Какви грижи и козметика са необходими за сухата кожа?

Какви грижи и козметика са необходими за сухата кожа?
Сухата кожа се превръщва във все по-голям проблем, от който се оплакват много хора. Научете какви грижи и професионална козметика са необходими за сухата кожа?

Грижата за сухата кожа е една много сложна тема, върху която днес ще направим задълбочен анализ. По отношение на нея има много противоречиви твърдения, но все пак има две основни критични точки на единодушно съгласие и те са:

 1. Повърхностните слоеве на кожата имат между 10 и 30 % водно съдържание и това ниво е изключително важно за нея
 2. Здравата кожа поддържа много по-добра хидратация, отколкото увредената.

Без съмнение хидратираната кожа е красива. Когато тя е добре овлажнена е гъвкава и еластична, и това са едни от отличителните белези на по-младата кожа. Добрата хидратация ѝ позволява да запази и поддържа естествените вещества, на които тя разчита, за да бъде здрава и видимо защитена от негативните влияния на околната среда.
Хидратираната кожа има способността да се ексфолира сама и естествено да се освобождава от мъртвите клетки, като позволява на по-младата кожа да се разкрие и да абсорбира по-добре нанесения овлажнител.
Когато кожата ви е суха всички тези елементи на здравата, по-млада и хидратирана кожа буквално изсъхват. За щастие ние ще ви предложим няколко съвета, които в комбинация с подходящата професионална козметика за суха кожа ще помогнат на вашата кожа да бъде хидратирана, подхранена и подмладена.

Защо кожата изсъхва?

Много са причините, поради които кожата изсъхва, но основно това се случва, когато повърхността ѝ се разрушава. Генетиката, увреждането на незащитените ѝ зони от слънцето, климатичните влияния, вашето здраве или комбинацията от тези неща могат да бъдат вторични или първични причини за сухотата на кожата ви.

Видът на използваните от вас продукти за нейната грижа, също може да бъде фактор, ако те съдържат сурови или сухи съставки, които разрушават нейната повърхност.
Независимо каква е причината резултатът е, че кожата ви не може да поддържа нормалното си ниво на влага. Какво да предприемете? Вашата цел е да възстановите повърхността на кожата си и тя да остане перфектно хидратирана. Просто започнете да давате на кожата си необходимото, за да я направите по-гладка и да остане дълго време хидратирана. За целта специалистите препоръчват употребата на специализирана професионална козметика за суха кожа. Така ще си гарантирате една невероятна промяна във външния вид на вашата кожа.

Как да възстановите хидратацията?

Като се има предвид, че основната причина за сухотата на кожата е нейната нарушена повърхност, основната ви цел трябва да бъде да не правите неща, които я разрушават. Почистването на кожата, подхранващите и възстановяващите съставки са ключът към хидратирането ѝ.

Предлагаме ви кратък списък на нещата, които трябва и не трябва да правите, за да подобрите външния вид на вашата кожа.

Спрете изсушаването и увреждането на кожата си, като избягвате тези неща:

 • Сапуни – всички видове
 • Сухи почистващи препарати от всякакъв вид
 • Не използвайте гореща и студена вода
 • Прекарването на дълго време под душа или във ваната е пагубно за вашата кожа
 • Абразивните изтривалки и четки с твърд косъм за почистване увреждат много повърхността на вашата кожа.

Започнете да използвате подходящата професионална козметика за суха кожа, която ще доставя всички неща, от които се нуждае вашата кожа и тя ще ви се отблагодари като остане хидратирана и блестяща.

 • Носете слънцезащитен крем със SPF 30 или повече 365 дни в годината не зависимо дали вали дъжд или пече слънце.

Само 1 минута нежелано излагане на слънце може да наруши хидратацията на кожата ви и нейната повърхност. Когато излагането се повтори и отново тя е незащитена това ще наруши способността ѝ да задържа влагата, по нея ще се появят бръчки и ще се промени тонусът ѝ.

Използвайте овлажнители и серуми, които са пълни с антиоксиданти, това са съставки, които запълват кожата ви и я възстановяват. Така тя задържа влагата в себе си и става гладка и сияйна.

 • Нежно ексфолирайте 

Помогнете на кожата си да се освободи от повърхностните слоеве мъртва кожа, което е основата част на всяка рутинна грижа за нея. Младата кожа има способността да се ексфолира сама, но това се променя, когато остареем. Най-добрият начин да направите това е като използвате отличен ексфолиант от алфа-хидрокси киселина или бета хидрокси киселина. Тези продукти ще ви помогнат да разкриете цялата прелест на гладката и лъчиста кожа, която се крие отдолу.

 • Използвайте бустери, които съдържат подхранващи растителни масла (без ароматни) или хиалуронова киселина

Много неароматни растителни масла имат не само омекотяващи свойства за кожата, но и я попълват с жизненоважни липиди и антиоксиданти, които са особено важни за кожата предразположена към екзема.
Хиалуроновата киселина е уникална, тъй като е естествено вещество, което може да побере 1000 пъти теглото си във вода. Заради това, че кожата губи от естественото си съдържание на хиалуронова киселина в напреднала възраст, възвръщането на тази съставка може да доведе до значително подобрение на хидратацията. Именно поради тази причина вече повече серии козметика за суха кожа са със съдържание на хиалуронова киселина.

 • Не забравяйте устните си

Устните имат най-малка способност да останат гладки и меки. Затова не оставяйте устните си незащитени, както през деня, така и през нощта. През деня задължително ги покривайте с гланц, червило или балсам за устни, със слънцезащитен фактор.

Постоянното излагане на суха среда, студено време или въздух с ниска влажност от нагреватели или климатици, сериозно уврежда и разрушава повърхността на кожата ви. Поставете овлажнител на въздуха във вашия дом и направете един невероятен подарък на кожата си.

 • Пиенето на вода помагали на сухата кожа

Обикновено се смята, че пиенето на вода е особено полезно за здравето на човек, но необходимо ли е да се спазва количеството от 8 чаши на ден? Няма медицинска подкрепа на тази теория, тъй като вода ние приемаме не само като я пием, а и с храната, която ядем. Но проучванията показват, че за да видите полза от водата върху вашата кожа, е необходимо да пиете повече от 8 чаши на ден. Но каквото и количество да е водата, която решите да пиете, то със сигурност няма да замени препоръките, които ви изброихме по-горе. Защото, за да имате една здрава и красива кожа не е толкова важно какво приемате, отколкото това, което прилагате върху повърхността ѝ.
Именно поради тази причина внимателно подбирайте продуктите, които използвате. Най-добре е да заложите на доказаната професионална козметика за суха кожа, каквато можете да откриете в каталога на Beautyforce на https://beautyforce.bg/тип-кожа/суха-дехидратирана-кожа.


Вие и вашата кожа заслужавате само най-добрата грижа, за това не правете компромис с качеството на продуктите, които използвате!

Подобни статии

Препариране на бозайници

Препариране на бозайници

Устройство на тялото на бозайниците Препарирането на бозайници е също много увлекателно. При тях се иска по-голям скулпторски талант. Ако п...

Препариране на риби

Препариране на риби

Устройство на тялото на рибите Рибите се отличават рязко от гръбначните животни, тъй като са пригодени да живеят изключително във водна сре...

14 Трябва да знаете съвети за красота за чувствителна кожа

14 Трябва да знаете съвети за красота за чувствителна кожа

Малко са тези, които се раждат с нормална кожа, но за останалите, особено тези с чувствителна кожа, трябва да полагат усилена грижа, за да с...

Професионална козметика и Spa продукти от Jeand’Arcel

Професионална козметика и Spa продукти от Jeand’Arcel

Независимо дали искате да изберете SPA продукт за себе си или свой близък човек, добре е да се поинтересувате с какви продукти работи избран...

Ето какво да направим за остаряващото си лице!

Ето какво да направим за остаряващото си лице!

Ето какво да направим за остаряващото си лице!Възрастовите изменения на кожата са реалност, от която не можем да избягаме – каквито и чудеса...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

19.10.2017

Обновено
Обновено

19.10.2017

Прочетено
Прочетено

1388

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия