Как да изберем аксесоари за една стилна и функционална баня?

Как да изберем аксесоари за една стилна и функционална баня?

Банята е мястото, където започвате и завършвате деня си, така че е важно да я направите стилна и функционална. За да постигнете това, трябва да имате правилните мебели, които не само допълват вашия декор, но и служат за определена цел. 

От мебели за съхранение и декоративни акценти, на пазара се предлагат безброй възможности за обзавеждане за баня. В тази статия ще разгледаме 4 задължителни мебели и аксесоари, които ще ви помогнат да създадете красиво и практично пространство за релаксация и освежаване и ще ви дадем съвети как да ги изберете.

Шкафчета за баня

Подходящите влагоустойчиви и стилни шкафчета са задължителен елемент от всяка една баня. Те осигуряват място за съхранение за всички ваши тоалетни принадлежности, почистващи препарати, кърпи или други неща, които искате да са ви подръка. Освен това допринасят и за цялостната естетика и декор.

Ето и на какво да се обърне внимание при избор на шкаф за баня:

  • Размер - измерете банята и изберете шкаф, който пасва безпроблемно и не претрупва помещението.
  • Стил и материал - от традиционни до модерни, има много стилове и материали, от които да избирате, включително дърво, метал и стъкло.
  • Функционалност - помислете за броя на чекмеджетата и шкафовете, от които се нуждаете, за да съхранявате вещите си спретнато и да поддържате банята си организирана.
  • Тип - имате разнообразие от възможности, включително само горна или долна част на шкафове, пълни комплекти или тип “колона”, което ви гарантира, че ще намерите подходящ за вашите нужди модел.

Закачалки и полици

Други полезни аксесоари, с които може да се сдобиете, са закачалките за кърпи и полиците, които може да прикрепите към стени или параван на душкабина. Те са практични и стилни допълнения към банята, които ще ви помогнат да организирате принадлежностите си в подреден вид и да са винаги близо до вас, когато имате нужда.

Преди покупката, помислете за няколко неща:

  • От какъв тип материал искате да са изработени - това е важно както за цялостния вид на аксесоарите и банята ви, така и за тяхната издръжливост във влажни условия. Освен това някои материали се чистят по-лесно, отколкото други.
  • Какъв цвят искате да бъдат - помислете за цялостния дизайн на банята ви. Хубаво е подобни аксесоари да са съчетани с акцентния цвят, който допълва по-голямата картина.
  • Къде ще ги поставите и колко ще са големи - винаги е редно да вземате предвид и наличните възможности. Ако разполагате с ограничено място, помислете колко големи ще бъдат закачалките и полиците и къде точно ще са разположени.
  • Какво ще бъде тяхното предназначение и функционалност - помислете колко броя кърпи ще има - за всеки член на семейството, за гости и т.н. Освен това е добре да осигурите място за хигиенните продукти на всеки отделен човек.
  • Какъв тип аксесоар ще ви осигури най-голямо удобство - разбира се, съществуват безброй опции. Закачалките например могат да бъдат под формата на лостове или куки, а полиците могат да са дренажни, на няколко нива или с няколко отделения за по-добра организация на принадлежностите.

Огледало за баня

Правилно избраното огледало за баня може не само да послужи за сутршните и вечерните ви ритуали, но и визуално да уголеми пространството в помещението. Този аксесоар ще ви помогне на банята ви да изглежда по-уютна, стилна и светла.

Няколко фактора са от решаващо значение при избора на огледало:

  • Стил, форма и размер - огледалата се предлагат в различни стилове, форми и размери, от традиционни до модерни и правоъгълни до кръгли. Преценете цялостния декор и помислете какво усещане искате да постигнете в банята. Това ще ви помогне да определите правилното огледало.
  • Разположение - помислете къде да поставите огледалото, например над мивката или тоалетната, или на отделна стена. След като сте определили мястото, ще ви е по-лесно да изберете модела.
  • Функционалност и осветление - в случай че ще използвате огледалото за процедури като бръснене или гримиране, то тогава е добре да осигурите подходящо осветление. Това може да повлияе на разположението или модела, който ще изберете.


Разбира се, има много други мебели и аксесоари, които може би искате да закупите за вашата баня. Винаги е важно да съобразите индивидуалните нужди с реалните възможности, а добрата подготовка и закупуването на качествени продукти, ще ви помогне да създадете мечтаната баня.

Източник на изображението: Unsplash.com

Етикети

Категории

Дом, Интериор

25 публикации

Публикувано
Публикувано

20.04.2023

Обновено
Обновено

21.04.2023

Прочетено
Прочетено

667

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия