Експертни съвети за избор на пердета

Експертни съвети за избор на пердета
Изборът на подходящи завеси може много позитивно да повлияе на всяка стая. Това обаче вероятно ще се окаже трудно решение, тъй като има много фактори, които е важно да се вземат под внимание.

Трябва да бъдат оценени критерии като цвят, тъкан, дължина и облицовка. Освен това е хубаво пердетата да бъдат съобразени с вече наличния декор на помещението и със стилистичното изявление, което се опитвате да направите, както и с размера и приложението на самата стая.
Има няколко основни стъпки, които е добре да следвате, а ние заедно със еспертите в продажбата на качествени пердета и завеси от Curtains.bg ще ви споделим кои са те.

Избор на плат

 1. Изберете траен плат за слънчевите стаи. Въпреки че няма как да се избегне с течение на времето слънцето да повреди завесите, някои материи са по-трайни срещу лъчите му, като например коприната и памукът. Избягвайте пердета с ярки или смели шарки, тъй като бързо избледняват. Някои марки плат са специално предназначени за слънчеви стаи, така че е препоръчително да изберете точно такъв вид.
 2. Ако се наслаждавате на естествената светлина, прозрачните тъкани са подходящ избор за вас. Те са идеални за малки пространства, които искате да бъдат добре осветени от слънчевите лъчи. Ако неприкосновеността на личния ви живот е проблем, изберете полупрозрачни материи, които предлагат ненатрапчивост от външния свят, без да се жертва естественото осветление. Ако имате алергии, помислете за тъкани като памук и коприна. Можете да добавите към прозрачните пердета и завеси от по-тежък плат и да ги изпозлвате, когато искате да ограничите светлината.
 3. Изберете плътна материя, когато имате нужда от по-малко светлина. Ако ви трябват много дълги завеси, за да покриете големи пространства, изберете плат, който ще пада тежко до пода, като например кадифе, велур и вълнени смеси. Ако студените зими са проблем, тези тъкани ще ви помогнат да изолирате помещението и да увеличите енергийната ефективност на вашата отоплителна система. Имайте предвид, че по-тежките завеси имат традиционен вид, така че може не са подходящи за вас, ако стаята ви е в съвременен стил.
 4. Ако светлината през нощта е проблем за вас или ако имате проблеми със съня като цяло, потърсете завеси със специални затъмняващи покрития, които ще блокират ефективно всички външни светлини да влизат във вашата спалня. Те ще намалят и шум. Затъмняващите завеси обикновено се изработват от много тежък полиестер или термично покритие, което осигурява и изолация. Могат да помогнат за задържането на горещ или студен въздух, идващ отвън. Тези специални завеси обикновено се предлагат във всеки магазин за обзавеждане на дома и имат широк спектър от стилове, цветове и модели. Търсете означения като "затъмнение", "затъмняване на помещенията" и "блокиране на светлината".

Избор на цветове

 1. Завесите трябва да допълват декора на стаята, затова погледнете текущата цветова схема. Не забравяйте да вземете предвид всички десени на тапетите и мебелите. Можете също да създадете уникален дизайн, като изберете цветове, които не са свързани с настоящата гама в помещението. Нюансите трябва да се допълват, но не и да съвпадат изцяло.
 2. Преобразете скучната и обикновена стая с шарени завеси. Изборът на десени с цветове, контрастиращи с мебелите и стените, може да направи помещението много по-интересно. Ако искате визуално да придадете височина на стая с нисък таван, тогава изберете модели с вертикални ивици. Официалните вътрешни интериори най-добре пасват с тежки, плътни завеси, които създават драматичен ефект. А за ежедневен, непретенциозен стил, се спрете на по-тънки и деликатни платове.
 3. Създайте контраст като изберете цвят, който се отличава от стените ви. Поставете завеси, които са най-малко един нюанс по-светли или по-тъмни от вътрешните стени, тъй като това ще попречи да се слеят напълно с тях. За да откроите пердетата, изберете цветове, които контрастират и допълват тези на стените и обзавеждането. Друг начин да създадете контраст, е чрез наслагване на материи. Например, поставете завеса с ярък цвят или шарка върху неутрално оцветено перде.
 4. Балансирайте наситения декор с неутрални завеси. Ако една стая е претрупана, избягвайте да я правите по-оживена с шарени пердета,а изберете по-тънка и прозрачна материя.

Избор на дължина и облицовка

 1. Придайте драматичен вид на помощението с дълги завеси и ги окачете високо над рамката на прозореца, за да създадете чувство за интензивност. За стаи с ниски тавани, помислете за завеси, стигащи от тавана до пода, които ще създадат илюзията за повече пространство.
 2. Избягвайте плътните завеси в малките стаи. Дебелите материи ще направят тясната стая да изглежда още по-тясна. Изберете леки, прозрачни платове, за да създадете усещане за повече пространство в малките помещения.
 3. Изберете дължина, която пада равно до пода, за да създадете модерен външен вид, със свеж и съвременен декор. За по-традиционен вид, се спрете на пердета, които стоят на няколко сантиметра над земята. Изберете по-къси дължини, ако имате деца и / или домашни любимци, за да предотвратите повреда на завесите. Ако се притеснявате от наличнието на прекалено много прах в определена стая, спрете се на завеси, които не достигат до пода. В противен случай те ще се замърсят бързо.
 4. Удължете живота на завесата, чрез добавяне на защитна облицовка. Тя е особено подходяща за пердета, които ще бъдат изложени на много слънчеви лъчи. Това ще забави ефекта на избледняване, който светлината има при ярки цветове. Освен ако не планирате да подменяте завесите си често, използвайте подплата, за да удължите трайността им.

Декорирайте със стил

 1. Координирайте стила на завесите с декора на стаята, тъй като те ще повлияят върху цялостния вид на помещението. Модерните дизайни си пасват най-добре с леки, прозрачни пердета, докато за по – официален вид, се акцентира на дебели платове.
 2. Помислете за функционалността на всяка стая и се уверете, че завесите пасват. Не използвайте еднакви пердета във всяко помещение,а създайте уникалност. Например, спалнята и кухнята не трябва да са с еднотипни завеси, тъй като кухните обикновено се нуждаят от повече светлина.
 3. Вида на стаята, тъканта, цвета, дължината - всички тези елементи са невероятно важни при избора на завеси за вашия дом и разнообразието може да е обезсърчително. Не забравяйте обаче да се придържате към личния си вкус! Декорът на дома ви, включително пердетата, е индивидуален естетически избор, който отразява вашия личен стил. Най-важното от всичко е те да бъдат визуално привлекателни за вас.

Категории

Дом, Интериор

Коментари за Експертни съвети за избор на пердета

 1. 1.

  Кредити от 3 000 до 1 000 000 евро за всички сериозни хора
  e-mail: walterchristine001@gmail.com
  WhatsApp: 0033-756-886-248

Подобни статии

Как да преобразим тъмните пространства?

Как да преобразим тъмните пространства?

Един от най-големите проблеми в ежедневието на съвременния човек е липсата на достатъчно светлина. Било то на работното място, било то вкъщи...

Модни съвети при избора на перфектните макси рокли

Модни съвети при избора на перфектните макси рокли

  Без значение дали търсите нещо, което да носите за вечерна среща или за по-специален повод, изборът на подходящата рокля не само ще под...

Съвети при избор на интериорни врати от Борман Комерс.

Съвети при избор на интериорни врати от Борман Комерс.

С Борман Комерс избора на интериорни врати е лесенЕдно от украшенията на модерния апартамент - това са интериорните врати. До преди няколко ...

Да се научим да купуваме

Да се научим да купуваме

Да се правят покупки е изкуство, което трябва да се изучи. Има хора, които просто имат нюх къде и какво може да се намери, и то на по-изгодн...

По какъв начин и с какви средства може да се предпазят овощните градини от болести, неприятели и плевели

По какъв начин и с какви средства може да се предпазят овощните градини от болести, неприятели и плевели

Какви методи за борба се прилагат срещу болестите и неприятелите по овощните растения? Борбата с болестите и неприятелите по овощните расте...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

10.08.2018

Обновено
Обновено

10.08.2018

Прочетено
Прочетено

2342

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия