10 гримьорски трика за постигане на ефект „Опушени очи“

10 гримьорски трика за постигане на ефект „Опушени очи“
Червено червило на устните, подчертан котешки поглед – всички тези тенденции в класическия грим заемат специално място в сърцата на дамите.

Въпреки това никоя от тези тенденции не може да ви накара да се почувствате дръзки и смели, така както ефектът „Опушени очи". В продължение на много години този ефект на погледа се използва в определени моменти, в които е необходимо да се придаде драматизъм и страстен сексапил на лицето.

Да се създаде ефектът „Опушени очи", обаче е една от най-трудните техники за овладяване в гримирането, защото един грешен щрих с четката и сенките за очи могат да ви направят да изглеждате по-скоро зловещо, отколкото съблазнително.
За това попитахме специалистите в търговията с висококачествена декоративна козметика Zachoveka.com и те ни предоставиха тези 10 гениални съвета, които ще ви помогнат да постигнете ефектът "Опушени очи" бързо и лесно, а следвайки ги вие ще изглеждате перфектно.

1. Съвет: Очертание

Не започвайте грима с тъмна очна линия, а изберете цвят близък до този на вашите вежди. Честа грешка, която се допуска е, че се смесват най-тъмните сенки под веждите и така се получава рязка граница. Започвайки от веждите вие си осигурявате един добър наклон, който няма да предизвика отрицателен ефект.

2. Съвет: Нанесете сенки за очи след това

Винаги нанасяйте сенките с цветно надграждане, но не към избледняване, това е една добра техника и винаги изглежда добре независимо от формата на очите ви. Започнете от веждите, след това подчертайте с умерен цвят най-изпъкналата част на окото и създайте акцент с преливане. След това нанесете по-тъмен цвят и прелейте с помощта на четка, концентрирайте се върху границата и се уверете, че двата цвята са нанесени равномерно и на една и съща височина.
Накрая завършете с нанасянето на най-тъмен цвят по клепача в близост до линията на миглите и разнесете чрез преливане отново.

3. Съвет: Използвайте молив за очи като основа

Ако искате да засилите ефекта „Опушени очи" препоръчване ви този трик: Използвайте черна очна линия като основа. Размажете молива за очи върху целия клепач, добавете сенки за очи и смесете. За да постигнете по-голяма концентрация на цвят, това е най-важното условие - смесвайте и преливайте.

4. Съвет: За дневен грим - Нанесете го в близост до линията на миглите

За да бъде по-меко вашето излъчване, положете грима много фино. Ефектът „Опушени очи" като част от вашия дневен грим ще постигнете с помощта на сенки за очи нанесени много близо до линията на миглите.

5. Съвет: Помислете за формата на очите си

Очите на хората не са еднакви и нямат еднаква форма. Това трябва да ви наведе на мисълта, че опушеният грим не е универсален за всички. Първото и основно нещо преди да започнете да прилагате такъв грим е да разберете, каква е формата на вашите очи и дали този вид грим е подходящ за вас. Например, една класическа техника, част от създаването на опушения грим е да се нанесе по-тъмен цвят в линията на миглите, преминаващ в преливащ по-светъл цвят нагоре към веждите.

6. Съвет: Уверете се, че това е най-подходящата форма

Макар че може да изпитвате големи колебания относно формата на вашите очи и коя палитра от цветове декоративна козметика е най-подходяща, опушеният грим има за цел да направи очите ви по-съблазнителни и страстни.
Единственото нещо, с което трябва да се съобразите е крайният резултат да подхожда на размера на вашите очи. Веждите и долните мигли трябва да са видими, затова се уверете, че цветът не е нанесен толкова ниско, че да ги скрива.

7. Съвет: Оборудвайте се с правилните инструменти за полагане на грима

Правилно избраните инструментите са от особена важност, когато става дума за опушен грим. И за ваш късмет те не са чак толкова много, необходими са ви само три четки, за постигането на този толкова желан поглед. Като начало ви е необходима една голяма и пухкава четка за полагане на по-леките основни цветове. Една по-малка и заострена четка за прибавяне и смесване на цветовете в най-дълбоката част на клепача. И на края една малка плоска четка с формата на лопатка за запечатване на цвета върху клепача, за разнасяне на линията от молива за очи и за допълнително омекотяване на преливките.
За създаването на ефектът „Опушени очи" от ключово значение е четките, които използвате да не са твърди, защото те ще направят по-трудно плавното преливане на сенките. Избягвайте и гъбите апликатори, тъй като те винаги са с прекалено малки дръжки и използвайки ги ще натискате по-интензивно и в резултат гримът ще се получи разпокъсан и неравномерен.

8. Съвет: Използвайте различни цветове и текстури

Когато става въпрос за ефектът „Опушени очи" всеки си представя палитрата от цветове в гамата на сивото, черното или тъмно лилавото. Но тази цветова схема би ви ограничила и би ви лишила от някой прекрасни модни цветови съчетания. За това смело експериментирайте! Защото това е просто една техника за нанасяне и ако притежавате палитра от любимия ви цвят в леки средни и тъмни нюанси, може да постигнете с тях този невероятен ефект. Заложете на тонове, които са подходящи за всеки тип кожа, като винено и бургундско червено, тъмносини цветове, богати шоколадови тонове и разбира се, традиционното черно. А защо не и по-светли и леки цветове, ако сте от хората, които не се чувстват комфортно с тъмни сенки на очите, а дълбочината на окото ще постигнете с полагането на очна линия и спирала за издължаване на миглите.
Важно е да отбележим, че избора на цветова палитра декоративна козметика трябва да бъде в нюанси, които допълват тена на кожата ви. Ако искате да изглеждате перфектно, за тъмна кожа винаги избирайте по-топли нюанси, а за светла по- хладни. Колкото по-тъмна е кожата ви, толкова по-наситен е цветът, тъй като тъмните кожи абсорбират повече цвят.
Можете да експериментирате също и с текстурата на сенките за очи, които ще използвате за постигането на ефекта „Опушени очи". Винаги нанасяйте основа за грим независимо от текстурата на използваните от вас сенки за очи, тъй като това създава опушеност на окото и ви позволява да използвате по-малко сенки. След това нанесете матови сенки за очи, за да се смесят и да опушат допълнително окото. Добра комбинация ще получите, ако смесите матови и бляскави сенки, но ги нанасяйте само върху вътрешната страна на окото и върху клепача. По-блестящите нюанси и дълбоките тонове са за предпочитане, ако кожата на лицето ви е с по-тъмен цвят, но ако кожата ви е по-светла, по-добре се откажете от тази комбинация.

9. Съвет: Стремете се към несъвършенство

Стилното типично опушено око е напълно несъвършено, така че не се задълбочавайте в детайлите. Не прекалявайте твърде много с очната линия или със сенките. Създайте си леко безупречен и изчистен вид, защото няма нищо по-секси от опушените очи, но не изглеждащи зацапани или изпъстрени. Нанесете безупречна основа и минимален грим на останалата част от лицето си и ще имате един прекрасен опушен облик.

10. Съвет: Не бързайте

Това правило важи, ако ще нанасяте класически опушен грим в по-тъмни нюанси. Последното нещо, което искате е зоната на очите ви да бъде като гарвановочерна сянка. Трябва време, за да се слее всичко добре и да се усъвършенства формата на грима. Необходими са ви около 10-15 минути, за да смесите, оформите и почистите грешките или отлаганията, за да придадете на вашите очи перфектно ефектът „Опушени очи".

Ако сте придобили кураж да пробвате вие сами да си направите „опушен грим" ще са ви необходимите качествени продукти, а в богата гама с декоративна козметика Isadora ще откриете всичко необходимо, за да придаде на вашия поглед желания страст и сексапил.

Подобни статии

Лечение на косопад с Hair plus revitalizing

Лечение на косопад с Hair plus revitalizing

Ускоряване на растежа на косата чрез мезотерапия Hair plus revitalizing . Факт е обаче, че инжектирането на съставките има и лечебно въздейс...

ДОМАШНИЯТ РЕМОНТ – ЧАСТ 3 – БОЯДИСВАНЕТО

ДОМАШНИЯТ РЕМОНТ – ЧАСТ 3 – БОЯДИСВАНЕТО

ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕМ?Може би двете най-важни решения, свързани с боядисването на дома ви, са изборът на клас боя и изборът на цветове и цвето...

Дразнещи кожата процедури

Дразнещи кожата процедури

Дразненето на кожата причинява прилив на голямо количество кръв във нея. В кожата се намират голям брой капиляри, които се разширяват при др...

Филизене на лозата

Филизене на лозата

Премахването на излишните леторасти на лозите през пролетта се нарича филизене. То е най-важната операция от комплекса на зелените резитби з...

Разширени капиляри и elos - LVA

Разширени капиляри и elos - LVA

Диоден лазер LVA и LV на elos технологията с дължина на вълната 900 nm, в комбинация с радиочестотна енергия премахва разширени капиляри.Не ...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

22.05.2017

Обновено
Обновено

22.05.2017

Прочетено
Прочетено

1682

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия