Как да се справим с мухъл по дограмата

Как да се справим с мухъл по дограмата
При покупка на висококачествена дограма често е предвиден на практика всеки неприятен развой на обстоятелствата, пред който потребителите могат да се изправят.

Покупката на дограма във Варна през последните години се е превърнала не просто в мода, а в решение от тип инвестиция, с което хората се надяват да повишат енергийната ефективност на своето жилище и да се радват на минимални топлозагуби и икономии в сметката за отопление.

Все пак при по-ниския клас дограма или при силно неблагоприятни обстоятелства като висока влага в помещенията някои проблеми си остават нерешени.

Такива са например образуването на конденз по дограмата, следствие, на който при неадекватна реакция от страна на обитателите може да се стигне и образуване на мухъл и плесен. Ето и малко информация, която ще ви помогне да се справите с този неприятен проблем по вашата дограма.

За да се появи мухъл в помещение с нова дограма основна причина имат два фактора. Единият е както споменахме по-горе влагата в самото помещение, а вторият е наличието на органични съединения, които предполагат появата на мухъл. Такива логично могат да бъдат открити във всеки дом, което ни връща отново на проблема с влажността.

Едно решение, което може да се окаже страхотно полезно е използването на климатик, който да редуцира общата влажност в помещението, където сте поставили своята дограма. Ако то не е приложимо обаче е нужно да подходим с постоянство т.е. да проветряваме редовно.

При проветряването на едно помещение, то не е добра практика това да става за прекалено дълги периоди от време. Когато става дума за проблеми с дограма, то си струва да кажем, че при постоянно отворен прозорец все пак влагата излиза, но до един момент. След уравновесяването на този показател с външната среда не се налага да държите отворено, защото все пак потока въздух е двупосочен и може освен да изкара и да вкара влага.

Още повече, ако сте се изръсили повечко пари за качествена немска ПВЦ дограма, то е препоръчително да я запазите в оригиналния ѝ вид максимално дълго време. Добра идея за предотвратяване на мухъл по дограмата е да изследваме помещението в детайли и да видим къде се сформира влагата. Намерете решение на този проблем и ще преборите веднъж за винаги мухъла по вашата дограма.

Категории

Разни

Подобни статии

Как да се справим с конденза по нашата дограма

Как да се справим с конденза по нашата дограма

Стъпки за избягване на конденз по дограматаТой се образувазаради подобрената изолация на помещението и при липса на мерки няма как да го нап...

Как да поддържаме дограмата в добро състояние

Как да поддържаме дограмата в добро състояние

Как да полагаме добри грижи за дограмата в дома ни?Причината е много просто - различните хора полагат различни грижи за PVC или алуминиевата...

Как да се справим с вредните насекоми и гризачите

Как да се справим с вредните насекоми и гризачите

Борбата с мухите, бълхите, дървениците, хлебарките, въшките, мишките и плъховете трябва да се съчетае с поддържането на жилищните и сервизни...

До какво води тютюнопушенето и как да се справим с него

До какво води тютюнопушенето и как да се справим с него

Тютюнопушенето е широко разпространено в почти всички страни на света. Според данните от проучване, проведено във Великобритания през 1945 г...

Съхраняване на плодове и зеленчуци

Съхраняване на плодове и зеленчуци

Кореноплодни зеленчуци. В някой по-тъмен ъгъл на мазето се поставя сандък със ситен пясък, в който могат да се съхраня-ват моркови, целина,...

Ангел Евтимов

Ангел Евтимов

46 публикации

Публикувано
Публикувано

09.05.2013

Обновено
Обновено

09.05.2013

Прочетено
Прочетено

14029

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия