компания ще излезе на пазара в Европа, ще зарибявате емигрантiте по skype и facebook ли ? Това ли е великатa експанзия? хахахахахаха Смешни сте :D :D :D D:

Подобни статии

Нека да сме екосъобразни с използването на енергоспестяващи крушки

Нека да сме екосъобразни с използването на енергоспестяващи крушки

В някои части на света съществува традиционният мит, че светлината е талисман за хората. В различни части на света се използват разнообразни...

Всичко за дистрибуцията на бързооборотни стоки

Всичко за дистрибуцията на бързооборотни стоки

  Той е посредникът, който работи зад кулисите, за да се увери, че любимите ви продукти са доставени в магазините. Преди дори да помислит...

Как да оцелеем при криза: 10 съвета за малкия бизнес

Как да оцелеем при криза: 10 съвета за малкия бизнес

Кризата носи не само промени в обичайните условия на работа, оттегляне на клиенти или загуба на бизнесКризата ни принуждава да преразгледаме...

Какви методи има за плащане при пазаруване в интернет в България, предимства и недостатъци на всеки от тях

Какви методи има за плащане при пазаруване в интернет в България, предимства и недостатъци на всеки от тях

Как да плащам онлайн!През 2020-та година у нас са пазарували онлайн близо 1 милион и 600 хиляди потребители. Това е значителен ръст спрямо п...

Еволюцията на хостинг услугите

Еволюцията на хостинг услугите

Всеки собственик на малък и среден бизнес може да поеме глътка въздух на облекчение. Доставчиците на хостинг услуги започват своята сигурна ...

businessnews

businessnews

8 публикации

Публикувано
Публикувано

13.02.2014

Обновено
Обновено

17.02.2014

Прочетено
Прочетено

9566

Нередност Докладвай за нередност
13 харесват, 4 не харесват
Публикувай статия