Защо е важно да използваме натурални продукти за коса?

Защо е важно да използваме натурални продукти за коса?
3 основателни причини да заложим на силата на природата когато избираме козметика.

Говорейки за продукти за разкрасяване, не можем да не отделим специално внимание на натуралните продукти за коса, тъй като те са сочени за едни от най-добрите средства за възстановяване и подобряване състоянието на косата. Силата на природата е безспорна, като освен средство за лечение, тя е и отличен източник на продукти за разкрасяване.


Кожата, косата и изобщо всяка част от човешкото тяло усвояват много по-лесно и пълноценно полезните вещества, съдържащи се в натуралните козметични продукти. Свободно виреещите в екологично чисти райони растителни видове са изключително близки по своя биохимичен състав до клетките в човешкото тяло, което е причина, те да бъдат не само безопасни, но и доказано ефективни.
Ето 3 основателни причини да заложим на натуралните продукти за коса Bomb:


1. Безопасност


Много от козметичните продукти, предлагани на пазара са повече опасни за здравето, отколкото полезни за красотата. Синтезираните по химичен път съставки, съдържащи се в повечето продукти за коса често са сред основните причини за алергични реакции, кожни възпаления и влошено общо здравословно състояние.


Това, което отличава истинската натурална козметика за коса от мнимата такава е пълната липса на парабени, оцветители и консерванти, за които се заговори много в последните години, и които се сочат за едни от масовите причинители на рак. Натуралните продукти за коса могат да се използват от всички – дори от много малки деца, защото са 100% безопасни.


2. Ефективни


Мощните възстановяващи и подхранващи свойства на растенията не могат да бъдат опровергани дори от най-отявлените привърженици на синтетичната козметика. Това, което един чист извлек или 100% био етерично масло могат да направят със сухата и увредена или склонната към омазняване коса, не може да направи нито един конвенционален продукт, предлаган на пазара.


Ефектът от употребата на натурални продукти за коса, били те шампоани, маски или балсами е не само по-бърз, но и много по-дълготраен. Близкият до човешкото тяло химичен състав на растителните екстракти и масла гарантира много по-бързо и ефективно усвояване в сърцевината на косъма и много по-рядка несъвместимост с даден организъм, изразяваща се в алергична или друга неприятна реакция.


3. Приятни за сетивата


Изцяло натуралните продукти за коса не съдържат добавени аромати, но това съвсем не ги лишава от приятно ухание. Козметика, като тази на Bomb Cosmetcs няма нужда от допълнително ароматизиране, тъй като тя е разработена на базата на чисти етерични масла от екзотични растения, дървесни кори и плодове, притежаващи свой уникален и дълготраен аромат.


Продуктите за коса, съдържащи етерични масла имат за цел, не само да подобрят състоянието на косата, но и да въздействат на всички сетива, осъществавайки една чудодейна за тялото и душата ароматерапия. Различните аромати имат различно въздействие върху човешката психика, като някои възбуждат, а други успокояват. Общовалидна за всички етерични масла е тяхната дълготрайност, която оставя усещане за свежест дълго, след като е използван даден продукт.


Натуралните продукти за коса ще намират все по-голямо приложение в ежедневното разкрасяване, тъй като те са все по-често търсени и предпочитани от потребителите. Натуралната козметика е безопасна, ефективна и приятна за употреба и не на последно място – различна от всичко, което сме свикнали да виждаме в магазините за козметика.

Подобни статии

Най-вредните храни

Най-вредните храни

Човек е истински роб на вредните навици и предразсъдъци Още при първите опити за корекция на храненето неизменно става сблъсък с предразсъд...

Соя - Растението чудо (източник на белтъчини)

Соя - Растението чудо (източник на белтъчини)

Соята е подходяща за всички хора, които искат да се хранят здравословно, това важи в повишена степен за спортистите, хората подложени на сил...

Хранителност и лечебно действие на натуралните соковете

Хранителност и лечебно действие на натуралните соковете

За хранителната стойност на плодовите и зеленчуковите сокове най-добре може да се съди от богатството им на много хранителни и биологично по...

Запек – как да преодолеете състоянието?

Запек – как да преодолеете състоянието?

 Запекът не е заболяване а симптом. Той е свързан с неправилната функция на храносмилателната система. Повечето хора, израснали с този пробл...

Уникална възможност за бизнес развитие в системата на сертифицираните немски хранителни добавки Фитлайн

Уникална възможност за бизнес развитие в системата на сертифицираните немски хранителни добавки Фитлайн

  Случвало ли ви се е една нова идея да промени изцяло начина ви на живот и да ви даде ново начало или да ви накара да преосмислите всичк...

IdeaMax

IdeaMax

21 публикации

Публикувано
Публикувано

20.01.2016

Обновено
Обновено

18.01.2016

Прочетено
Прочетено

1658

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия