Изберете правилното осветление за всяка стая

Изберете правилното осветление за всяка стая
Кое осветление е подходящо за всяка стая

 

Осветлението е един от ключовите елементи, които превръщат пространството в дом. Правилното осветление ви дава възможност да изпълнявате задачите си лесно, кара ви да се чувствате удобно и сигурно и ви позволява да се насладите на всички елементи от дома си. Всяка стая има различни изисквания за осветление. С малко вдъхновение можете да превърнете всяко помещение в приятен кът за почивка, работа или ежедневни дейности.

Коридор, стълбище, фоайе

Осветлението на тези места може да се използва за украса, както и да направите силно и стилно първо впечатление. Възможностите са безкрайни. Например, можете да използвате традиционен полилей с малки крушки, закачен на тавана. Това ще донесе достатъчно светлина на помещението. От друга страна, можете да разположите халогенно или LED осветление по стените, което ще подчертае произведения на изкуството, окачени там. Много интересен подход е самите стълби да са осветени. Това е идея, която си струва да се обмисли.

Дневна стая

Тук трябва да използвате осветление, което ще акцентира върху най-добрата част от вашето пространство. За да осветите основната част от помещението, можете да използвате укрепени осветителни тела. Подходът е за предпочитане, тъй като източникът на светлина е скрит, можете да изберете стилно LED оветление. Разположените на стената и интериорните лампи могат да осигурят невероятна атмосфера. Тенденциите през тази година все повече се концентрират върху акцентното осветление.

Трапезария

Осветлението, което ще поставите в своята трапезария, трябва да създаде фокусна точка. Осветителното тяло, което ще изберете, ще постави заключителния акцент. То трябва да отразява вашия вкус и стил. Тук можете да си позволите да изберете по-голям полилей или осветително тяло с висулка с подходяща LED крушка. Те са едновременно чудесни източници на светлина и стилно допълнение към масата и стиловете ви.

Кухня

Кухнята е най-оживеното место във всеки дом. Подходящото осветление е задължително условие за приготвянето на кулинарни шедьоври. Замислете се точно на кои места в кухнята прекарвате най-много време. Това трябва да са най-осветените точки. Възможностите са наистина неограничени – LED светлини, които ви дават чудесна дневна светлина, са само един от вариантите. Можете да избирате между акцентно или декоративно осветление, можете да изберете един голям източник на светлина и множество миниатюрни LED лампи.


Баня


Това е последното място, за което хората искат да харчат пари за осветление. Не допускайте тази грешка. Традиционно в банята се използват флуоресцентни крушки и те са наистина чудесно решение. Можете да използвате няколко лампи, за да подчертаете акцентите на банята си. В големи бани е добре да се добави и декоративно LED осветление, което да даде повече светлина върху огледалата. Това е много удобен похват, който е едновременно практичен и красив.

Спалнята


Осветлението в спалнята трябва да е подходящо за много различни ситуации. Трябва да е силно, ако искате да четете, меко, ако искате да гледате телевизия и т.н. Именно това е и причината да изберете ключове на лампи, които да ви позволяват да регулирате силата на светлината. Можете да изберете, както един полилей на тавана, така и множество лампи, разположени по стените. Внесете допълнителна светлина с красиви и стилни настолни лампи. Те могат да бъдат разположени от двете страни на леглото върху нощните шкафчета. Това ще донесе чувство за симетрия. Ако не си падате по традиционните решения, то можете да изберете екстравагантни интериорни лампи с LED осветление, които да придадат характер на спалното помещение.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише по разнообразие от теми, измежду които за различни устройства на пазара (какъвто е примерът с този тип LED осветление). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Гимнастика по време на бременността

Гимнастика по време на бременността

Природата е създала жената, за да дава живот, да бъде майка. Да, това е с нищо несравнимо чудо - да родиш човек! Но често се случва и така:...

10 съвета как да откриете подходящите тапети за вашия дом

10 съвета как да откриете подходящите тапети за вашия дом

  Благодарение на тях може да добавите текстура, модел или живописна сцена на вашите стени и така да промените изцяло облика на вашето жи...

Експертни съвети за избор на пердета

Експертни съвети за избор на пердета

Трябва да бъдат оценени критерии като цвят, тъкан, дължина и облицовка. Освен това е хубаво пердетата да бъдат съобразени с вече наличния де...

Осветителните тела в различните стаи

Осветителните тела в различните стаи

  Ако са подбрани правилно, осветителните тела могат да изведат всеки дизайн на по-високо ниво.В тази статия заедно с консултантите в тър...

Как да изберем аксесоари за една стилна и функционална баня?

Как да изберем аксесоари за една стилна и функционална баня?

Банята е мястото, където започвате и завършвате деня си, така че е важно да я направите стилна и функционална. За да постигнете това, трябва...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

20.11.2013

Обновено
Обновено

17.02.2014

Прочетено
Прочетено

2399

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия