Как да изберем най-подходящата градинска пръскачка

Как да изберем най-подходящата градинска пръскачка
Настъпи сезонът за градинарство, поддръжката на градината и моравата. А това означава, че ще трябва да инвестирате в най-доброто оборудване, за да се погрижите за ценните си зелени обитатели.

Има много различни начини за борба с вредителите, но добрата градинска пръскачка е едно от най-ефективните решения за отстраняването им. На пазара се предлагат различни видове, така че можете да изберете най-подходящия за Вас, а ако търсите наистина богат избор разгледайте каталога с пръскачки на технически хипермаркет Багира, където ще откриете топ модели с гарантирано качество.

Никога повече няма да се налага да се притеснявате за градинските си растения или за тревата, защото с градинската пръскачка ще можете да наблюдавате точно колко хербицид или пестицид използвате.

Коя е най-добрата градинска пръскачка за Вашата градина?

Изборът не трябва да бъде объркващ или труден. Всичко, което трябва да направите, е да установите предпочитанията си, в зависимост от това каква област трябва да покриете. Нужно е също да идентифицирате проблема в градината си и да решите дали ще използвате пръскачката за хербициди или пестициди. Най-добре е да имате модел за всеки тип разтвор, тъй като химикалите никога не трябва да се смесват.

Ето кои са трите основни вида градински пръскачки, от които можете да избирате:

 • Пръскачка – накрайник за маркуч

Тази опция е една от най-евтините и най-лесните за използване. Всичко, което трябва да направите, е да добавите концентрирания химикал към пръскачката и да я прикрепите към Вашия градински маркуч. Налягането и силата на водата през маркуча издърпват хербицида или пестицида от буркана, смесват го и го разреждат, докато пръскате. Тази опция е добра за всяко приложение, но не забравяйте, че така ще достигнете само до там, до, където позволява дължината на маркуча.

 • Градинска пръскачка с резервоар

Това е най-разпространеният тип, известен също като компресионна градинска пръскачка, тъй като е универсален. Резервоарите са с различна вместимост и могат да се носят лесно. Има и пръчка, с която да контролирате начина на пръскане.

С тази пръскачката се добавя указаното количество концентриран химикал, а след това се допълва с вода до маркираната линия на резервоара. Оставащият въздух в резервоара се поставя под налягане, чрез помпане на дръжката.

Тези модели пръскачки са изработени от полиетиленова пластмаса, поцинкована или неръждаема стомана.

 • Градинска пръскачка тип раница

Тази пръскачка се управлява същото както варианта с резервоара. Основната разлика е в размера на резервоара и факта, че можете да понесете теглото й като я носите на гърба си. Тези модели са по-удобни за продължителна работа.

Пръскане по график

Ще трябва редовно да пръскате моравата и градината си, за да имате добри резултати. Различните видове вредители и плевели ще атакуват буйните Ви зелени площи през различните части на сезона, така че най-добре е предварително да се информирате кога трябва да пръскате. За Ваше улеснение, сме подготвили кратко ръководство:

 • Ранна пролет

Пролетта е най-доброто време за латентно пръскане. Това означава, че можете да пръскате за вредители, които са презимували върху храстите, дърветата и други растения. Напръскайте всичко, за да предотвратите увреждания и болести от насекоми, преди те да имат шанс да се развият.

 • Пролет

Плевелите започват опитите си да превземат Вашия двор през пролетния сезон. Трябва да обмислите прилагането на хербицид или директно пръскане върху плевела.

 • Ранно лято

Напръскайте зеленчуците и цветните растения в началото на лятото. Ако забележите болести по тях , не забравяйте да премахнете всички плевели и мъртви растения, преди да започнете обработването с градинската пръскачка. Розите трябва да се проверяват за черни петна под повърхността на листата.

 • Лято

Уверете се, че елиминирате местата за развъждане на комари (стояща вода и плевелни петна), преди пръскане на цветя, храсти и гъста зеленина.

 • Късно лято

Има два вида насекоми, които трябва да бъдат обезвредени. Първият тип живее под земята и атакува корените на вашите растения, а другият - над земята. Можете да използвате градинска пръскачка и да поддържате Вашата морава правилно, за да изгоните тези вредители. И не забравяйте да напръскате плевелите с хербицидна градинска пръскачка, за да предотвратите разпространението на болестта.

 • Есен

Използвайте Вашата градинска пръскачка с пестициди, за да предотвратите навлизането на насекомите в дома си, което може да се случи с настъпването на по-хладно време.

 • Целогодишно

Можете също да използвате градинската пръскачка за стайни растения при първите признаци на нападение от насекоми. Уверете се, че използвате подходящите химикали, в зависимост от проблема.

Заключителни мисли

В зависимост от вида на проблема, с който възнамерявате да се справите във Вашия двор, ще зависи избора Ви на градинска пръскачка. Най-добрият за Вас модел може да е различен от този, който Вашият съсед използва. Имайте предвид гореизброените съвети, когато отидете на пазар за градински консумативи.

Категории

Дом, Градина

Подобни статии

Как да изберем подходящата кандидатка за работа?

Как да изберем подходящата кандидатка за работа?

Мож би якога сте се чудили как да изберете най-подходящия кандидат за работа. В случай, че имате нужда от дамско присъствие в офиса си и сте...

Как да изберем подходящата бебешка количка за нашето дете

Как да изберем подходящата бебешка количка за нашето дете

Една от най-важните покупки, които правите за вашето бебе, това е покупката на бебешка количка. Да изберете една от многото колички на пазар...

Как да познаете най-добрите градински пръскачки

Как да познаете най-добрите градински пръскачки

Въпреки че някои са страстно запалени по него и са го превърнали в своя професия, а други просто се стремят да поддържат собствената си град...

Как да изберем най-добрата чанта за ежедневна употреба EvrikaShop ®

Как да изберем най-добрата чанта за ежедневна употреба EvrikaShop ®

Как да изберем най-добрата чанта за ежедневна употреба!Кое е единственото нещо, без което не можете да излезете от вкъщи? За почти всяка жен...

Пицата – най-поръчваната храна за дома

Пицата – най-поръчваната храна за дома

След умората от поредния изтощителен ден, когато кухнята изглежда като непокорна джунгла, много от нас обръщат поглед към най-универсалното ...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

16.04.2019

Обновено
Обновено

16.04.2019

Прочетено
Прочетено

1618

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия