Защо да изберете натурални продукти от био месо?

Защо да изберете натурални продукти от био месо?
Има много повече ползи от консумацията на био месо от това, че правите по-здравословен избор за тялото си. Въпреки че това само по себе си е отлична причина за избора му!

Предпочитането на натурално месо пред традиционното, е по-изгодно за животните, фермерите и околната среда. Ето кои са и основните причини затова:

Без хормони или антибиотици

Животните, отглеждани пасищно във ферма Странджа, не са хранени с антибиотици, хормон на растежа и други изкуствени добавки. Също така те не консумират генетично модифицирани храни. Ограничаването на антибиотиците води до по-малко резистентни към състава им щамове на бактерии, които могат да замърсят месото на конвенционално отглежданото животно. Това е добре и за околната среда, тъй като отпадъците от лекарствата могат да бъдат отровни за дивите животни, или да проникнат във водоснабдяването.

Пасищно отглеждане

Когато видите на етикета на продуктите с марка Woods Foods обозначения като "натурален", "био" и "пасищно отглеждане", това обикновено означава, че животните са отгледани по-хуманно, а диетата им е по-добре балансирана. При този вид фермерство, животните не са ограничени и прекарват времето си на открито, на чист въздух и слънце. Това не само е полезно за тяхното здраве, но и заради това, че ядат повече трева, те имат по-ниски нива на мазнини и по-високи нива на омега-3 в месото си, отколкото животните, хранени с повече зърно. Затова и био месото на Wood Foods е по-добър вариант за Вас!

Опазване на околната среда

Животновъдството изненадващо допринася значително за замърсяването на въздуха и водата, и причинява 80% от годишното обезлесяване в света. Също така използва големи количества вода и половината от общата световна реколта на зърно. Конвенционалното селско стопанство определено оказва влияние върху природните ресурси. С нарастващата загриженост за изменението на климата, това привлича все повече внимание през последните години.

В малките стопанства нещата се правят по различен начин. Торът се използва за естествено подхранване на почвата, а органичното земеделие има за цел да създаде здравословен баланс в природата. Това включва и използване на сеитбообращение и други техники за подобряване на почвеното плодородие, вместо замърсяване на околната среда с химикали. Естественият тор предпазва подземните води, горния почвен слой, местообитанията и здравето на околните животни. Промишлените ферми от друга страна пък произвеждат прекалено много тор, което представлява риск за здравето на хората в района им.
При пасищното отглеждане не се използват синтетични пестициди и торове за обработка на земята. Това е добре за крайния потребител на натурално био месо, понеже в него няма остатъци от химикали и пестициди, които по принцип се концентрират в животинските мазнини.

Био фермите използват със 70% по-малко електрическа енергия от промишлените ферми, което също е добре от екологична гледна точка. Закупуването на животински продукти и био месо от woodsfoods.eu и местни ферми, допълнително допринася за опазване на околната среда, намалявайки изминаването на ненужни километри, за да достигне храната до вашата трапеза.

Цената говори за качеството

Повечето хора, които купуват обикновено месо, казват, че по-високите цени им пречат да консумират био месо. Вярно е, че натуралното месо е по-скъпо, но всеки лев е инвестиция в здравето ни. Освен това спомага за по-устойчиво бъдеще, в което животните ще се третират етично и хуманно, а околната среда няма да се приема за даденост.


Все пак имаме само едно тяло и само една планета, и трябва да се погрижим за тях. Затова изберете био месото и продуктите, произведени от него!

Подобни статии

Белтъчини

Белтъчини

Белтъчините са веществата, изграждащи мускулната тъкан. Не ги ли поемате в достатъчни количества, не трябва да очаквате мускули. В следващит...

Бобови храни (добър източник на белтъчини)

Бобови храни (добър източник на белтъчини)

Бобовите храни са най-популярните растителни източници на белтъчини. Освен това те съдържат известно количество сложни въглехидрати (нишесте...

Соя - Растението чудо (източник на белтъчини)

Соя - Растението чудо (източник на белтъчини)

Соята е подходяща за всички хора, които искат да се хранят здравословно, това важи в повишена степен за спортистите, хората подложени на сил...

Хранителност и лечебно действие на натуралните соковете

Хранителност и лечебно действие на натуралните соковете

За хранителната стойност на плодовите и зеленчуковите сокове най-добре може да се съди от богатството им на много хранителни и биологично по...

На какво да заложим при избора на маска за коса?

На какво да заложим при избора на маска за коса?

Маските за сухи коси - всяка маска ли е подходяща за суха коса? Голяма заблуда е, че всяка маска е подходяща за суха коса. Определено доста...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

28.02.2019

Обновено
Обновено

28.02.2019

Прочетено
Прочетено

1319

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия