10 съвета как да откриете подходящите тапети за вашия дом

10 съвета как да откриете подходящите тапети за вашия дом
Преди да се насочите към купуването на тапети, трябва да сте убедени, че те ще ви харесват в продължение на много години.

 

Благодарение на тях може да добавите текстура, модел или живописна сцена на вашите стени и така да промените изцяло облика на вашето жилище. Но като се има предвид цената им и необходимостта от наемане на професионалист за тяхното поставяне, тапетите могат да изглеждат доста сериозен ангажимент за някой хора.

Ако искате да поставите тапети във вашия дом, следвате тези 10 съвета, за да можете да изберете перфектните за вашия дом.

 

1. Съвет – Тапет с много изображения

Ако тази идея ви допада започнете да събирате снимки на стаи с тапети, които харесвате. Гледайте клипове, списания, дори правете снимки на тапети в кафенета и хотели. Разглеждайте изображенията, които сте събрали и вижте, кой модел се откроява. Назовете някои теми, които обичате и това ще ви помогне много да ограничите търсенето си.

2. Съвет – Върнете се към естествения вид

Независимо от това дали облика на жилището ви е с традиционен или модерен стил в него тапетите трябва да бъдат по ваш вкус, няма нужда да избирате нещо, което не ви харесва. Бъдете наясно какви цветове, модели и стилове ви допадат независимо каква е модата в момента, все пак това е вашия дом и той трябва да подчертава вашия личен стил. За да придобиете поне бегла представа какви модели се предлагат на пазара, можете да разгледате в интернет или в каталога с тапети на Лерос, където ще откриете богат асортимент от английски, немски и италиански тапети. Все пак мислите, че в идеалния случай, тапетите, които изберете ще ви харесват години наред.

3. Съвет – Вземете парче от тапета и го поставете във вашето жилище

Да вземете парче от тапета е просто задължително. Поставете лентата на стената в стаята, в която ще поставяте тапетите и живейте известно време с нея. Така ще имате време да свикнете с тапетите и да ги обвържете с други цветове и материи в стаята, също така ще имате възможност да видите как изглежда тя в различните часове на деня.

4. Съвет – Следвайте целта си

Какво се надявате да направят тапетите с вашето пространство? Много е важно да знаете, дали искате те да придадат дълбочина, топлина, блясък или омекотяване на острите архитектурни ръбове, като и как ще се чувствате вие в стаята, в която ще сложите тапетите. Ако целта ви е вашето жилище да има невероятен ефект, може да останете разочаровани от вида му, ако предварително не сте взели проби от няколко различни модела, защото ако не сте опитали няма как да разберете как точно ще се вписват тапетите във вашия интериор.

5. Съвет – Разгледайте всички модели тапети

Разгледайте всички модели дори и тези извън традиционните на хартия, вълна, корк, японска коприна, текстурирани тапети имитиращи дърво, мрамор и камък. Днес моделите на стенни покрития излизат далече извън традиционните рамки и разпечатки. Ако целта ви е да създадете във вашия дом топлина и уют богато текстурираните тапети са идеалното решение за вас.

6. Съвет – Вижте как изглежда тапета от друга стая

Това е много важно условие, особено когато ще правите акцент само върху една стена. Излезте от стаята и се опитайте да я огледайте от заобикалящото я пространство. Ако имате проба от тапета експериментирайте, като го поставяте на различни стени и гледайте как изглежда стаята отвън. Вижте пасва ли си с цвета на останалите стаи и дали ефектът от тапетите е невероятен или шокиращ.

7. Съвет – Изберете правилното пространство, за да избегнете преумора

Стаите подходящи за декориране с тапети са тези, в които прекарвате най-малко време като: коридори, стълбища, спални, стаи за гости и официални трапезарии.

8. Съвет – Бъдете изтънчени

Това не означава, че не можете да се насладите на тапети в хола, просто помислете дали сте склонни и искате да промените неговия външен облик, тогава се доверете на едва доловимо шарени и или текстурирани тапети.

9. Съвет – Доверете се на професионалист

Свържете се със специалисти по поставяне на тапети и поискайте техния професионален съвет, така ще разберете, колко ролки тапети са ви необходими, за да покрият желаната от вас повърхност. Ако работите с декоратор или интериорен дизайнер той също би могъл да ви отговори на този въпрос. Понякога от ролките е необходимо да се отреже, за да могат да съвпаднат точно шарките, колко ще бъде това зависи от размера на ролката, формата и големината на стаята, като и моделът, който сте избрали. За това не се опитвайте да отгатнете сами, а се доверете на професионалистите и на техния опит, защото нали не искате тапетите ви да свършат, преди да сте облепили с тях стаята.

10. Съвет – Вземете повече ролки

Повечето тапети не подлежат на възстановяване. Това е така, защото обикновено тапетите се произвеждат в малки партиди всяка от тях може да не съвпада точно по тон и цвят с другите. Започнете залепването на тапетите от дясната страна на стената, за да получите по-добра представа за това как те ще изглеждат, когато обхванат цялото пространство.


Ако решите да поставите тапети винаги може да ги оформите така, че да създадете свой собствен стил и уникален интериор във вашия дом.

Подобни статии

Как да си подберем основните инструменти

Как да си подберем основните инструменти

Първо, помислете затова къде ще държите всички тези необходими инструменти. Купуването на всички наведнъж може да ви струва стотици или дор...

Как да се грижите за кожата си в 4 лесни стъпки

Как да се грижите за кожата си в 4 лесни стъпки

  Всички трябва да се грижим за кожата си ежедневно. За да бъде тя здрава не е достатъчно просто да я почистите с лосион. Грижата за нея ...

10 гримьорски трика за постигане на ефект „Опушени очи“

10 гримьорски трика за постигане на ефект „Опушени очи“

Въпреки това никоя от тези тенденции не може да ви накара да се почувствате дръзки и смели, така както ефектът „Опушени очи". В продължение ...

Какви грижи и козметика са необходими за сухата кожа?

Какви грижи и козметика са необходими за сухата кожа?

Грижата за сухата кожа е една много сложна тема, върху която днес ще направим задълбочен анализ. По отношение на нея има много противоречиви...

Как да изберем най-подходящата градинска пръскачка

Как да изберем най-подходящата градинска пръскачка

Има много различни начини за борба с вредителите, но добрата градинска пръскачка е едно от най-ефективните решения за отстраняването им. На ...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

27.04.2017

Обновено
Обновено

27.04.2017

Прочетено
Прочетено

3547

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия