Бизнес план и регистрация на фирма

Бизнес план и регистрация на фирма
Според всички учебници по икономика няма как да се започне един бизнес и той да бъде успешен ако няма предварителен бизнес план. Този бизнес план трябва да бъде добре премерен и обмислен.

Бизнес планът наистина е много полезен и нужен, особено ако сме решили да направим регистрация на фирма, чиято дейност ще е производство и най-вече ако разчитаме на отпускане на банков  кредит или ще търсим някакво спонсор.

Като всяка друга стъпка в нашият собствен живот, така и стартирането на бизнес и регистрация на фирма имат нужда да бъдат предварително добре обмислени, планирани и финансово обезпечени за да бъдат успешни. Умението да планираш и да предвидиш всички рискове винаги намалява риска от неприятни изненади и провал. Какво означава това планиране? Дали трябва спазвайки бюрократичните изисквания на банките просто да препишем някой бизнес план като го приспособим за нашия конкретен случай, или е по-важно да вземем калкулатора и малко хартия и добре премислено да си начертаем своите планове според своите виждания и изчисления. Достатъчно е да имаме сравнително добри познания по икономика, математика и все пак някакъв житейски опит.

Ако Ви се стори все пак трудно и потърсите помощ бързо ще разберете, че Бизнес планът на една фирма всъщност е един официален документ, който почти винаги е в някакъв определен формат и задължително трябва да включва какви са очакваните разходи и най-вече приходи и то за определен период. В него трябва да прогнозирате  с някаква почти нереална точност.

В този си формат  той обаче почти няма смисъл ако за първи път ще започвате бизнес и ще правите регистрация на нова фирма. Реално почти е невъзможно да планирате дори с ориентировъчна точност напълно непозната за Вас дейност.

Писането на подробен бизнес план с десетки страници и подробности е оправдано само ако сте решили да кандидатствате  за банков кредит и то с по-голям размер. Още повече, че в огромната си час тези планове не се изпълняват.

По-добре е да положите по-големи усилия за проучване на конкуренцията, евентуалните клиенти и техните желания, да се съсредоточите върху разумно влагане на средствата, с които разполагате за да Ви стигнат до момента, в който ще започнете да печелите. А този момент трудно се планира успешно.

За да започнеш собствен бизнес и да направиш регистрация на фирма е нужно да се направи собствен план, който да не бъде много дълъг, но да бъде постоянно в главата и максимално да се спазва поне принципно. Няма как да планираш и прогнозираш години напред нещо, когато няма на какво да стъпиш в минал период.

Когато се стартира малък бизнес и се прави регистрация на фирма, бизнес планът е задължителен, но не е нужно да бъде по шаблон.

Регистрация на фирма от Регихелп ООД - ЕТ, ЕООД, ООД.

Подобни статии

Какво да очакваме от една фирма за счетоводни услуги?

Какво да очакваме от една фирма за счетоводни услуги?

6 неща, които трябва да очакваме от една счетоводна кантораМоже би искате да изберете най-добрата фирма за счетоводни услуги за своят бизнес...

Възможност ако останем без работа

Възможност ако останем без работа

Не бива да униваме и да се обезкуражаваме поради факта, че всички интервюта, на които сме ходили не дават резултат и не можем да намерим раб...

Как да планирам нов бизнес

Как да планирам нов бизнес

Тежката финансова криза, наред с пагубното влияние върху цели сектори от икономиката и утвърдени компании, отвори и много врати за нов бизне...

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Независимо колко малък е той, работейки за себе си, ти си осигуряваш спокойствие и финансова независимост. Предприемачеството обаче, не е за...

Регистрация на фирма и бизнес в домашни условия

Регистрация на фирма и бизнес в домашни условия

Криза е и да започнеш някакъв бизнес в момент, в който продължават фалити на фирми и заличаването им от Търговския регистър е доста трудно. ...

Радост вкъщи

Радост вкъщи

17 публикации

Публикувано
Публикувано

24.11.2012

Обновено
Обновено

25.11.2012

Прочетено
Прочетено

1339

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия