Съвети при избор на интериорни врати от Борман Комерс.

Съвети при избор на интериорни врати от Борман Комерс.
Какво трябва да направим при избор на интериорни врати. Как да определим дали една врата си струва цената и на кои детайли трябва задължително да отделим внимание - съвети от Борман Комерс.

С Борман Комерс избора на интериорни врати е лесен

Едно от украшенията на модерния апартамент - това са интериорните врати. До преди няколко години подобно изявление щеше да предизвика ако не протест, то поне голяма изненада. Какво наблюдавахме до момента за вратите по жилищата - боядисани, в най-добрия случай в избелели цветове, вратите на нашите апартаменти не бяха приятна за окото гледка. Какво се е променило сега ще се опитат да опишат специалистите от Борман Комерс, фирма занимаваща се с внос и търговия с интериорни врати и входни врати в София повече от 8 години, фирма наложила се на пазара на различните видове качествени врати в България.

В момента на пазара, в продажба има огромна гама на врати, произведени в много страни, а цената е толкова различна, че сега купувача е изправен пред друг проблем - да избере това, което му трябва.

И така, какви са интериорните врати днес? Единични и двойни, цели плътни и остъклени, гладки и с фрезовки, фурнировани и боядисани със съвременна водоустойчива боя, и най-важното, вратите се отличават от материала, от който са направени. В българския пазар сега са широко достъпни продукти от местни производители и врати от производители в Полша, Германия, Италия, Китай.

При избора си на интериорни врати, човек на първо място трябва да обърне внимание на техния размер. Размера може да се определ по два начина: размера на вратата, заедно с касата, или от размера на крилото. Обикновено, размерите за единичните врати са 60, 70, 80 и 90 см, а за портална двойна врата - 120, 140 и 160 cm, като и в двата случая по височина размера е за 200 или 206 cm размер заедно с касата на вратата. Дебелина на крилата варира от 3.5-4.5 см.

И преди години и сега, най-важният параметър на всяка интериорна врата - това е материалът, от който е направена. По принцип, именно материала е този, който определя цената.
Понякога рационално да закупите аксесоарите отделно, особено след като вече избора е практически неограничен. Много често, дебелината на стената е по-голяма от ширината на рамката на вратата и да се монтира вратата качествено, ще се нуждаете от специална притурка към касата, не го забравяйте. Тези допълнителни елементи не са включени в пакетната цена и е изключително полезно да попитате за тяхната наличност продавача в магазина.
В случай на закупуване на врати с остъкляване, е важно да се знае е дали има избор от различни видове стъкла и дали стъклото влиза в цената на вратата. Ако не е включено, то разберете, дали се продава отделно, или трябва да поръчате някъде специално. В същото време трябва да се обърне внимание, дали стъклото ще пасне на дебелината на каналите в крилото.др.).

На следващо място, от Борман Комерс препоръчваме да търсите и да питате за общата фиксирана цена за вратата (крилото на вратата, касата, стъкло, дръжка, брава, панти, гумени уплътнения).
Най-изгодни естествено са гладките интериорни врати. Цената на белите врати, в пълен комплект е в порядъка на 240-250 лева за всичко.

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Интериорни врати и входни врати

Интериорни врати и входни врати

ВратиИнтериорни врати и входни врати Все повече фирми се налагат на българския пазар като вносители и производители на интериорни, входни, ...

Каква входна врата да изберем за дома си?

Каква входна врата да изберем за дома си?

Лесен ли е избора на блиндирани врати?Не е лесно да се направи избор на качествена и евтина входна врата. Има различни модели врати на пазар...

Как да спестите пари при покупка на интериорна врата

Как да спестите пари при покупка на интериорна врата

Българските фирми предлагат интериорни врати на различни цени, така че няма да се спираме на всяка поотделно. От съществено значение за вас ...

Как да изберем и закупим най-качественият латекс за боядисване на дома

Как да изберем и закупим най-качественият латекс за боядисване на дома

Ако се направи правилно от първия път, няма да се налага да се повтаря няколко години напред. Едно от най-важните решения, с които ще се сбл...

3 съвета при избор на холна секция

3 съвета при избор на холна секция

Всекидневната е любима зона за отдих в повечето домове. Това е причината да отделим такова голямо внимание на нейното обзавеждане. Мебелите,...

Lacho

Lacho

10 публикации

Публикувано
Публикувано

28.01.2013

Обновено
Обновено

28.01.2013

Прочетено
Прочетено

4963

Нередност Докладвай за нередност
2 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия