На какво да заложим при избора на маска за коса?

Натуралните маски за коса ли са идеалното решение?

Маските за сухи коси - всяка маска ли е подходяща за суха коса?

Голяма заблуда е, че всяка маска е подходяща за суха коса. Определено доста продукти оказват благоприятно влияние при хората със сух скалп и косъм, но това съвсем не означава, че всички ще ви бъдат от полза.

Обикновено някои продукти оказват по-благоприятен ефект от други, но ако трябва да сме по-конкретни бихме ви посъветвали да разгледате маските със зехтин, авокадо и розмарин. Ако пък предпочитате да си направите домашна маска, тогава помислете за наличните на пазара натурални етерични масла.

Те обикновено са доста благоприятни при проблеми със суха коса и скалп, но за целта е добре да избягвате някои от тях, например цитрусовите, които имат свойството да отнемат излишната мазнина и биха могли допълнително да изсушат скалпа ви.

Какво трябва да знаем за маските за мазна коса?

Сред големите заблуди в интернет пространството и по женските списания е това, че маските са предназначени само и единствено за хора, чиято коса е суха, изтощена и нуждаеща се от подхранване.

Всъщност маските за коса, независимо дали става дума за маска, която сте си създали с подръчни средства у дома или пък за продукт, който сте си закупили от търговската мрежа, имат най-различно приложение и могат да предложат подходящо решение за всеки тип коса и всеки тип проблеми.

Така например, много хора с мазна коса казват, че не използват маска за коса защото това ще влоши още повече техния проблем, като всъщност това зависи от типа маска. Да, действително, ако имате мазна коса и използвате маска на базата на зехтин например, най-вероятно косата ви ще стане още по-мазна, но в същото време много други продукти могат да решат вашия проблем.

Какво съдържат маските, които са предназначени за мазна коса?

Сред най-често срещаните съставки при маските за мазна коса с екстрактите от лимон, портокал, мандарина, грейпфрут, нар и киви, които могат да бъдат обобщени като цитрусови плодове.

Обикновено, независимо дали говорим за домашно приготвена маска или за продукт от търговската мрежа, цитрусите са сред основните съставки, защото тяхната киселина помага да се реши проблема с прекомерното омазняване.

Други често срещани съставки са яйчен жълтък и мед, които не само помагат на косата да се справи с омазняването, но също така и правят косъма силен и здрав, с изключителен блясък и гъвкавост.

Ако трябва да сме съвсем откровени, не всички масла стимулират косата да се омазнява. Има и продукти, които я карат да става тъкмо обратното, а именно по-малко мазна, започвайки от скалпа.

Така например маските, които съдържат кокосово масло много често са доста благоприятни като ефект за хората с мазна коса, като регулират отделянето на мазнина от кожата на скалпа, а от следва, че и цялата коса е в пъти по-малко мазна.

Има ли типове коса, за които никоя маска не е подходяща?

Често ще чуете заблудата, че някои типове коси няма подходящи маски, но това абсолютно не е вярно. За всеки тип коса има продукт, който ще се отрази положително, както и такъв, който ще има по-скоро отрицателен ефект.

Ако до сега не сте ползвали маска, която да направи косата ви по-хубава, това означава единствено, че още не сте попадали на продукт, който да отговаря на вашите нужди, като в същото време трябва да сте сигурни, че такъв съществува.

Много често стилистите забелязват, че техните клиенти имат погрешно впечатление за собствения си тип коса. Някой твърди, че косата му е суха, докато всъщност тя и скалпът са значително омазнени.

Това е доста често срещана заблуда от много хора с твърди чупливи коси, които мислят, че косите им са сухи само защото са твърди и неподатливи на прически. За да сте сигурни каква точно коса имате, консултирайте се с по-опитен фризьор. Помолете го да ви каже повече за типа ви коса и как да се грижите за нея в ежедневието.

Ако човекът е добре запознат, ще получите ценни съвети. Когато вече знаете какъв е точният тип коса, можете да изберете точния продукт за вашите нужди. Обръщайте сериозно внимание на това, което пише по етикетите. Те не са поставени просто ей така, а с цел да знаете какъв продукт ще даде добри резултати при вас.

Домашно направена маска за коса ли да изберем или да се спрем на продуктите от търговската мрежа?

Определено и двете възможности си имат своите предимства и недостатъци. При домашно приготвената маска за коса обикновено всички продукти са с добре известен произход.

В нея няма химия, което обяснява защо толкова хора предпочитат тази възможност. Някои от маските за коса, които можете да си забъркате сами у дома действително са истински шедьовър, докато други са смайващо неефективни. Всичко зависи от това дали ще съчетаете съставките правилно и разбора се дали те са правилно подбрани според вашите нужди.

При маските за коса, които се предлагат в търговската мрежа също има доста добри предложения, но не липсват и продукти, които не могат да бъдат описани по-друг начин освен като боклук.

За щастие, на европейския пазар такива стоки рядко попадат и за качеството на продуктите се следи доста зорко, което е до голяма степен гаранция, че няма да попаднете на продукт, който да ви навреди.

Въпреки това, тук също трябва да сте особено внимателни, защото различните маски за коса са предназначени за различни типове коса и това, че някоя ваша приятелка е очарована от даден продукт изобщо не означава, че и вие ще сте толкова възхитени.

Специалистите считат, че доколкото маската за коса е съобразена с вашия тип коса, лош избор няма. Всеки продукт, от този в супермаркета до домашно създадения, си има своето предимство.

Ако обаче търсите наистина най-доброто, тогава има една алтернатива. Това е възможността да заложите на натурална козметика. Предимствата са, че от една страна натуралната козметика е точно толкова естествена и безопасна, колкото са и домашно създадените маски за коса.

От друга страна, съставките са съчетани с изключителна прецизност. Освен това от растенията са извлечени най-силните съставки, без към това да се добавя каквато и да е химия.

Всичко това прави натуралните маски за коса най-ефективни и едновременно с това най-безопасни. Ето защо, ако искате да направите най-доброто за косата си, като цяло няма по-адекватно решение от избора на натуралната козметика и натуралните маски за коса.

А кое е номер едно в натуралните маски за коса?

Ако трябва да изберем един продукт и да го препоръчаме с чиста съвест на всички, това със сигурност ще е натурална маска за коса Bomb, която е създадена на базата на алое вера.

Тук няма да слагаме имена, защото не желаем да правим реклама на когото и да било, просто искаме да подчертаем предимствата на алое. Растението се счита за може би най-полезното от всички, за които можете да се сетите.

Каквато и да е вашата коса, след маска за коса с алое вера тя ще бъде още по-прекрасна. Тя ще добие блясък, сила и еластичност, за които не сте и предполагали, а за капак на всичко е и отличното решение за всякакви проблеми с кожата на главата.

Подобни статии

Пълно ръководство за Спа етикет

Пълно ръководство за Спа етикет

Пълно ръководство за Спа етикетМога ли да избера жена терапевт? Какво трябва да нося в спа центъра? Трябва ли да се обезкосмя преди процедур...

Как да се грижите за кожата си в 4 лесни стъпки

Как да се грижите за кожата си в 4 лесни стъпки

  Всички трябва да се грижим за кожата си ежедневно. За да бъде тя здрава не е достатъчно просто да я почистите с лосион. Грижата за нея ...

Перфектните цветове за съблазнителни дами с червени коси

Перфектните цветове за съблазнителни дами с червени коси

Каква е вашата тайна за стилна и атрактивна визия? Модните тенденции се променят непрекъснато. Всеки сезон поставя фокус върху различни стил...

Избора на кухня - какво трябва да знаем

Избора на кухня - какво трябва да знаем

Борман Комерс за избора на кухни и обзавежданеС нанасянето в ново жилище, често се налага обстоен ремонт, а след това и обзавеждане. За къщи...

Какво трябва да знаем при избора на детска количка за нашето бебе?

Какво трябва да знаем при избора на детска количка за нашето бебе?

  Детските колички са едни от най-предпочитаните детски стоки и за родителите това е особено важна покупка. Още с раждането на малкото бе...

IdeaMax

IdeaMax

21 публикации

Публикувано
Публикувано

25.01.2016

Обновено
Обновено

23.01.2016

Прочетено
Прочетено

1805

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия