Ето какво да направим за остаряващото си лице!

Ето какво да направим за остаряващото си лице!
Белезите на времето личат най-добре върху кожата на лицето - стара истина! Може ли да се направи така, че тези промени, без намесата на пластичен хирург, да станат по-малко биещи на очи?

Ето какво да направим за остаряващото си лице!

Възрастовите изменения на кожата са реалност, от която не можем да избягаме – каквито и чудеса да ни обещава пластичната хирургия!

Дори и да посвещавате много време на грижи за кожата на лицето и шията, неприятните изменения не могат да се избегнат, признават от kp.ru. Минава време и огледалото един ден ви казва, че ако искате да се борите за красотата си – трябва да го правите по-редовно, грижливо, просто по малко по-друг начин. При всички случаи от вас се изисква значително по-сериозна активност!

За радост в днешно време има пълен арсенал от средства, предназначени да отстранят всички белези на възрастта върху нежната женска кожа.  Тези белези произтичат от “пресъхването” на кожата. Сухата кожа е резултат от хормоналните и физиологични промени в женския организъм, но някои външни обстоятелства допълнително усложняват нещата. Трябва ли да споменем токсичните съставки в замърсения градски въздух например?!

За да има полза от козметичните продукти, те трябва да са в състояние да изпълняват четири типа функции: почистване, подхранване, защита и овлажняване. Ако само един от тези четири елемента липсва, няма ефект от действието на останалите в подмладяващата посока.

Сухата кожа лесно се дразни и затова е толкова важно към нея да се подхожда комплексно. Почистването позволява да се отстранят допълнителните фактори, които могат да провокират възпалителен процес и интензивно лющене на най-горния слой. Подхранването и овлажняването насищат кожата с полезни вещества, а защитните фактори я предпазват от вредното въздействие на някои външни фактори.

Грижата за сухата кожа си има специфика, която не бива да се пренебрегва. Така например харесваните пилинги и скраб за дълбоко почистване могат да се окажат фактор, допълнително увеличаващ сухотата на кожата. Затова е по-добре да се прилагат гелове за повърхностно почистване, които могат едновременно с това и да изпълняват подхранващи функции.

По-състоятелните дами вече се ориентират към един нов тип козметика за подобни случаи. При него цялата гама от кремове и лосиони се забърква индивидуално според профила на конкретния потребител. При това се използват немалко биоактивни компоненти от лечебни растения.

Има още един начин за съхраняване на неостаряващата кожа напук на времето. Има хранителни добавки, чиято роля е да балансират хормоналния баланс – доколкото това е възможно –и да насърчат регенеративни промени в организма. Те лесно се отразяват върху състоянието на кожата, косата и ноктите. Капсулите за красота на SANCT BERNHARD вършат чудеса, като внасят в застаряващия организъм витамини от В-групата, витамини С и А, масло от вечерна роза и екстракт от просо. Комбинацията подпомага изчистването на организма от токсини, подобрява клетъчното хранене и забавя процесите на стареене. Подобреният клетъчен статус прави процесите видими най-напред чрез отново сияйната кожа на лицето.

 

Категории

Здраве, Медицина

Подобни статии

Упражнения за красота

Упражнения за красота

Специални упражнения за коригиране на недостатъци във фигурата Естествено не всички жени са доволни от своята външност и от фигурата си. Ед...

ДДС при международния транспорт на стоки - има ли го, няма ли го... Първа част

ДДС при международния транспорт на стоки - има ли го, няма ли го... Първа част

ДДС, дестинация, самооблагане, международен транспорт на стоки, реализиран пробег и прочие и прочие ... Объркващо ли звучи? Всъщност - нито ...

Какво трябва да направим, за да се подготвим добре за предстоящата ни отпуска?

Какво трябва да направим, за да се подготвим добре за предстоящата ни отпуска?

Какво трябва да направим, за да се подготвим добре за нашата отпуска? Често на тези от нас, на които им предстои една приятна хубава почивка...

Важни Симптоми - Припадък

Важни Симптоми - Припадък

Припадъкът е състояние, при което организмът изпада във внезапно временно изключване функцията на кората на главния мозък. По външните си пр...

Злополуки в детска възраст

Злополуки в детска възраст

Характерна за нашия бит злополука е и з г а р я н е т о. То бе често в миналото, но се среща все още в наши дни. Опасните изгаряния, които м...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

26.09.2013

Обновено
Обновено

25.09.2013

Прочетено
Прочетено

1507

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия