Нека да сме екосъобразни с използването на енергоспестяващи крушки

Нека да сме екосъобразни с използването на енергоспестяващи крушки
компактните луминесцентни крушки са най-ефективното решение

В някои части на света съществува традиционният мит, че светлината е талисман за хората. В различни части на света се използват разнообразни цветове светлина по време на тържества и фестивали (например в Индия). Поради тази причина, но основно заради многобройните ефективни преимущества, енергоспестяващите крушки постепенно се превръщат в ценност и необходимост от голямо значение за почти всяко човешко същество по Земята. Днес сметките за ток се увеличават бързо и електричеството става все по-скъпо. Това утежнява разходите за поддържа на бюджета на всяко домакинство. В днешно време използваме изкуствената светлина почти денонощно. Ето защо е изключително важно да приемем бързо най-новите тенденции в технологиите. А компактните луминесцентни крушки са най-ефективното решение в тази посока на пазара. Всеки трябва да иска най-икономичното светлинно оборудване в своя дом. Тези осветителни тела не само пестят, но и са екологични – чрез тях опазваме по-добре нашата околна среда.

Защо енергоспестяващите крушки са еко

1. Здрав дом чрез спестяване на енергията
Хората считат крушките с нажежаема жичка за отминала тенденция вече. Ето защо в днешно време всеки проучва пазара за това какви видове компактни луминесцентни лампи са налични. Тези най-нови осветителни тела спестяват наистина много енергия в сравнение със стандартните лампи. Но също така имат и по-голяма трайност, работят много по-дълго време, без да се повредят или изгорят. Поради факта, че енергоспестяващите крушки консумират по-малко енергия, тежестта на осветлението в общите разходи на много домакинства вече намаля значително. Това дава възможност спестените пари да бъдат вложени за други битови цели. Тези луминесцентни тела могат да икономисат около 75% от електричеството, което е седем пъти повече от разхода на обикновените лампи с нажежаема жичка.

2. Значение на светлината
Поради трептенето на стандартните крушки, те бяха вредни за очите ни. Сега новите компактни тела нямат този недостатък. Те защитават зрението ви от вредните лъчи от спектъра на светлината, доколкото е възможно. Видимо осветеността, идваща от новите крушки е по-ярка в сравнение с тази на старите, но икономичността е също в повече.

3. Въздействие чрез количеството отделени вредни газови емисии
Вследствие на това, че използваме все по-продължително изкуствена светлина, отделените вредни вещества в атмосферата също се увеличават. Ние трябва да положим адекватна грижа за природата, като заменим старите крушки с много по-икономичните нови.
Всеки, който използва стандартните крушки с нажежаема жичка, трябва да знае, че тези лампи произвеждат огромно количество въглероден диоксид, сяра и други токсични отпадъци. Компактните луминесцентни лампи намаляват наполовина отделените газове и така се редуцира негативният ефект върху околната среда. Освен познатата тръбна форма, енергоспестяващите крушки се произвеждат вече и в други дизайни и големини, които ще отговарят на всякакви нужди на клиентите. Тези осветителни тела дават по-висока осветеност, което е голямо предимство, ако работата ви е свързана с четене и писане на изкуствена светлина.

4. Произведена топлина
Енергоспестяващите крушки пленяват с уникалност и различен дизайн, а също така отговарят вече и на всякакви бюджети. Компактните луминесцентни лампи произвеждат малко количество топлина, без това да се отразява на вашето здраве или джоб. С тях можете да придобиете много ползи, а стилният им външен вид не вреди както на вашето здраве, така и на околната среда. Тези тела произвеждат повече осветеност за 1 ват, отколкото стандартните модели.

5. Отпадъци
Енергоспестяващите крушки наистина икономисват значително количество енергия благодарение на живака, който излъчва и наелектризира фосфора в лампите. Наличието на отровното вещество е малко – около 5 мг. Това означава, че, когато някое енергоспестяващо осветително тяло трябва да бъде изхвърлено, то следва да е в специално обозначените за това места, а не при обикновените отпадъци. Ако такъв продукт попадне не където трябва, ще произтекат несъмнени вреди както за всеки в досег с него, така и за околната среда като цяло.

6. Дълготраен живот
С работен цикъл, който е в пъти по-дълъг от този на обикновените крушки, вие ще се радвате на ефективност, екосъобразност и сигурност. Енергоспестяващите крушки са перфектният заместител на стандартните лампи с нажежаема жичка. Ето защо трябва да ги наложите в дома и бизнеса си възможно най-скоро.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е този материал за енергоспестяващите крушки които Викиват предлага на пазара). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Енергоспестяващите крушки заемат вече огромна ниша

Енергоспестяващите крушки заемат вече огромна ниша

Новата година може да прилича много на старата, но това не е така на щанда за електрически крушки. Както вероятно забелязвате, в последно вр...

Компактните луминесцентни крушки са безопасни и изглеждат готино

Компактните луминесцентни крушки са безопасни и изглеждат готино

Непрекъснато ни се напомня, че най-простият начин да подобря енергийния си отпечатък върху природата е да започна да използвам енергоспестяв...

Как да изчислите захранването, от което се нуждаят LED лентите?

Как да изчислите захранването, от което се нуждаят LED лентите?

Щом сте мислили да осветите дома си с LED ленти, вие трябва да изчислите как да им осигурите необходимото захранване. Недостатъчното захранв...

Боядисване с блажни и алкидни бои

Боядисване с блажни и алкидни бои

Блажните бои и лаковете са сигурно средство за запазване на дървени предмети и плоскости от влага, гниене, изкривяване, атмосферни промени и...

Алтернативни Енергийни Решения

Алтернативни Енергийни Решения

Скъпи партньори, клиенти и колеги! Добре дошли в  страницата за \"Алтернативни Енергийни Решения\" към \"ТЕРМО АВАНГАРД\" ЕООД. Този,...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

13.03.2014

Обновено
Обновено

12.03.2014

Прочетено
Прочетено

1973

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия