Пълно ръководство за Спа етикет

Пълно ръководство за Спа етикет
Мога ли да избера жена терапевт? Какво трябва да нося в спа центъра? Трябва ли да се обезкосмя преди процедурата? Тези въпроси често изникват в ума ви преди да посетите спа център. Не се притеснявайте

Пълно ръководство за Спа етикет

Мога ли да избера жена терапевт? Какво трябва да нося в спа центъра? Трябва ли да се обезкосмя преди процедурата? Тези въпроси често изникват в ума ви преди да посетите спа център. Не се притеснявайте, тъй като ще намерите отговорите на тези въпроси в това пълно ръководство за спа етикет.

Посещението в спа център има за цел да ви отпусне и обнови, но ако това е вашето първо посещение, може да бъдете малко притеснени от това какъв етикет се изисква от вас. Списъкът по-долу ще ви припомни някои основни правила, които най-вероятно вече знаете. Както и ще разберете всичко за това какво да облечете, какво да носите със себе си, дали да отидете с празен стомах, както и всички други упътвания преди да посетите спа център. Придържайте се към всички тези правила докато се глезите и извличате максимума от вашето посещение.

Точност
Никога не закъснявайте за записания час, не е нужно и да пристигате много по- рано. В идеалния случай 20-25 мин по-рано е приемливо. Ако закъснеете, намалявате времето за вашата процедура. Ако отидете малко по-рано ще имате време да се консултирате с вашия терапевт. Много спа центрове имат различни съоръжения за релаксация, проверете предварително с какво разполагат. Добра идея е да идете по- рано и да се насладите на парна кабина, сауна или може би да поплувате в басейна и да се отпуснете преди процедурата.

Душ
Добре е да вземете душ преди процедурата ви. Бъдете сигурни, че трябва да се изкъпете, особено ако сте ползвали басейн, тъй като хлора може да попречи на процедурата. Покажете малко уважение към терапевта ви, като поддържате хигиената си. Вие не искате терапевта ви да се появи за процедурата потен и мръсен, нали? Дори да закъснеете, говорете с него да ви даде няколко минути за душ преди спа процедурата.

Бръснене/коло маска
Не се обезкосмявайте точно преди процедурата. Това може да причини дразнене на кожата по време на масаж или друга процедура. При някои процедури, например за лице, мъжете може да бъдат помолени да се обръснат, но направете това поне 2-3 часа преди посещението.

Храна
Яжте не по- късно от час преди процедурата, не е препоръчително да се прави масаж след хранене. Различните терапии имат различни изисквания. Консултирайте се с терапевта си дали може да ядете преди процедурата и дали има храна, която трябва да избягвате.

Мъж/Жена терапевт
Имате възможност да изберете дали желаете мъж или жена терапевт. В случай, че не ви попитат за избора ви, не се колебайте да изкажете предпочитанията си. Препоръчително е да уведомите служителите във вашия спа център при записването на часа, тъй като терапевтът, който предпочитате, може да е зает по това време. Напълно нормално е да ви бъде неприятно с терапевт от противоположния пол. Така, че бъдете ясни и изразете избора си.

Облекло
Целта на посещението в спа център е да релаксирате, не да се притеснявате за облеклото си. Може да облечете всичко, в което се чувствате удобно. Някои спа центрове имат дрес код, с който трябва да се съобразите. Проверете дали вашият спа център има такъв. По време на процедурата може да се очаква да сте голи. Все пак, ако не желаете, кажете на терапевта. Всеки спа център е загрижен за комфорта на клиентите си, тъй че ще бъдат предприети необходимите действия да не се чувствате неудобно.

Бижута и други ценности
Не би трябвало да носите бижута и аксесоари по време на процедурите. Почти всеки спа център има заключващи се шкафчета, където можете да ги приберете.

Деца
Някои спа центрове имат зона за деца. Проверете дали Вашия спа център има такава. Все пак, препоръчително е да оставите децата си у дома, за да се насладите спокойно на процедурите си.

Мобилни телефони
Говоренето по телефона в спа център е неприемливо. Имайте уважение към другите посетители и поддържането на спокойствието им. Ако трябва да приемете обаждане, идете в салона и говорете тихо. Най-добре е да оставите мобилния си телефон у дома, за да се избегне всяко смущение за вас и другите в спокойната среда на спа центъра.

Медицински състояния
В случай, че имате заболяване, най- добре уведомете служителите в спа центъра когато си записвате час. Може да има специфични процедури неподходящи за вашето състояние, също така някои процедури може да са благоприятни за вас. За да се избегнат усложнения по-късно, обсъдете състоянието си с терапевта и вземете решение за процедура, която е най-подходяща за вас.

Общуване
Дали искате да разговаряте с терапевта си по време на процедурата, или не, зависи изцяло от вас. Повечето хора биха предпочели просто да си почиват, докато са на масаж. Не се смята за грубост да мълчите, можете просто да кажете на терапевта, че ще бъдете със затворени очи, като по този начин тя/той ще разбере. Все пак, не се колебайте да кажете ако почувствате болка или ви е неудобно.

Бакшиш
В случай, че не сте доволни от процедурата поради някаква причина, няма проблем да не оставите бакшиш. В противен случай, размерът е около 15% от цената на процедурата. Можете да дадете бакшиша директно на терапевта или да го оставите на рецепцията.

Анулиране на час
Ако по някаква причина ви се наложи да отмените часа си, направете го по- рано, тъй като може да се наложи да платите неустойка. В случай, че сте болни, по-добре е да се откажете от посещение в спа център, тъй като няма да бъдете в състояние да се отпуснете, а също и някои видове процедури може да влошат състоянието ви.

Това бяха някои правила, които трябва да спазвате при посещение на спа център. Не забравяйте, че не е нужно да правите нищо, което ви кара да се чувствате некомфортно. По-добре е да изразите своя дискомфорт веднага, вместо да се оплакват по-късно. Най-важното е, да не се стресирате. Изберете най-добрия спа център, Спа и релакс център Блясък, и се насладете на процедурите си!

Категории

Разни

Подобни статии

Как се извършват беритбата, сортирането и съхраняването на овощните плодове

Как се извършват беритбата, сортирането и съхраняването на овощните плодове

Какво значение има моментът на беритбата за качеството на овощните плодове? От момента на беритбата зависи до известна степен качеството на...

Препариране на риби

Препариране на риби

Устройство на тялото на рибите Рибите се отличават рязко от гръбначните животни, тъй като са пригодени да живеят изключително във водна сре...

Международни означения за избелването и гладенето

Международни означения за избелването и гладенето

Обикновено текстилните изделия се придружават от етикет, на който са означени условия, при които могат да се използват. Упътванията са придр...

В какво се изразява получаването на експираторен задух (визуално ръководство)

В какво се изразява получаването на експираторен задух (визуално ръководство)

Какво означава експираторен задух?Това е белодробно заболяване, което пречи на нормалното дишане. Много често се получават сериозни, повтаря...

Централни индустриални вакуумни системи – ръководство

Централни индустриални вакуумни системи – ръководство

  Централните индустриални вакуумни системи стават все по-популярни в последните години. Благодарение на тяхната ненадмината ефективност,...

kraspeto

kraspeto

12 публикации

Публикувано
Публикувано

13.11.2013

Обновено
Обновено

12.11.2013

Прочетено
Прочетено

4536

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия